Начало | Блог | 3 Съвета за дизайн на плакати, които гарантирано създават въздействие

Блог

3 Съвета за дизайн на плакати, които гарантирано създават въздействие

3 Съвета за дизайн на плакати, които гарантирано създават въздействие

Тази статия съдържа три полезни съвета, чрез които всеки графичен дизайнер може да създаде вдъхновяващ плакат и да усъвършенства своите умения.

Създаването на успешен дизайн за постер не е лесено постижение. Има милиони постери в градската среда и всеки един от тях се надпреварва за вниманието на обществото. Нещо повече, създаването на страхотен плакат е тройно предизвикателство. Дизайнът трябва да има мигновено въздействие и да привлече вниманието на забързаните потребители, но трябва също да съдържа съответната добавена стойност. А именно - ценната информация, която ги вдъхновява да предприемат желаното действие или да направят покупка. Накрая, но не на последно място, дизайнът трябва да изглежда еднакво добре в широк формат на висока резолюция, както и при обикновен печат.

Тази статия съдържа три полезни съвета, чрез които всеки графичен дизайнер може да усъвършенства своите умения. С тяхна помощ, дори и млад специалист може да създаде впечатляващ постер. Ето най-доброто, което сме събрали в три стъпки:

1. Следвайте стандартната посока на погледа на потребителя

В западното общество хората обикновено наблюдават едно изображение, като придвижват очите си диагонално от горнен ляв ъгъл към долнен десен ъгъл. Следвайки тази логика, ако не искате вашата аудитория да пропусне важната информация, е добре да я позиционирате по съответния начин на плаката. Уверете се, че избрания дизайн съдържа отличаваща визуализация, която привлича окото от горния ляв ъгъл по целия път до долния десен ъгъл, където се показва най-важната информация.

2. Заложете на контраста!

Kогато говорим за стилен дизайн с монотонна цветна палитра с плавни преливки, бледи цветове и слаба яркост, той може да изглежда изключително елегантно. Въпреки това, нищо не привлича окото на потребителите така както яркостта. Силен контраст, ярки цветове и наситеност ще помогнат да вземете вниманието на забързаните минувачи. Не се притеснявайте да експериментирате!

3. Предварително подгответе плана си за плакат

Както добре знаем, плакатите са доста големи по размер. Важно е да споменем също, че колкото по-голямо е платното пред дизайнера, толкова по-малко е толерантността за грешки. Плакат с некачествени пикселирани изображения, бели ръбове и размазани цветове не е красива гледка. Да не говорим за пълната загуба на време от страна на дизайнера и пари от страна на клиента!

Предварителната подготовка на проект за дизайна на плакатите ви е от решаващо значение. Проверката и внимателното планиране помагат да бъдете сигурни, че вашият постер или билборд ще изглежда точно както изображението на вашия монитор.

Прочетете още материали по темата:

Искате ли да сте абсолютно сигурни, че отпечатаният с тези цветове дизайн ще изглежда толкова добре, колкото на екрана Ви?

Използвайте инструменти за предварителна проверка, за да проверите дизайна си за грешки. Pitstop Pro проверява и коригира Вашите PDF файлове, само с натискането на един бутон, за да сте сигурни, че това което виждате е това, което ще получите.

 

Желаете да се убедите в качеството и ползите на този продукт? Свържете се с нас за персонална демонстрация и консултация.

Свържете се с нас

Най-популярни
Последни