Начало | Блог | 5 причини, поради които PDF ще бъде винаги успешен

Блог

5 причини, поради които PDF ще бъде винаги успешен

5 причини, поради които PDF ще бъде винаги успешен

Когато VHS прави своя път към домашната видео индустрия в началото на 90-те, всички са били в страхопочитание. Същото се случва и когато Adobe въвежда PDF файлове в света само няколко години по-късно. Но докато VHS скоро се оказва заменен с DVD, последван от Blu-ray и предаване на живо, PDF все още се използва вече почти четвърт век.

Дали този популярен файлов формат все още ще бъде считан за толкова добър в следващите 25 години? Имаме пет причини да сме уверени, че отговорът е "да"!

  1. PDF е преносим

Вероятно най-хубавото за файловете с формат Portable Document Format (PDF) е, че са преносими. Можете лесно да преглеждате и отпечатвате PDF файлове на широка гама от платформи, включително Windows, Mac и Linux.

  1. PDF е безплатен

Помните ли DjVu, Envoy и Common Ground Digital Paper? Те бяха силни конкуренти на PDF, когато през 1993 г. Adobe реши да премахне плащането за потребителите за Adobe Reader. Останалото е история!

  1. Няма никакви пречки пред PDF

Редактирането на PDF файл изисква не само специализиран инструмент (Adobe Acrobat Pro или PitStop Pro), но също така създателите могат да гарантират, че всички допълнителни промени се записват и могат да бъдат отменени. С други думи, поправките могат лесно да бъдат забелязани. Освен това можете дори да създадете PDF файл, защитен с парола, отново при условие, че имате подходящия софтуер.

  1. PDF непрекъснато се подобрява

Организации като Ghent Workgroup (GWG), PDF асоциацията (PDFA) и Международната организация за стандартизация (ISO) са групи извън Adobe, които неуморно правят иновации в PDF файловете, за да може форматът да отговаря на все по-високи стандарти. Говорейки за това, през 2017 бе пуснат нов ISO стандарт за опаковане с PDF файлове (напълно съвместим с PitStop от юни тази година).

  1. PDF е лесен за предварителна подготовка

Не на последно място, проверката на PDF файл, за да сте сигурни, че е подходящ за печат, е лесна за извършване с PitStop Pro. Освен това, PitStop Pro може автоматично да направи необходимите корекции!

Как можете да гарантирате, че вашите PDF файлове се обработват правилно?

  • Отпечатвали ли сте някога хиляди копия на дефектен PDF файл?
  • Някога стискали ли сте палци, надявайки се, че файлът, който ще принтирате, е наред?
  • Прекарвате ли по часове в проверка за грешки на PDF файлове на клиенти?

PitStop Pro е вашето решение за тези проблеми!

 

Прочетете Проверка и корекции - Защо? Какво? Как?
Най-популярни
Последни