Начало | Софтуер | Управление на файлов работен поток в предпечата | Файлов работен поток за различни печатни технологии | Prinergy Connect - универсален работен поток за дигитален, офсетов и флексо печат
Prinergy Connect - универсален работен поток за дигитален, офсетов и флексо печат Разгледайте галерия

Kodak Prinergy Connect - универсален работен поток за дигитален, офсетов и флексо печат

Централизирана система за интелигентно управление и автоматизация на предпечатните процеси при комерсиалния печат и печата на опаковки.

Свържете се с нас
Описание
Приложения
Компоненти
Ресурси
Блог
Новини
Опции към системата
Демонстрация, инсталация и поддръжка

Описание

Kodak Prinergy е цялостен работен поток, който предоставя инструменти за централизирано интелигентно управление и автоматизация на всички допечатни процеси, съпровождащи комерсиалния печат и печата на опаковки.

Kodak Prinergy е решение, което обхваща всички стъпки от получаването на файлове, през тяхната обработка, проверка и одобрение и изпращането им към крайно устройство – CTP или дигитална печатна машина.

 

Изпрати запитване

 

Много повече от RIP

Възползвайте се от цялостния и универсален работен поток Kodak Prinergy, който ви дава възможност да обхванете и стандартизирате всички стъпки по получаване и обработка на файлове за печат. 

Благодарение на големия избор от опции за допълнителни функции и автоматизация. вие можете да създадете вашия работен поток по мярката на вашия бизнес. Напълно интегрираните решения Kodak Insite Prepress Portal и Kodak Creative Workflow ви дават възможност да автоматизирате своята работа от самото начало – работата с клиента и получаването на поръчки.

 • По-доброто планиране от началото до края означава по-малко ръчни операции, по-малко грешки и по-ниска себестойност
 • Инвестирайте само в опции, от които се нуждаете
 • Чувствайте се сигурни в работата със своите клиенти и посрещайте смело промените в индустрията

 

Направете своите клиенти ваши лоялни партньори

Kodak Prinergy дава възможност на вашите клиенти да станат част от вашето производство, като предоставят цялата нужна информация в правилното време. Предоставяйте бърза и качествена услуга на вашите клиенти и информация за статуса на техните поръчки.

 • Стандартизирайте работата с клиенти, онлайн проверката и одобрение на файлове и управлението на клиентските активи
 • Подобрете следенето на поръчките и техния статус и дайте на вашите клиенти възможност да работят с вашата система 24/7 от всяка точка на света

 

Автоматизирайте своето производство

Високото ниво на автоматизация в Prinergy осигурява по-голяма точност и ефикасност на производствените цикли, способства за по-добрия контрол на качеството, намалява човешкия труд и себестойността на печатната продукция. Всеобхватността на системата и свързаността ѝ с други продукти позволяват да извлече максимална ефективност от всички етапи на производството - планиране, предпечат, печат и довършителни процеси.

Автоматизацията на база правила (Rules-Based Automation) ви дава възможност да изведете ефективността и спестяванията до нови нива:

 • Автоматизирайте често повтарящите се задачи
 • Намалете времето за обработка на поръчките, свързани с ръчни намеси
 • Намалете разходите, свързани с грешки и забавени процеси 

 

Възползвайте се максимално от ползите на автоматизацията, която ви предлага Kodak Prinergy:

 • 10-20% увеличение на продуктивността с прости автоматизации като проверка на файловете и автоматично архивиране на поръчки
 • 30-60% намаление на разходите за предпечат при интеграция с Kodak Insite
 • 1-2% увеличение на маржовете на поръчките

 *данните се базират на анализи на клиенти, които използват Kodak Prinergy и които са имплементирали Rules-Based Automation. Типичната печатница харчи 3-4% от своите приходи за предпечат – труд и материали

 

Интегрирайте вашите системи

Заданието за печат може да пристига от Kodak InSite Prepress Portal, от MIS/ERP система, от онлайн web-to-print система, или да е ръчно въведено от Търговски отдел. Без значение откъде идва, неговото изражение, като информационна карта, JDF или XML файл може автоматично да присъедини към системата клиентските файлове, размера на изданието, вида хартия, цветовите характеристики и т.н. 

Тази информация може да бъде използвана по-нататък за управление на планирането, производството и експедицията на продукцията.

 

Основни предимства на работния поток

Kodak Prinergy ви помага да стандартизирате вашето производство, да управлявате различни изходни устройства и да оптимизирате разходите на своето производство:

 • Спомага за намаляването на разходите във всички ключови етапи – създаване на поръчка, колективна работа, обработка на файлове, добавяне на наддаване, проверка на файловете, електронен монтаж и управление на цвета.
 • Намалява времето за идентификация на грешките и времето за тяхното отстраняване.
 • Гарантира най-високо качество на изходните файлове.

Kodak Prinergy ви позволява да развивате своя бизнес по начина, по който желаете. Системата може да се развива заедно с вашата фирма и гъвкаво да посрещне всички нови предизвикателства пред вашия бизнес:

 • Модулно решение, което може да се конфигурира – добавяйте опции и автоматизация, когато са ви нужни
 • Отворена инфраструктура – интегрирайте различни видове печат, като офсет, флеско и дигитален печат
 • Съвместим с голям набор изходни устройства – Kodak Prinergy е съвместим с практически повечето машини на трети производители, както и с всички машини на Kodak
 • Напълно интегрирано решение – автоматизирайте и управлявайте всичко, свързано с вашите поръчки и файлове: от момента, в който ги получите, до момента, в който ги отпечатате
 • Готови конфигурации – можете да разчитате на готови пакети с най-необходимите функции за различните видове печат

 

Основни функции и опции

Работен поток, изцяло базиран на PDF 

Използвайте стандартния PDF формат като производствен формат през целия работен поток.

