Начало | Оборудване | Термални CTP експонатори за офсетови пластини | Magnus Q800 - термален CTP експонатор с автоматизация за офсетови пластини с пълен размер
Magnus Q800 - термален CTP експонатор с автоматизация за офсетови пластини с пълен размер Разгледайте галерия

Kodak Magnus Q800 - термален CTP експонатор с автоматизация за офсетови пластини с пълен размер

Термален експонатор със SquareSpot технология за пластини до 838 х 1143 мм, предназначен за средни и големи печатници, които имат нужда от автоматизация на процеса по експонация

Свържете се с нас
Описание
Технически спецификации
Приложения
Компоненти
Ресурси
Блог
Новини

Описание

Kodak Magnus Q800 е CTP експонатор за печатници, които се нуждаят от висока скорост на експонация и имат нужда да експонират голям обем от пластини за кратки срокове с високо ниво на автоматизация.

Използвайки уникалната, патентована технология на лазера Kodak SquareSpot, Q800 предлага експонация на добре оформени квадратни печатни точки, устойчиви на вариации в процеса на експонация, за да можете да печатате по най-добрия начин всеки път.

 

Изпрати запитване

 

CTP с избор от опции за автоматизация и продуктивност

CTP експонаторът Kodak Magnus Q800 има четири възможни опции за автоматизация, които могат изцяло да отговорят на вашите нужди и бюджет:

Стандартно CTP-то се предлага с възможност за постоянно зареждане на пластини. В този вариант пластината се подава от оператор от предната страна на машината и след екпоснация, тя се изкарва от задната страна на машината. Това позволява на оператора да направи опашка от пластини, което подобрява ефективността на експонация

Единична касета, с която могат да се заредят и подават автоматично до 100 пластини (0.3 мм.) с автоматично премахване на разделителна хартия и опция за автоматично завъртане на пластините след експонация. Пластините могат да се зареждат с разделителна хартия и може да се конфигурира да бъде отдясно или от ляво на машината.

Няколко касети, с които могат да се заредят и подават автоматично до 500 пластини (0.3 мм.), разпределени в 5 касети. Всяка касета може да съдържа до 100 пластини от един и същи размер, като в различните касети може да има различни размери пластини. Празните касети могат да се зареждат докато CTP-то работи

Автоматично подаване от пале, с която можете директно да заредите пале със 600 пластиним в машината и Magnus Q800 ще направи останалото, като премахне автоматично разделителната хартия и зареди автоматично пластината в машината.

Промелива резолюция на експонация, с която може да се промени резолюцията на пикселите на експонатора по посока на обиколката на барабана с цел да се напасне резолюцията на лазера с резолюцията на лентикуляра.

Вграден пънч за продупчване на пластините с който могат да се добавят до 10 глави, които могат да се избират като форма и размер. Пънчът се управлява в заивисмот от избрания профил на печатната машина от софтуера за управление на машината. Вграденият пънч може да се прилага само на предния ръб на пластината и предлага автоматично центриране спрямо пластината.

 

Имате възможност да изберете между две скорости на ескпонация на Kodak Magnus Q800

 • F Speed - 28 пластини на час
 • X Speed - 45 пластини на час
 • Z Speed - 62 пластини на час

 

В случай, че изберете по-ниската скорост, имате възможност да направите ъпгрейд на място към по-високата скорост в последствие.

Изключителната надеждност и повторяемост на лазерната експонация ви спестява пари, намалява пластините, които трябва да се експонират повторно и ограничава разходите за поддръжка. 

 

Може би най-добрата термална резолюция на CTP

Kodak Magnus Q800 дава възможност да се експонират термални офсетови пластини с една от най-високите резолюции на пазара благодарение на патентованата технология SquareSpot.

 • Възможност за експонация на растер до 450 lpi
 • Опционална възможност за използване на 25- , 20- или 10- микрона стохастичен растер Kodak Stacatto, за печат на фотореалистични изображения
 • Резолюция на печтните точки от 2400 или 1200 dpi
 • Оптична резолюция приблизително 10,000 dpi

Благодарение на SquareSpot собствениците на CTP от серията Magnus се наслаждават на стабилна и повторяема експонация на пластини, които не се повлияват от промените в качеството на проявителя в проявителната машина и запазват печатните точки в производствените толеранси от +/-2%.

 

Патентована Quantum лазерна глава със SquareSpot технология

Всички CTP експонатори от серията Magnus са оборудвани с термална глава с патентованата технология Kodak SquareSpot, която дава възможност за експонация на точно определена квадратна точка. Всичко това води то стабилност на процеса, по-малко повторени пластини и много добро, постоянно качество на печат.

