Начало | Блог | Henzl Media на гребена на дигиталната вълна

Блог

Henzl Media на гребена на дигиталната вълна

Henzl Media на гребена на дигиталната вълна

Производствената дигитална цветна печатна машина KODAK NEXPRESS осигурява  професионално качество, представяне и ефективност за персонализираната продукция на компания от град St Pölten.

Manfred Henzl е категоричен, „Ние сме насочена към производстсвото агенция.“ Той управлява Henzl Media GmbH, която основава през 1997 г., заедно със съпругата си Edith. „Ние сме агенция за реклама, издателство и графичен дизайн. Организираме и локални търговски изложения и имаме наши собствени възможности за печатни и довършителни операции.

Благодарение на този разнообразен спектър от дейности, агенцията постига между 60% и 70% от продажбите си чрез персонализирани продукти, които се разработват и печатат на място. “Твърдо вярваме в бъдещето на печатните комуникации, защото колкото повече маркетингът „препуска“ онлайн, в социални мрежи и други канали за комуникация, толкова повече шансове имаме да достигнем до получатели с нашите печатни продукти. Отзвукът по отношение на нашата компания и клиентските списания е много добър.“, допълва Edith Henzl.

У дома в St. Pölten (Австрия), Henzl Media и нейните 15 висококвалифицирани служители са концентрирани върху местния пазар в радиус от около 25 км. Понастоящем повече от 2000 кв.м. разгърната площ е на разположение на Henzl Media в южните покрайнини на St. Pölten, където компанията се мести през 2013 г. - достатъчно място за печатни и довършителни дейности.

Henzl Media навлиза в света на дигиталния печат през 1999 г.; офсетна печатна машина малък формат е поръчана няколко години по-късно, и от 2007 г. фирмата инвестира значително в разширяване на възможностите си за довършителни дейности. „На практика никаква част от довършителните ни дейности не се възлага на външни изпълнители и това ни позволява да реагираме много бързо, защото правим сами неща като лакиране, фолиране, щанцоване или производство на книги с твърди корици“, обяснява Manfred Henzl.

Навлизане в дигиталната печатна индустрия с Kodak

Дигиталната цветна печатна машина KODAK NEXPRESS SX3300, инсталирана през август 2016 г., заменя едната от двете по-стари дигитални печатни системи и едновременно с това увеличава капацитета на компанията.Edith Henzl коментира причините, довели до тази стъпка: „Придобиването беше необходимост, защото нашият дигитален обем на производство – със или без персонализирани продукти – нарасна до такава степен, че скоро нямаше да можем да се справяме с него с наличното ни оборудване. Търсихме подходящата машина за печат, която да доставя професионално качество, а не това, което ние наричаме офисна производствена система.“

Техническите аргументи, които водят компанията до избора на печатна машина NEXPRESS са нейната способност да печата върху огромен набор от хартии и други печатни медии, както и високата степен на самостоятелно сервизно обслужване.

Много сме доволни от факта, че нашият опитен екип може да действа бързо, заотстраняване на технически проблем, когато е необходимо. Като резултат имаме много малко време на престой и можем да подобрим качеството на печатната продукция по целенасочен начин.

Manfred Henzl с удоволствие подчертава, че отличното съдействие на druma, австрийският бизнес партньор на Kodak, както и продажбите на Kodak също оказват влияние върху решението за покупка.

Дигитално начинание в неконвенционалното

Henzl Media допълва печатната машина NEXPRESS с листоподаващо устройство TPF-550 Long Sheet Deep Pile Feeder, което почти удвоява най-големия формат за печат от 356 x 520 мм до 356 x 1000 мм. Manfred Henzl споменава няколко типични приложения: “Благодарение на голямото листоподаващо устройство, имаме възможност да обърнем повече внимание на печатни продукти с неконвенционален формат, например специални сгъваеми изделия. Можем да правим и специални продукти като папки с джобове.“

За да подсили неконвенционалния ефект от дигиталния печат, Henzl Media допълнително прибягва до различни решения за експонация с 5-та печатна секция на NEXPRESS. Печатната машина пристига стандартно с KODAK NEXPRESS Light Black HD Dry Ink в 5-та печатна секция..

Това дава възможност за оптимални резултати, когато стане дума за графика и цветни изображения, като в същото време детайлите остават превъзходни. Нещо повече, портфолиото на Henzl Media включва KODAK NEXPRESS Gold Dry Ink, което печата автентични златни тонове и цяла серия от метални ефекти, KODAK NEXPRESS Clear Dry Ink, което дава изцяло или частично прозрачно покритие, или добавя водни знаци като защитна характерситика, и KODAK NEXPRESS Dimensional Clear Dry Ink, което ангажира читателите с уникален и осезаем печат. Henzl потвърждава, че тези специални опции за подобряване на печата са ключови за продукти, които отличават компанията от всички други на пазара.

Печатната машина на Henzl Media NEXPRESS SX3300 Digital Production Color Press е добавена в началото на 2017 г. към 5-цветна листова офсетна машина, която печата във формат 52 x 75 см. „На практика се нуждаем и от двата вида печатни процеси, за да отговорим бързо на изискванията на клиентите и да покрием широк спектър от спецификации., казва Edith Henzl.

Някои от нашите клиенти искат брилянтни цветове, които ние не бихме могли да постигнем с конвенционален печат. Тези задачи автоматично преминават към изработка с печатната машина NEXPRESS, както и персонализираните продукти, които са много търсени при нас и често много сложни за изпълнение.

Досега правехме предпечат на повече поръчки на офсет и след това добавяхме елементите на персонализация дигитално. Вече възнамеряваме да ги печатаме изцяло на печатната машина NEXPRESS , при условие че мастиленото покритие е приемливо и тиражът е максимум 5000 копия. За по-малки поръчки като различни списания, където се печатат само 300-400 бройки, NEXPRESS е идеалното решение.“

Офсетова технология за предпечат отново от Kodak

Henzl Media инвестира и в Kodak CTP решение, което да съответсва на инсталацията на 5-цветната офсетова печатна машина. Наред с ползите от приложенията на термалната CTP технология на Kodak, успешното бизнес партньорство с druma и Kodak, беше това, което наклони везните към покупката на термалния експонатор KODAK MAGNUS 400 и софтуера за управление на цялостния работен поток KODAK PRINERGY. Термалната офсетова безпроцесна пластина KODAK SONORA XP се експонира на този термален експонатор и Manfred Henzl е повече от щастлив с постигнатото: „Нямаме никакви отхвърляния и нашите печатни машини се справят много добре с пластината SONORA XP . Технологията без проявяване очевидно бе перфектно решение за начинаещи хора като нас, защото не беше необходимо нито да купуваме проявител, нито имаше нужда да се занимаваме с химикали.“

В края на първите 13 месеца с печатната машина NEXPRESS SX3300, оценката на Henzls е изцяло положителна: „Качеството и производителността са на ниво. Успяхме да удвоим обема на дигиталната ни продукция след 1 година работа с печатната машина. NEXPRESS предлага много широки възможности, които ни позволяват да израстваме значително по отношение на малките списания или големи фото календари, които произвеждаме в тиражи до 1500 бройки.“

Прочетете повече за продуктите на Kodak:
Кратък преглед на възможностите на платформата KODAK NEXPRESS ZX
KODAK SONORA XP пластини без проявяване: екологична и икономична изработка на пластини

 

Желаете да се убедите в качеството и ползите на тези продукти? Свържете се с нас за персонална демонстрация, тестове и консултация.

Свържете се с нас

Най-популярни
Последни