Управление на поръчките и производството

Организирайте предпечата и CTP производството с функции като контекст на поръчките, одобрение на цветовете, история на поръчките, архивиране и управление на процесите и опашките. 

Поддържа JDF

Сертифицирана JDF интеграция с много доставчици за интеграция и отворена свързаност с MIS системи и софтуери за електронен монтаж. 

PDF/X-1a и PDF/X-3 поддръжка

Поддържа PDF/X-1a като вътрешен основен файл, генерира PDF/X-1a съответстващи файлове по време на процеса на оптимизация.

Автоматична проверка на файловете

Проверява и коригира входящите файлове автоматично, като генерира отчет за намерените грешки, направените корекции, а също така създава връзки към тях в PDF файла.

Автоматичен електронен монтаж

Автоматизирайте създаването на електронни монтажи, използвайки JDF информация, MIS система или JDF базирана система за планиране на производството.

Линкове към страници

Ако използвате Prinergy заедно с Kodak Preps, се създават линкове към оригиналните файлове в групираното изделие, които автоматично обновяват крайния продукт, ако някой от оригиналните файлове се промени.

Внедрен софтуер за електронен монтаж Kodak Preps

Интегрираният софтуер за електронни монтажи позволява създаването на темплейти за електронни монтажи директно от Prinergy.

Интеграция с дигитални печатни машини

Интеграция в двете посоки с някои дигитални печатни машини на Kodak, Xerox, HP Indigo и Konica Minolta.

Раздуване 

Автоматично раздуване от PDF до PDF.

Автоматично управление на цветове

Конверсия от RGB към CMYK и управление на спот цветове. Може да напасва спот цветове към процесни цветове на база на стандартни или потребителски ICC профили. 

Инструменти за работа с PDF файлове

Коригирайте файлове, като ги експортирате в Adobe Illustrator със запазване структурата и позицията на елементите. Специалните плъгин инструменти на Kodak ви дават възможност да изпращате файловете директно обратно в Prinergy.

PDF Compare и PDF Merge

Acrobat плъгин, който може да сравнява файлове и да слива коригирани елементи в готов производствен файл.

PDF PlateBuilder 

Acrobat плъгин, който позволява създаването на потребителски дефинирани печатни форми, включително за лак, за бяла подложка и преге.

Растеризация 

Поддържа AM растери, STACCATO растери и MAXTONE растери

Архивиране

Архивирайте базата си данни с цялата информация, свързана с поръчките.

Layered PDF Versioning (LPV) 

Управлява и автоматизира проверката и одобрението на сложни поръчки с много слоеве, управлява файлове формати и автоматизира процеса, създавайки PDF файлове с един слой.

Автоматизация на производството

Автоматично свържете страници от поръчката с празните места в монтажа, включително позиция и геометрия на страницата.

Автоматизация на база правила 

Позволява на операторите да дефинират условия, при които да се стартират автоматични действия.

Отчети и връзка с ERP/MIS системи

Има възможност за обмен на производствена информация и статуси между ERP/MIS системи и възможност за отчетност в реално време. 

*Някои функции са възможни при наличие на определени опции или комбинация от такива.

 

Изпрати запитване

Блог

Драстично подобрение в гъвкавостта при дигиталния печат с новата дигитална печатна машина NEXFINITY от Kodak

Драстично подобрение в гъвкавостта при дигиталния печат с новата дигитална печатна машина NEXFINITY от Kodak

Прочетете в детайли
PRINERGY 8.1: запознайте се с актуализацията, която подобрява начина на работа на цифровите печатници със софтуер за управление на работния поток

PRINERGY 8.1: запознайте се с актуализацията, която подобрява начина на работа на цифровите печатници със софтуер за управление на работния поток

Прочетете в детайли
Simian инвестира в още един Kodak термален експонатор

Simian инвестира в още един Kodak термален експонатор

Прочетете в детайли
Актуалните онлайн семинари от ГЕД и партньори

Актуалните онлайн семинари от ГЕД и партньори

Прочетете в детайли
Стабилната термална експонация е ключова за успеха на офсетовите печатници

Стабилната термална експонация е ключова за успеха на офсетовите печатници

Прочетете в детайли
Защо си заслужава инвестиция в съвременно решение за изграждане на цялостен работен поток

Защо си заслужава инвестиция в съвременно решение за изграждане на цялостен работен поток

Прочетете в детайли
Arden Impact – решения за дизайн на опаковки

Arden Impact – решения за дизайн на опаковки

Прочетете в детайли
Kodak ColorFlow Software – спасете се от цветовия хаос!

Kodak ColorFlow Software – спасете се от цветовия хаос!