SquareSpot технологията е патентовано решение, което позволява на експонаторите да създават точни квадратни точки, които практически нямат зона на неопределеност. Това ви гарантира, че точката, която имате на файла, ще бъде същата като тази която се експонира и тя ще запази своята форма след проявяване на пластините, независимо дали проявителят е нов или не е сменян отдавна.

SquareSpot е в сърцето на стабилността на CTP машините на Kodak. Технологията осигурява:

 • точно и правилно разпределение на енергията по цялата площ на експонация
 • голямо ниво на сигурност с възможност за компенсиране на изгорели диоди
 • възможност за регулация на силата на лазера с много висока максимална мощност за постигане на висока скорост на експоанция и възможност за експонация на голям набор от офсетови пластини с различни изисквания
 • експонация на правилна квадратна точка без разсейване на енергията

Правилната форма на точката също така прави офсетовите пластини по-устойчиви на вариации в качеството или живота на проявителя в проявителната машина, както и на вариации по време на печат. Пластините влизат по-бързо в тираж, разпределят много по-добре мастилото и са изключително толерантни към водно-мастилния баланс.

 

CTP създадено за да експонира без вариации в качеството

Оборудването от серията Magnus разполагат с фабрично вградени системи за следене на качеството и коменсация на неточности по време на експонация:

Геометрична компенсация - компенсира неправилната геометрична форма на пластините, така че изображението да е винаги експонирано с правилно позициониране

Температурна компенсация - CTP-то измерва температурата на околната среда и температурата на пластината, която е заредена за екпонация и компенсира изображението в случай, че пластината е по-студена, така че изображението да е правилно позиционирано, когато пластината се затопли и алуминия от който е направена пластината се разтегли в ширина

Динамичен автофокус - машината има вграден динамичен автофокус на лазерната глава, благодарение на което лазерът може да се фокусира на различно растояние от пластината за да компенсира различни неравности по пластините

 

Компактно CTP, което е лесно за използване и инсталация

Експонаторите на Kodak са едни от най-функционалните и същевременно най-лесните за използване CTP устройства на пазара. Машината може да се съчетава гъвкаво с голям набор от съществуващи конфигурации.

 • Перфектна свързаност с работния поток Kodak Prinergy
 • Възможност за работа със съществуващи работни потоци на трети производители, чрез включения пакет за обмяна на 1-bit TIFF файлове
 • Вградена система за автоматична диагностика, която отстранява множество грешки без намеса от оператор
 • Оптимизиран за термални офсетови пластини на Kodak и отворен за работа с квалифицирани пластини на трети производители
 • Компактен дизайн, който дава възможност за ефикасна експонация на пластини с малки и натоварени помещения
 • Поддържа най-големия диапазон размери пластини - от най-малките до най-големите

 

Съвместим с всички водещи термални офсетови пластини

CTP термалният експонатор Kodak Magnus Q800 е съвместим с всички водещи термални офсетови пластини и може да ги експонира без забавяне на скоростта или качеството на експонация.

Magnus експонира пластини предназначени за комерсиален печат, печат на книги и упътвания, както и офсетови пластини за печат на опаковки, където се използват предимно UV мастила.

CTP-то може да работи изцяло без специални условия с пластините:

 • Kodak Electra XD - висококачествена термална пластина за офсетов печат с много висока резолюция и стабилност по време на печат
 • Kodak Capricorn VT - термална офсетова пластина с широко приложение и добро качество на печат
 • Kodak Sonora XP - термална безпроцесна пластина за експонация без проявяване
 • Kodak Trillian SP - термална пластина за печат на изделия, които се печатат с агресивни мастила и химикали
 • Kodak Electra MAX - термална пластина за офсетов печат с UV мастила

 

Създаден за истинска безпроцесна експонация

Безпроцесните пластини ви позволяват качването им на печатната машина веднага след тяхната експонация, като се изегне изцяло етапът на проявяване и всички свързани с него разходи. С Kodak Magnus вие можете да стартирате едно наистина безпроцесно производство на термални офсетови пластини.

CTP-то е изцяло съвместимо с безпроцесните офсетови пластини Kodak Sonora XP, които можете да качите на печатната машина директно след експонация, без да минават етап на проявяване или измиване и без това да замърсява печатната машина. Безпроцесната технология на експонация ви дава възможност да:

 • спестите всички разходи свързани с етапа на проявяване, като ток, вода, поддръжка на проявителна машина, ремонти и други
 • избегнете вариациите в качеството на експонраните пластини, заради премахването на влиянието на проявителя
 • подобрите своите зелени иниацитиви и да таргетирате клиенти, които изискват такива от своите доставчици

 

Тестови пластини експонирани на Kodak Маgnus

Най-добрият начин да се уверите в качествата на CTP за термална експонация Kodak Magnus е да видите реални отпечатъци, които са направени с пластини експонирани на Kodak Magnus.

