Начало | Блог | Проверка и корекции - Защо? Какво? Как?

Блог

Проверка и корекции - Защо? Какво? Как?

Проверка и корекции - Защо? Какво? Как?

Процесът на обработка на файлове за печат играе важна роля в производствения работен поток.

 

Защо е необходимо да правим проверка и корекции?

Разнообразието от печатни технологии и видове процеси в полиграфията води до много различни изисквания за всяка от тях, така че крайният резултат да бъде максимално ефективен и качествен. Ако не се осъществява предварителна проверка и при необходимост, корекции на файловете за печат или се използват масови решения за целта, крайният резултат може да бъде нерелевантен за съответния печат. Това би могло да доведе до некачествени изображения, криви линии и грешни текстове, недоволни клиенти, връщане на поръчки и забавяне на процеса като цяло. Затова в полиграфията се използват професионални и полупрофесионални софтуери, така че файловете да се подготвят коректно за съответния вид печатен процес. Избирайки софтуер, е нужно работещият с него да придобие необходимите знания за правилна настройка и действия с програмата, за да може тя да работи ефективно и да постига желаните резултати.

 

Какво е проверка и корекции на файлове?

Когато подготвяме нашите файлове преди да влязат за печат, те трябва да бъдат изпипани до последния детайл. За това обаче се изисква специфична подготовка и работа по данните във файла, така че той да бъде годен за съответната технология за печат, към която ще бъде насочен. Всеки вид печатен процес има своите собствени изисквания, на които даден файл трябва да отговаря, така че да се постигне желаното от клиента качество. Точно затова е нужно да бъде направена предварителна проверка и съответните корекции във файла - ако някой от параметрите не съответства на зададените стойности, те могат да бъдат променени.

Примери:

 • шрифт, използван за определено съдържание, който липсва в документа, може да бъде открит и вграден;
 • изображения, които не са в правилно цветово пространство, могат да бъдат конвертирани;
 • съдържание и изображения, които не са с точно необходимия размер, могат да бъдат преоразмерени.

 

Как да изберем софтуер за проверка и корекции?

Преди да започнем да търсим софтуерни решения, е важно да си отговорим на въпроса: “Какви са моите конкретни потребности и какви казуси и пречки, които забавят работния ми процес, трябва да реша?” Отговаряйки си на този въпрос, вече можем да разглеждаме конкретното софтуерно решение и неговите функционалности, ключови възможности и качество на извършваните проверка и корекции. Основните въпроси, върху които е важно да се фокусираме са:

 • Възможностите на софтуера отговарят ли на професионалните ми потребности?
 • Програмата има ли възможност за различни модули и пакети?
 • Решението предлага ли възможности за автоматизация?
 • Има ли ефективна работна връзка с други програми?
 • Софтуерът има ли сертифициран официален партньор в страната, от когото мога да получавам информация, демонстрации и поддръжка?
 • Той предоставя ли достатъчен набор от специфични материали за самообучение за работа с програмата?
 • Създават ли се статии, видео материали и обучения за софтуерното решение?

След като сме сигурни в нашите конкретни нужди и сме разбрали каква част от тях покрива изборът ни за софтуерно решение, вече можем да свържем точките и да започнем ефективно да извършваме проверка и корекции на нашите файлове.

 

Разгледайте софтуерните решения в портфолиото на ГЕД:

Продукти:

 • Enfocus PitStop Pro - Инструмент за проверка и корекция на PDF файлове с вграден алгоритъм за автоматична проверка спрямо зададени параметри. 
 • Enfocus PitStop Server - Самостоятелно централизирано решение за проверка и корекции на PDF файлове за екипи от професионалисти, които търсят автоматизация на процесите. 
 • Enfocus Status Check - Безплатен плъгин за Adobe Acrobat с който можете да проверявате Certified PDF статуса на файлове.
 • Enfocus PitStop Font Fix - Софтуерно приложение за индентификация и корекция на липсващи шрифтове в PDF файлове.
 • Enfocus Pitstop2Switch - Централизирана система с възможност за автоматизация на база правила за проверка и корекции на PDF файлове.

 

Прочетете повече:

Важнo

 

Дизайн

 

Цветове

 

Широкоформатен печат

 

Предпечат

 

PDF

 

Вижте набор от кратки видеа за PitStop в нашия YouTube канал

 

Други продукти от Enfocus:

Enfocus Switch - Enfocus Switch е софтуерно приложение, с което можете да автоматизирате повтаряеми действия, както и да интегрирате действията на различни апликации.Други продукти от Enfocus:

Enfocus Connect All - Софтуер, с който печатниците могат да улеснят подаването на качествени печатни файлове от дизайнери, бранд агенции и предпечатни специалисти. 

Enfocus Connect You - Решение за всички дизайнери, които не обичат да помнят настройките за създаване на печатни PDF файлове и искат да създават правилни файлове за печат. 

Enfocus PDF Review - Гъвкаво решение за проверка, одобрение на файлове и комуникация между клиенти и доставчици на печатни материали през браузър.

Най-популярни
Последни