Прочетете в детайли
Стабилността е равна на успех при CTP системите

Стабилността е равна на успех при CTP системите

Прочетете в детайли
Rules-Based Automation - базирана на правила автоматизация в работния поток за предпечата

Rules-Based Automation - базирана на правила автоматизация в работния поток за предпечата

Прочетете в детайли
Управление на проблемите: Защитете своя бизнес и се приговете за дигиталната ера

Управление на проблемите: Защитете своя бизнес и се приговете за дигиталната ера

Прочетете в детайли
Новата Prinergy Версия 8 е вече на пазара

Новата Prinergy Версия 8 е вече на пазара

Прочетете в детайли
Prinergy 8 подобрения и нови функционалности

Prinergy 8 подобрения и нови функционалности

Прочетете в детайли
Видове специализиран софтуер за комуникация с клиенти и генералните разлики

Видове специализиран софтуер за комуникация с клиенти и генералните разлики

Прочетете в детайли
НОВОСТИ В KODAK UNIFIED WORKFLOW SOLUTIONS, ВЕРСИЯ 8.0

НОВОСТИ В KODAK UNIFIED WORKFLOW SOLUTIONS, ВЕРСИЯ 8.0

Прочетете в детайли
Английската печатница Gemini извлича огромни ползи от преминаването към безпроцесни пластини KODAK SONORA XP

Английската печатница Gemini извлича огромни ползи от преминаването към безпроцесни пластини KODAK SONORA XP

Прочетете в детайли
Софтуерът на KODAK за управление на работния поток PRINERGY 8

Софтуерът на KODAK за управление на работния поток PRINERGY 8

Прочетете в детайли
Изчисленията в облака помагат на печатниците да работят по-ефективно, а не по-усърдно

Изчисленията в облака помагат на печатниците да работят по-ефективно, а не по-усърдно

Прочетете в детайли
Разширяване на портфолиото от партньорствата в дигиталния сектор с KODAK PRINERGY Workflow 8.1, осигуряващ максимална гъвкавост

Разширяване на портфолиото от партньорствата в дигиталния сектор с KODAK PRINERGY Workflow 8.1, осигуряващ максимална гъвкавост

Прочетете в детайли
Henzl Media на гребена на дигиталната вълна

Henzl Media на гребена на дигиталната вълна

Прочетете в детайли
Кога е правилният момент да закупим софтуер за нашето производство?

Кога е правилният момент да закупим софтуер за нашето производство?

Прочетете в детайли
Актуални тенденции и възможности за развитие в полиграфията с GUA

Актуални тенденции и възможности за развитие в полиграфията с GUA

Прочетете в детайли
Автоматизация на база правила

Автоматизация на база правила

Прочетете в детайли
Традиционният работен поток или най-доброто възможно решение: кое да изберем?

Традиционният работен поток или най-доброто възможно решение: кое да изберем?

Прочетете в детайли
Разбиране на “тъмните данни” и преглед на новия инструмент на платформата Prinergy

Разбиране на “тъмните данни” и преглед на новия инструмент на платформата Prinergy

Прочетете в детайли
6 тенденции в развитието на комерсиалния печат

6 тенденции в развитието на комерсиалния печат

Прочетете в детайли
5 Начина за предоставяне на по-добро обслужване на клиентите

5 Начина за предоставяне на по-добро обслужване на клиентите

Прочетете в детайли
Увеличения в цените на мастило: Как да намалим въздействието чрез автоматизация на работния поток?

Увеличения в цените на мастило: Как да намалим въздействието чрез автоматизация на работния поток?

Прочетете в детайли
Цялостно управление на процесите в предпечата с автоматизиран работен поток

Цялостно управление на процесите в предпечата с автоматизиран работен поток

Прочетете в детайли
Намаляване на грешките в печата с автоматизиран работен поток

Намаляване на грешките в печата с автоматизиран работен поток

Прочетете в детайли
По-ефективен работен поток със смарт оптимизация

По-ефективен работен поток със смарт оптимизация

Прочетете в детайли
Сравнение между Kodak Insite Prepress Portal и Kodak Creative Workflow

Сравнение между Kodak Insite Prepress Portal и Kodak Creative Workflow

Прочетете в детайли
Видео представяне на софтуера за обработка на файлове за опаковки и етикети PACKZ

Видео представяне на софтуера за обработка на файлове за опаковки и етикети PACKZ

Прочетете в детайли
Prinergy Powerpack - специализираният работен поток в печатa на опаковки

Prinergy Powerpack - специализираният работен поток в печатa на опаковки

Прочетете в детайли
Prinergy Connect - как изглежда работният поток, специализиран в комерсиалния печат

Prinergy Connect - как изглежда работният поток, специализиран в комерсиалния печат

Прочетете в детайли
Как се работи с Kodak Insite за по-лек процес на одобрение на печатни файлове

Как се работи с Kodak Insite за по-лек процес на одобрение на печатни файлове

Прочетете в детайли
Защо е добре да имаме поддръжка на нашата софтуерна система за предпечат - част 2

Защо е добре да имаме поддръжка на нашата софтуерна система за предпечат - част 2

Прочетете в детайли
Как се повишават приходите с използването на работен поток?

Как се повишават приходите с използването на работен поток?

Прочетете в детайли
3 стъпки за преминаване към производство на Опаковки

3 стъпки за преминаване към производство на Опаковки

Прочетете в детайли
Софтуерът за работен поток в печатното производство Kodak Prinergy - модулна структура за обединение на предпечата

Софтуерът за работен поток в печатното производство Kodak Prinergy - модулна структура за обединение на предпечата

Прочетете в детайли
4 причини Защо единната производствена система е полезна за печатния процес

4 причини Защо единната производствена система е полезна за печатния процес

Прочетете в детайли
Управление на мастилото: Как да постигнете пълна производствена предвидимост и ефективност на наличностите

Управление на мастилото: Как да постигнете пълна производствена предвидимост и ефективност на наличностите

Прочетете в детайли
Какво е работен поток и какви са ползите от внедряването му като система за управление на предпечата

Какво е работен поток и какви са ползите от внедряването му като система за управление на предпечата