Пишете ни sales@gedbg.com с вашето име, фирма, адрес и телефон и ние ще се свържем с вас за да уточним детайлите и да ви изпратим вашите безплатни тестови пластини.

 

Демонстрация и тестове

Имате възможност да видите и тествате голяма част от нашите продукти, за да се уверите в тяхната функционалност и да видите как те биха оптимизирали вашата дейност. Правилната оценка на продуктите, техните опции и обхвата на дейностите по тяхното внедряване ви гарантира бърза възвращаемост на инвестицията и гладко преминаване към новите, оптимизирани методи на работа.

 • демонстрация на продукта и представяне на различни сценарии на работа;
 • тестове с реални поръчки и демонстрация на възможностите за решаване на реални казуси;
 • провеждане на тестове в реална производствена среда.

В случай че имате интерес към демонстрация на този продукт, можете да се свържете с нас през бутона "Свържете се с нас" по-горе, през формата за контакт на сайта или като ни пишете на sales@gedbg.com
 

Инсталация и обучение

Ние предлагаме цялостно обслужване на нашите клиенти и сме на ваше разположение по всяко време. Нашият опитен екип може да осигури:

 • инсталация на продукта след закупуването му;
 • интеграцията му с други продукти и системи;
 • обучение за използване на продукта, както и добри практики за работа;
 • цялостна поддръжка по време на експлоатацията му.

Нашият опит и инструменти за водене и реализация на проекти помагат за бързата и лесна интеграция на продукта и бързата възвращаемост на инвестицията.
 

Поддръжка

Нашите специалисти са обучени и сертифицирани от производителя и могат да осигурят поддръжка на вашите системи, така че да функционират максимално ефективно. Ние сме на разположение за:

 • въпроси и консултации, свързани с продукта и неговото приложение;
 • отстраняване на проблеми, свързани с продукта;
 • създаване на работни потоци и профили на работа;
 • обучение на персонала, както и на нови кадри, постъпили след закупуването на продукта.

В случай че се интересувате от възможностите за поддръжка, които можем да предложим, можете да се свържете с нас, като изпратите имейл на help@gedbg.com

 

Изпрати запитване

Технически спецификации

Блог

SQUARE SPOT технологията - стабилност, точност и надеждност

SQUARE SPOT технологията - стабилност, точност и надеждност

Прочетете в детайли
Кои CTP решения разкриват пълния потенциал на безпроцесните пластини

Кои CTP решения разкриват пълния потенциал на безпроцесните пластини

Прочетете в детайли
Ново мобилно приложение ви позволява да контролирате дистанционно вашите CTP устройства

Ново мобилно приложение ви позволява да контролирате дистанционно вашите CTP устройства

Прочетете в детайли
Simian инвестира в още един Kodak термален експонатор

Simian инвестира в още един Kodak термален експонатор

Прочетете в детайли
Английската печатница Gemini извлича огромни ползи от преминаването към безпроцесни пластини KODAK SONORA XP

Английската печатница Gemini извлича огромни ползи от преминаването към безпроцесни пластини KODAK SONORA XP

Прочетете в детайли
Flower City Printing потвърждава отличната работа по подготовка на пластини с програмата на Kodak - Uptime Discovery

Flower City Printing потвърждава отличната работа по подготовка на пластини с програмата на Kodak - Uptime Discovery

Прочетете в детайли
Henzl Media на гребена на дигиталната вълна

Henzl Media на гребена на дигиталната вълна

Прочетете в детайли
Печатницата Simian - удовлетворени от инвестицията си в две KODAK MAGNUS Q800 Platesetters

Печатницата Simian - удовлетворени от инвестицията си в две KODAK MAGNUS Q800 Platesetters

Прочетете в детайли
Ролята на качествено ново оборудване в предпечатния отдел

Ролята на качествено ново оборудване в предпечатния отдел

Прочетете в детайли
5 тенденции в CTP технологията, които преобразяват предпечата

5 тенденции в CTP технологията, които преобразяват предпечата

Прочетете в детайли
Каква е разликата между различните CTP експонатори и защо тяхната архитектура и форма на лазерното петно са важни елементи за качеството на печат

Каква е разликата между различните CTP експонатори и защо тяхната архитектура и форма на лазерното петно са важни елементи за качеството на печат

Прочетете в детайли
6 признака, че е време да преминете към работа с безпроцесни офсетови пластини или сериозно да се замислите по тази тема

6 признака, че е време да преминете към работа с безпроцесни офсетови пластини или сериозно да се замислите по тази тема

Прочетете в детайли
Вашата регистрация е успешна!
За да достъпите този ресурс моля, попълнете формата за регистрация!

Ако вече имате направена регистрация моля, натиснете тук.

captcha

* Полетата са задължителни!

Регистрация
Вход
Вход
Забравена парола
Вход

Свързани продукти