Начало | Блог | SQUARE SPOT технологията - стабилност, точност и надеждност

Блог

SQUARE SPOT технологията - стабилност, точност и надеждност

SQUARE SPOT технологията - стабилност, точност и надеждност

Когато добрият резултат от работата на печатната машина не е достатъчен

Макар всички CtP системи да могат да произвеждат пластини, които водят до добро качество от работата на печатната машина, това не е единствената мерна единица за качествено CtP решение, а може дори и да не е най-важното. Вариацията е скъп и често пренебрегван проблем.

Вариацията в пластините, химията, експонацията, плътността и балансът в съотношението мастило/вода оказват влияние върху способността ви да поддържате печатния процес в границите на желаното. Елиминирането на вариациите е движещата сила, която стои зад разработената от Kodak технология за експониране SQUAREspot (квадратна точка).

Уникална технология, елиминираща вариациите

Технологията SQUAREspot е уникална лазерна система за експонация с висока резолюция, която доставя сноп енергия с до 10 000 dpi. Стандартна за всички машини Kodak Trendsetter и Magnus, SQUAREspot технологията позволява по-широк работен прозорец за точно експониране на пластини. Предоставя тонална непроменливост върху пластината, поддържайки точност на експонацията, независимо от естествените вариации и значително удължения цикъл на живот на химията. В комбинация с интелигентния Dynamic Autofocus, технологията SQUAREspot създава изключително ясна и прецизна точка последователно и надеждно, пластина след пластина.

Термалните експонатори на Kodak произвеждат изображение на пластината, което е до шест пъти по-устойчиво на вариации в процеса в сравнение с конкурентни технологии. Тези устройства могат да способстват за редуциране количеството на използваната химия, загуби на пластини, преправяне, подготвителни дейности, компрометирани цветове и преждевременно износване на пластините. Същевременно ви позволява да допускате по-широк набор предпечатни и печатни променливи - нещо много важно за поддържане на процеса на работа плавен и за съкращаване на разходите.

Разликата е очевидна

Дори след обработка, ръбовете на точките биха могли да бъдат по-слаби от центъра, което води до по-бързо износване на точката на печатната машина, по-дълги подготвителни дейности, разлики между възпроизведеното върху пластините и резултата след печат, и повече цветови вариации по време на печатния процес. Точките, създадени с технологията SQUAREspot, имат по-ясни ръбове, правейки ги по-устойчиви на износване на печатната машина, отколкото Gaussian или GLV точките. Стабилните, издържливи точки подобряват цветовата консистенция при натиск, редуцират времето за подготовка и увеличават дължината на полезния тираж на пластини при печат.

 

SQUAREspot технология за точката
 Конвенционална Gaussian точка
   
Микроснимка на ръба на единична полутонова точка направена с Kodak SQUAREspot Thermal Imaging Head. Забележете строгото дефиниране на ръбовете, предоставящ консистентна тонова репродукция върху пластина, въпреки типичната вариация. Микроснимка на ръба на единична полутонoва точка от конвенционална термална експонация. Забележете неправилното дефиниране на ръба, което е резултат от вариациите в прага на експонация, предизвикващ непредвидими тонови репродукции.

 

Каква е разликата?

Всички CtP лазери експонират точките в зависимост от мрежата от пиксели, обикновено около 2 400 пиксела на инч. Лазерните системи на много машини за експонация използват лазерна точка с ефективен диаметър позволяващ 1500 dpi. По-важното е, че енергията на лазера изтънява в посока зоните на външния диаметър в т. нар. Gaussian профил.

Конвенционален Gaussian профил GLV профил SQUAREspot профил
     

Gaussian разпределението създава област на неяснота в лазерното изображение, която е силно чувствителна по отношение на вариации. Въпреки че е по-прецизна, когато става дума в едната посока, GLV-технологията създава подобна област на несигурност в другата посока. Тъй като проявителя остарява, все повече и повече от тези мътни пространства се появяват върху пластината под формата на полутонови точки, което води до несъответствия, които трябва да бъдат анализирани при печат. SQUAREspot технологията с висока резолюция от 10 000dpi значително редуцира Gaussian ефекта, осигурявайки полутонови точки с по-голям имунитет спрямо нормалните вариации при експонация.

 

Прочетете защо Стабилността е равна на успех при CTP системите

Стабилност със SQUAREspot технологията за експонация

Графиката вдясно показва резултатите от теста,
който сравнява полутонове от SQUAREspot
технологията и две Gaussian технологии за
експонация, докато химията в проявителя
остарява. С нова химия, площта с точките
и за трите технологии е 50% след обработка.
Въпреки това, когато химията е достигнала
само 20% от жизнения си цикъл, зоната с
точките на първата Gaussian технология
надвишава с 2% спецификацията за вариации.
Втората Gaussian технология е извън
спецификацията - на 30% от жизнения цикъл
на химията. Обработените с технологията
SQUAREspot  точки остават в зоната на
специфицираните данни през целия жизнен
цикъл на проявителя.
 

 Други елементи на CtP технологията на Kodak комбинирано допринасят за още по-голяма стабилност:

  • Автоматизирана температурна компенсация- позволява коректна регистрация дори с изменения в температурата на околната среда.
  • Геометрична компенсация - фабрично калибриране гарантира съвпадение на образа върху пластинитеекспонирани от различни CtP машини на Kodak.
  • Динамичен автофокус - редуцира вероятността от поява на области с нарушена експонация и артефакти.

Технологията SQUAREspot и безпроцесните пластини Kodak SONORA: перфектната комбинация

Водещата в индустрията със своя контраст на пиксели SQUAREspot технология за експонация отключва уникални възможности, които стават по-ярко изразени при експонация на Sonora XP или Sonora News Plates, включително:

  • Увеличена лазерна ефективност: изисква 27% по-малко енергия при сравнимо печатно представяне;
  • Plug-and-play възпроизвеждане на цветовете: няма нужда от калибриране на нарастването на точката при преминаване от процесни пластини към безпроцесни;
  • Превъзходна тонална стабилност: достига най-висока растерна квалификация със безпроцесна пластина.

Увеличете времето за работа с надеждност, на която може да разчитате

С над 20 000 продадени CtP-та в целия свят, Kodak стои до своите продукти с планове за цялостно обслужване и глобална мрежа от професионалисти за поддръжка. Главите на Kodak за експонация са произведени и тествани при най-стриктни условия. При повреда на някой лазер, което е малко вероятно, предвиденият технологичен резерв, внедрен във всяка термална глава, повредения лазер ще бъде компенсиран, така че вие вероятно няма да разберете за това до следващата профилактика. Ако все пак се нуждаете от помощ, само се обърнете към нас.

Видео представяне

За Kodak

Kodak е технологична компания, фокусирана върху изображенията. Ние предоставяме - директно и посредством различни партньорства с други иновативни компании - хардуер, софтуер, консумативи и услуги за клиенти в сферата на графичните изкуства, комерсиалният печат, издателската индустрия, производството на опаковки, забавни и комерсиални филми, и пазари за потребителски стоки. С ресурсите, които са на световно ниво, портфолио с иновативни решения и репутация на бранд с високо ниво на доверие, Kodak помага на клиентите по целия свят да развиват по устойчив модел бизнеса си и да се наслаждават на живота си.

 

Разберете какви са Експлоатационните разходи за закупуване на CTP
Най-популярни
Последни

Свързани продукти