Прочетете в детайли

Новини

Софтуерите на Kodak с нови облачни услуги

Софтуерите на Kodak с нови облачни услуги

Прочетете в детайли
Отвориха процедура "Развитие на управленския капацитет и растеж на МСП" по програма Конкурентоспособност

Отвориха процедура "Развитие на управленския капацитет и растеж на МСП" по програма Конкурентоспособност

Прочетете в детайли
KODAK PRINERGY Cloud е вече тук

KODAK PRINERGY Cloud е вече тук

Прочетете в детайли
Kodak обявява пластината SONORA UV и демонстрира най-новите технологии за подпомагане растежа на своите клиенти на Gulf Print & Pack

Kodak обявява пластината SONORA UV и демонстрира най-новите технологии за подпомагане растежа на своите клиенти на Gulf Print & Pack

Прочетете в детайли
Kodak продължава инвестициите и сътрудничеството в областта на опаковките на Labelexpo Europe 2017

Kodak продължава инвестициите и сътрудничеството в областта на опаковките на Labelexpo Europe 2017

Прочетете в детайли
GUA създава пространство за усъвършенстване и през 2019

GUA създава пространство за усъвършенстване и през 2019

Прочетете в детайли
Нова интеграция на софтуера Dataline MultiPress MIS/ERP с Agfa Apogee

Нова интеграция на софтуера Dataline MultiPress MIS/ERP с Agfa Apogee

Прочетете в детайли
Kodak засилва интеграцията на изкуствен интелект в работния поток Prinergy On Demand

Kodak засилва интеграцията на изкуствен интелект в работния поток Prinergy On Demand

Прочетете в детайли
Разширено сътрудничество на Kodak с Microsoft за напреднали бизнес решения за полиграфията

Разширено сътрудничество на Kodak с Microsoft за напреднали бизнес решения за полиграфията

Прочетете в детайли
Prinergy 9 е официално пуснат и достъпен за използване!

Prinergy 9 е официално пуснат и достъпен за използване!

Прочетете в детайли
Kodak обяви своя първи клиент за Kodak Prinergy On Demand Business Solutions: компанията Modern Litho

Kodak обяви своя първи клиент за Kodak Prinergy On Demand Business Solutions: компанията Modern Litho

Прочетете в детайли
Какви са акцентите в новата версия на работния поток Kodak Prinergy

Какви са акцентите в новата версия на работния поток Kodak Prinergy

Прочетете в детайли
По-ефективна автоматизация в печатния работен поток с новия Kodak Prinergy версия 10.0

По-ефективна автоматизация в печатния работен поток с новия Kodak Prinergy версия 10.0

Прочетете в детайли
Drupa 2024 - посетете нашите доставчици! (28.05 - 07.06)

Drupa 2024 - посетете нашите доставчици! (28.05 - 07.06)

Прочетете в детайли

Опции към системата

АВТОМАТИЗАЦИЯ И ОТЧЕТНОСТ

Rules Based Automation (RBA)

Автоматизация на база правила за събития и действия в системата, създадена за да намали ръчната работа на операторите, нуждата от намеса на предпечата и да понижи цялостните разходи.

Създават се лесни и мощни правила: Ако случи събитие Х, направи действие У, провери за изпълнение на определени условия и изпълни действие Z, които работят във фонов режим и изчакват дефинираните събития да се случат в системата
Правилата могат да заместят много голяма част от ръчните намеси, бизнес процеси, задачите по производството и да вземат решения в зависимост от данните за поръчката
Включва: Kodak Prinergy Option - Rules Based Automation

Изисква: Kodak Prinergy

Възможност за добавяне: Еднократно

Препоръчва се да се комбинира с: Kodak Preps, Kodak Pandora, Advanced Preflight, Preflight+

 

Packaging Layout Automation (PLA)

Автоматизация на създаването на сложни монтажи за опаковки. PLA валидира параметрите на поръчката спрямо машинния парк и по този начин може да създава автоматично монтажи на база XML файл, получен от ERP системата на печатницата

Подобрява ефективността като използва готови темплейти или предишни монтажи
Подобрява използването на медия за печат, като уплътнява максимално добре печатния лист
В случай на нужда от много сложни корекции, PLA създава монтажи, които са напълно съвместими за редактиране с Kodak Pandora
Включва: Kodak Prinergy Option - Packaging Layout Automation (PLA)

Изисква: Kodak Prinergy, Kodak Pandora, Rules Based Automation

Възможност за добавяне: Еднократно

Препоръчва се да се комбинира с:   PDF Production Tools

 

Business Link

Позволява двупосочната комуникация между Prinergy и MIS / ERP система с помощта на стандартни JDF файлове и JMF съобщения.

Позволява автоматичното създаване на поръчки и тяхната настройка, посредством обмен на информация за поръчката и процеса за нейното производство от MIS чрез JDF
Може автоматично да се подава информация за монтажа от MIS система и тя да се използва за автоматично  генериране на монтажи. Информацията за материали и статуси, която се събира от Prinergy на различните етапи може да се изпраща към MIS системата
Има готови предварително настроени шаблони, които позволяват на потребителите да създават няколко типа отчети през уеб-базиран интерфейс, независимо от MIS системата
Включва: Kodak Prinergy Option - Business Link

Изисква: Kodak Prinergy

Възможност за добавяне: Еднократно

Препоръчва се да се комбинира с: Kodak Preps, Kodak Pandora

 

Dashboard

Показва статуса на заданията за печат в системата с помощта на стандартен уеб браузър в обобщен графичен вид. Помага на търговци, технолози и мениджъри да следят напредъка  на работните процеси по поръчките, като състоянията им се актуализират в реално време. Позволява изготвяне на динамични списъци с поръчки чрез филтриране по множество параметри за следене на задания с определен интерес.

Включва: Kodak Prinergy Option - Dashboard

Изисква: Kodak Prinergy

Възможност за добавяне: Еднократно

Препоръчва се да се комбинира с:

 


ПРИФЛАЙТ И НОРМАЛИЗИРАНЕ

Preflight +

Дава възможност входящите файлове да се анализират и коригират с напълно автоматизирани процеси, а намерените проблеми да се покажат ясно на операторите. Освен това позволява нормализираните файлове да бъдат валидирани спрямо някой от стандартите. Базиран на Callas PDF Toolbox, Preflight+ поддържа всички основни файлови формати като PDF/X-1a, PDF/X-3, PDF/X-4, PDF/VT-1 и VT-2. Може да валидира PDF/X-5 файлове и да създава PDF/X-4 OCCD файлове със слоеве за многоезични публикации и опаковки. Поддържа всички наложени стандарти като GWG2015, ICC и DeviceLink профили и бленди за конверсия на цветовете

Включва: Kodak Prinergy Option - Preflight+

Изисква: Kodak Prinergy

Възможност за добавяне: Многократно

Препоръчва се да се комбинира с: Kodak Rules Based Automation, Kodak Insite Prepress Portal


PDF Batch Trapping

Автоматично открива и управлява съседни обекти с необходимост от презастъпване  във файловете. Автоматично създава презастъпване по време на процеса на рифайн (нормализация) по предварително зададени правила

Включва функции като управление на геометрията на ъглите, поведението на текстовете с различен размер и дефиниране на места без застъпване при печат на опаковки
Могат да се добавят допълнителни модули PDF Batch Trapping ако това се налага от обема поръчки
Включва: Kodak Prinergy Option - PDF Batch Trapping

Изисква: Kodak Prinergy

Възможност за добавяне: Многократно

Препоръчва се да се комбинира с: Rules Based Automation, Kodak Production Tools

 

Refine

Допълнителен модул за рифайн (Job Ticket Processor JTP) за Prinergy.  Чрез него се добавя още една паралелна опашка за обработка на файлове при постъпване в системата

Включва стандартен Preflight, нормализиране, управление на цветовете и оптимизиране на PostScript, PDF и други файлови формати в PDF или PDF/X мастър файл
Включва: Kodak Prinergy Option - Refine Additional Engine

Изисква: Kodak Prinergy

Възможност за добавяне: Многократно

Препоръчва се да се комбинира с: PDF Batch Trapping, Preflight+

 


УПРАВЛЕНИЕ НА ЦВЕТОВЕТЕ

ColorFlow Workflow Edition

Автоматично използва зададените параметри относно възможностите на печатницата, за да валидира цветовите възможности за обработка на файловете. Операторите избират само печатните условия и пускат поръчката.

Поддържа тонални криви за калибрация на CMYK и спот цветове и има подобрена поддръжка за флексопечат, дигитален печат и инкджет печат.
Включва лесни за използване инструменти, насочени към печата на опаковки, като лесно управление на криви за управление на точките и подобрен баланс на сивото
Включва: Kodak Prinergy - ColorFlow Workflow Edition

Изисква: Kodak Prinergy

Възможност за добавяне: стандартен модул

Препоръчва се да се комбинира с: Kodak Rules Based Automation, Kodak Insite Prepress Portal


ColorFlow Software Pro

Ъпгрейд на основния модул ColorFlow Workflow Edition до версия Professional

Дава възможност за създаване и корекции на ICC профили и DeviceLink профили.
Пази криви за цветовете, DeviceLink профили и ICC профили и ги напасва за възможно най-добри резултати при печат
Включва: Kodak ColorFlow Software Pro

Изисква: Kodak Prinergy

Възможност за добавяне: Еднократно

Препоръчва се да се комбинира с: Rules Based Automation

Вижте повече за ColorFlow Pro

 

Ink Optimizing Solution

Ъпгрейд на опцията Kodak ColorFlow Software Pro за намаляване потреблението на мастило.

Целта на модула е да пести мастило по време на печат, да намали времето за подготовка на поръчките и да подобри стабилността на печата.
Използва интелигентен алгоритъм за анализ на цветовите съотношения във файловете и ги заменя с оптимизирани бленди, които използват по-малко мастило, но имат същото цветопредаване на крайния продукт
Включва: Kodak Prinergy Option - Ink Optimizing Solution

Изисква: Kodak Prinergy, Kodak ColorFlow Pro

Възможност за добавяне: Еднократно

Препоръчва се да се комбинира с: Rules Based Automation

Вижте повече за Ink Optimizing Solution

 

Spotless

Заменя използваните в дизайна спот цветове с рецепти от определен набор процесни цветове при флексопечат, офсетов печат и дигитален печат.

Трансформира библиотека от спот цветове в лесни за управление библиотеки от рецепти за процесни цветове, които се базират на определени печатни условия. Типично печатните условия включват използваните мастила, печатна машина, печатна медия, параметрите при растеризация и др.
Поддържа цветови смеси (рецепти) от 4, 5, 6, и 7 процесни цвята
Включва: Kodak Prinergy Option - Spotless

Изисква: Kodak Prinergy, Kodak ColorFlow Pro, спектрофотометър

Възможност за добавяне: Еднократно

Препоръчва се да се комбинира с: Advanced Screening

Вижте повече за Spotless

 

ОБЛАЧНИ УСЛУГИ

File Archive and Backup

Намалява риска от загуба на данни, причинени от хардуерни повреди, човешки грешки и компютърни вируси, като запазва архивни копия на заданията за печат в облака на Kodak.

Оптимизира разходите за инфраструктура и управление на файловете
Включва един лиценз Kodak Rules Based Automation - Read Only
Включва: Kodak Prinergy Cloud Option - File Archive and Backup, Kodak Option Rules Based Automation - Read Only 1 license

Изисква: Kodak Prinergy

Възможност за закупуване: Абонамент

Препоръчва се да се комбинира с: Rules Based Automation

 

Dynamic Print Planning

Оптимизира планирането на печатната продукция и следенето на нейните статуси и разходи

Калкулира оптималният производствен план за всяка печатна машина
Комбинира планирането на поръчките за дадена машина и групирането на поръчки в блокове в една операция
Включва: Kodak Prinergy Option - Dynamic Print Planning

Изисква: Kodak Prinergy

Възможност за закупуване: Абонамент

Препоръчва се да се комбинира с: Rules Based Automation

 


ПЛЪГИН ЗА ADOBE ACROBAT

PDF Production Tools


Набор от инструменти за корекции в PDF файлове. Включва пет инструмента:

PDF Plate Builder - позволява селектиране и изолиране на общи елементи от файла  за бързо създаване на липсващи в дизайна цветоотделки като лак, бяла подложка, щанца и други
PDF File Editor - дава възможност за корекции на файлове или елементи от тях, чрез интерактивно отваряне и обработка в Adobe Illustrator или Adobe Photoshop. Когато корекциите са нанесени, файлът се чекира обратно и те се отразяват във файла за печат
PDF Trap Editor - интерактивни, векторно базирани инструменти за управление на презастъпването (трапинг). Можете да управлявате презастъпването на цели страници или селектирани обекти, да създавате и добавяте презастъпване, да управлявате геометрията. Уникални функции за печата на опаковки и стандартният офсетов печат
PDF Compare - бързо сравнение за откриване на разликите между две версии на PDF файлове. Използва словете в Adobe Acrobat, като отделя общите елементи от променените такива между версиите за лесна проверка
PDF Merge - слива нови или променени елементи от дизайна в готов за печат PDF файл, като запазва трапинга, DotShop настройките и зададените овърпринти
Включва: Kodak Prinergy Option - PDF Production Tools Single License - за един активен потребител

Ъпгрейд: Kodak Prinergy Option - PDF Production Tools Unlimited license - неограничен брой потребители

Изисква: Kodak Prinergy, Adobe Acrobat Pro Win/Mac

Възможност за добавяне: Еднократно

Препоръчва се да се комбинира с: PDF Batch Trapping

 

DotShop Composer

Дава достъп до растерите и кривите, дефинирани в Kodak Prinergy през Adobe Acrobat. Растерите могат да се дефинират за всеки обект, за всяка цветоотделка. Може да се управляват криви за нарастване на точката, формата на точката, линеатурата, размера на точките, комбинацията и ориентацията на ъглите

Включва: Kodak Prinergy Option - DotShop Composer

Изисква: Kodak Prinergy, Adobe Acrobat Pro Win/Mac

Възможност за добавяне: Еднократно

Препоръчва се да се комбинира с: ColorFlow Software Pro, Advanced Screening, Staccato

 

 

РАСТЕРИ

Advanced Screening

Лиценз за цялата система Prinergy, която включва:

Maxtone - хибриден растер комбиниращ AM и FM растеризация. Много подходящ за флексопечат и други приложения, в които трябва да се избегнат нежеланите ефекти във светлосенките. Растерът има три вариации Maxtone CX, Maxtone SX, Maxtone FX
Hyperflex - създава малки и стабилни точки върху флексо клишетата, произведени по технологията NX, които позволяват много по-добър печат на преливки и фини елементи
DigiCap - създава избрана от потребителя текстура върху повърхността на флексо клишето, за да подобри преноса на мастило и цветопредаването в плътните области на печат, както и да преодолее някои нежелани ефекти при флексопечата
Raster Scaling - рандомизира премахването на пиксели и предпазва от видими артефакти, когато растеризирани TIFF файловете се съдържат в електронния дизайн
Staccato NX - FM растер от втори ред, който създава висококачествени тонове с качествени преливки и фини елементи и осигурява по-голямо цветово пространство.
Включва: Kodak Prinergy Option - Advanced Screening

Изисква: Kodak Prinergy

Възможност за добавяне: Еднократно

Препоръчва се да се комбинира с: ColorFlow Pro, Dotshop


Staccato

Лиценз за цялата система Prinergy, която дава възможност за работа със стохастичен растер от втори ред, който подобрява качеството на печат, проверките в изображенията и може да доведе до спестявания на мастило и преодоляване на някои проблеми с липсата на пасер.

Включва: Kodak Prinergy Option - Staccato

Изисква: Kodak Prinergy

Възможност за добавяне: Еднократно

Препоръчва се да се комбинира с: DotShop Composer

 


ДИГИТАЛЕН ПЕЧАТ

Digital Press Management

Подобрява оперативната ефективност като позволява централното управление на файлове и поръчки за всички видове печат. Дава възможност за интеграция с дигитални печатни машини на Kodak, Konica Minolta, Canon, Ricoh, Xerox, HP, EFI Fiery, Landa, Komori Creo Servers и др.

Digital Submit - drag and drop интерфейс за подаване на поръчки с възможност за автоматизация с Rules Based Automation на подаването на поръчки, правенето на монтажи, обработката на файловете и подаването им към печатната машина
Digital Direct - управление на печатните машини и опашките за печат. Поръчките могат да се филтрират и подреждат на опашките на различни печатни машини. Статусът и прогреса на поръчките може да се вижда на централно място
One Managed Press Connection - връзка с една дигитална печатна машина или управляващ контролер
Включва: Kodak Prinergy Option - Digital Press Management

Изисква: Kodak Prinergy

Възможност за добавяне: Еднократно

Препоръчва се да се комбинира с: Rules Based Automation, Digital JDF Bi-Di Communication

 

Additional Digital Press Connection

Дава възможност за управление на допълнителна дигитална печатна машина

Включва: Kodak Prinergy Option - One Additional Digital Press Connection

Изисква: Kodak Prinergy, Digital Press Management

Възможност за добавяне: Многократно

Препоръчва се да се комбинира с: Rules Based Automation

 


ЕЛЕКТРОННИ МОНТАЖИ

Kodak Preps

Самостоятелен или напълно интегриран модул за електронен монтаж на многолистови печатни продукти. При интеграция с Prinergy дава възможност за изготвяне на монтажи в движение, добавяне на печатни марки и ново ниво на създаването на темплейти и техният контрол. Възможност за преглед на всеки елемент от монтажа и управление на всяка страница отделно. Съвместим е с JDF/CIP4 и разполага с широк каталог от сгъвки по JDF/MBO.

Включва: Kodak Preps

Изисква:

Възможност за добавяне: Многократно

Препоръчва се да се комбинира с: Kodak Prinergy, Rules Based Automation

Вижте повече за Preps

 

Kodak Pandora

Самостоятелен или напълно интегриран модул за електронен монтаж на опаковки и етикети. При интеграция с Prinergy дава възможност за създаване на монтажи в движение, добавяне на печатни марки и ново ниво на създаването на темплейти и техният контрол. Изготвя монтажи по чертеж на щанца, с размножаване, както и за безкраен печат. Възможност за преглед на всеки елемент от монтажа и управление на всяка страница отделно

Включва: Kodak Pandora

Изисква:

Възможност за добавяне: Многократно

Препоръчва се да се комбинира с: Kodak Prinergy, Rules Based Automation, Packaging Layout Automation

Вижте повече за Pandora

 


СИСТЕМНИ ОПЦИИ

Archive

Архивиране на поръчки, изчистване на файловете в тях за усвояване на дисково пространство, и тяхното възвръщане от архив, ако се наложи. Пази поръчките и свързаните с тях файлове, пълната историята, монтажите и настройките

Включва: Kodak Prinergy Option - Archive

Изисква: Kodak Prinergy

Възможност за добавяне: Еднократно

Препоръчва се да се комбинира с: Rules Based Automation

 

Hot Standby Software

Намалява времето за вдигане на работеща система при срив на производствената среда. Репликира цялата база данни на втори сървър, така че системата да може да продължи да работи без загуба на данни ако основният сървър не е в работно състояние. Други срещани наименования са Emergency Platemaking или EPM+

Включва: Kodak Prinergy Option - Hot Standby Software

Изисква: Kodak Prinergy, Kodak Workflow Server

Възможност за добавяне: Еднократно

Препоръчва се да се комбинира с: Rules Based Automation, Job Replication

 

Job Replication

Пази файловете по поръчките, като предлага бекъп в реално време на RAID масива на вторичен RAID масив. Ако основният RAID не е в работещо състояние, производството може бързо да се конфигурира да използва информацията за поръчките на втората машина

Включва: Kodak Prinergy Option - Job Replication

Изисква:  Kodak Prinergy

Възможност за добавяне: Еднократно

Препоръчва се да се комбинира с: Hot Standby Software, Rules Based Automation

 

Virtualization

Напълно настроен имидж на производствената система за виртуализация с хипервайзор по избор между VMWare и Hyper-V

Включва: Kodak Prinergy Virtual Primary

Изисква: VMWare или Hyper-V

Възможност за добавяне: Еднократно

Препоръчва се да се комбинира с:

 

 

РАБОТА В ЕКИП

Kodak Insite Prepress Portal

Предлага работа в сигурна уеб среда и достъп до Kodak Prinergy. Клиентите, предпечатния отдел и търговците могат да качват файлове, да създават поръчки, които да се обработват автоматично от Kodak Prinergy. Могат да следят и статуса на поръчките.

Възможност за разглеждане, одобрение и анотации върху файл с висока резолюция, растеризиран от Kodak Prinergy. Възможност за приемане, отхвърляне или искане на корекции на всяка страница, измерване на елементи и други
iPad апликация за проверка и одобрение на файлове в движение, с възможност за разглеждане на файлове във висока резолюция
Включва: Kodak Insite Prepress Portal

Ъпгрейд:

Kodak Insite Prepress Portal Additional Users - добавяне на конкурентни потребители;
Kodak Insite Prepress Portal Unlimited Users - неограничен брой конкурентни потребители;
Kodak Insite Prepress Portal Matchprint Virtual - проверка и одобрение на цветовете във  файлове на калибриран монитор (виртуална цветна проба);
Kodak Insite Prepress Portal Additional Render Engine - добавяне на паралелна опашка за рендиране на файлове в реално време
Изисква: Kodak Prinergy, Kodak Workflow Server

Възможност за добавяне: Еднократно

Препоръчва се да се комбинира с: Rules Based Automation, Preflight+

Вижте повече за Insite Prepress Portal

 

Insite Creative Workflow Software

Уеб базирана система за работа и съхранение на дизайни. Възможност за колаборация между различни екипи и партньори с възможност за споделяне на файлове, задаване на задачи и последователност на одобренията. Библиотека, която съхранява всички елементи като лога, изображения, шрифтове и други.

Включва: Kodak Insite Creative Workflow

Изисква: Kodak Workflow Server

Възможност за добавяне: Еднократно

Препоръчва се да се комбинира с: Rules Based Automation, Kodak Prinergy, Kodak Insite Prepress Portal

Вижте повече за Insite Creative Workflow

 

УПРАВЛЕНИЕ НА ПЕЧАТА

Layered PDF Versioning (LPV) / Regional Versioning

Създаден, за да улесни печата на версии на дадена поръчка (мутации), например различни езици. Дава възможност наличните слоеве в дизайна да се свържат с отделни слоеве в профил за монтаж и печат, което позволява многоезични и сложни поръчки да бъдат автоматизирани. Може да открива общи обекти в PDF, ако мутациите са в отделни файлове, и ги отделя от променливите данни, което прави комбинирането на вариации още по-управляемо.

Включва: Kodak Prinergy Option - Layered PDF Versioning

Изисква: Kodak Prinergy

Възможност за добавяне: Еднократно

Препоръчва се да се комбинира с: Rules Based Automation, Kodak Preps или Kodak Pandora

 

PrintLink Ink Key Setting

Създава PPF файл, който е съвместим с JDF стандарта,  дефиниращ настройките за намастиляване (зоните) на печатната машина. Може да съдържа и данните за рязане и биговане за довършителната техника.

Включва: Kodak Prinergy Option - PrintLink Ink Key Setting

Изисква: Kodak Prinergy

Възможност за добавяне: Еднократно

Препоръчва се да се комбинира с: Kodak Preps или Kodak Pandora


Web Growth Compensation

Дава възможност за линейно и нелинейно изкривяване на всяка отделна цветоотделка, за да се компенсира разтягането на печатната медия при всички видове печат, особено ролен

Включва: Kodak Prinergy Option - Web Growth Compensation

Изисква: Kodak Prinergy

Възможност за добавяне: Еднократно

Препоръчва се да се комбинира с:


Digital Blueline Proofing (Signature Booklet)

Реже и събира страниците от готов електронен монтаж и ги изпраща към принтер в 1-up или 2-up ред за лесно създаване и отпечатване на читателски разтвори за проверка на съдържанието

Включва: Kodak Prinergy Option - Digital Blueline Proofing

Изисква: Kodak Prinergy

Възможност за добавяне: Еднократно

Препоръчва се да се комбинира с: Rules Based Automation

 

Output Renderer

Добавя допълнителен output във висока резолюция за растеризиране на PDF файлове и готови монтажи от JDF или PJTF формати. С всеки допълнителен Renderer се добавя паралелна опашка към системата за ускоряване на процесите по RIP

Включва: Kodak Prinergy Option - Output Render

Изисква: Kodak Prinergy

Възможност за добавяне: Многократно

Препоръчва се да се комбинира с:

Демонстрация, инсталация и поддръжка

Демонстрация и тестове

Имате възможност да видите и тествате голяма част от нашите продукти, за да се уверите в тяхната функционалност и да видите как те биха оптимизирали вашата дейност. 

Правилната оценка на продуктите, техните опции и обхвата на дейностите по тяхното внедряване ви гарантира бърза възвръщаемост на инвестицията и гладко преминаване към новите, оптимизирани методи на работа.

 • демонстрация на продукта и представяне на различни сценарии на работа
 • тестове с реални поръчки и демонстрация на възможностите за решаване на реални казуси
 • провеждане на тестове в реална производствена среда

В случай че имате интерес към демонстрация на този продукт, можете да се свържете с нас през бутона "Свържете се с нас" по-горе, през формата за контакт на сайта или като ни пишете на sales@gedbg.com

 

Инсталация и обучение

Ние предлагаме цялостно обслужване на нашите клиенти и сме на ваше разположение по всяко време. Нашият опитен екип може да осигури:

 • инсталация на продукта след закупуването му
 • интеграцията му с други продукти и системи
 • обучение за използване на продукта, както и добри практики за работа
 • цялостна поддръжка по време на експлоатацията му

Нашият опит и инструменти за водене и реализация на проекти помагат за бързата и лесна интеграция на продукта и бързата възвръщаемост на инвестицията.

 

Поддръжка

Нашите специалисти са обучени и сертифицирани от производителя и могат да осигурят поддръжка на вашите системи, така че да функционират максимално ефективно. Ние сме на разположение за:

 • въпроси и консултации, свързани с продукта и неговото приложение
 • отстраняване на проблеми, свързани с продукта
 • създаване на работни потоци и профили на работа
 • обучение на персонала, както и на нови кадри, постъпили след закупуването на продукта

В случай, че имате проблем с Kodak Prinergy или се интересувате от възможностите за поддръжка, които можем да предложим, можете да се свържете с нас, като изпратите имейл на help@gedbg.com

 

Изпрати запитване

Вашата регистрация е успешна!
За да достъпите този ресурс моля, попълнете формата за регистрация!

Ако вече имате направена регистрация моля, натиснете тук.

captcha

* Полетата са задължителни!

Регистрация
Вход
Вход
Забравена парола
Вход

Свързани продукти