Начало | Блог | Четири причини защо широкоформатните печатници имат нужда да сменят своя фокус

Блог

Четири причини защо широкоформатните печатници имат нужда да сменят своя фокус

Четири причини защо широкоформатните печатници имат нужда да сменят своя фокус

Но този растеж не е лесен за постигане. Растежът на пазара носи със себе си допълнителни предизвикателства: увеличаване на изискванията на клиентите, повече поръчки за обработка, по-ниски маржове за всяка поръчка, по-кратки срокове за изработка и повече конкуренция. И предизвикателствата продължават да растат.

Могат ли широкоформатните печатници да се справят с тази възможност? Отговорът е определено “да”. Но за да успеят те имат нужда да помислят различно и да разгледат всички възможности. Това означава да разгледат нови технологии, които могат по-добре да служат на тяхната организация.

Тази промяна на фокуса може да бъде предизвикателство за широкоформатните печатници, но е много важна, за да бъдат те успешни.

И за да го докажем ще ви покажем основните причини за да направите промяната. 

 

1.  Има ново разбиране за широкоформатния печат

Широкоформатните печатници вече работят в нова среда. Има все повече натиск от клиентите да се отпечатват все повече поръчки за по-кратък срок. В същото време клиентите очакват, че поръчките ще имат постоянно качество всеки път.

За допълнение широкоформатните печатници срещат все по-голяма конкуренция, което намаля техния марж и цени. 

Ако включим в калкулацията цената на труда, разходите за грешки в материал и мастила, може да се окаже много трудно за широкоформатните печатници да бъдат печеливши. 

Отговорът на тези въпроси няма да дойде чрез закупуването на още една машина. За спряването с тези предизвикателства се изисква подход на автоматизация.

 

2.  Намиране и коригиране на малки грешки преди да станат големи проблеми

При широкоформатния печат дори и малките грешки могат да доведат до скъпо препечатване. Тук няма място за грешки.

За късмет на този тип производства има начин тези грешки да се избегнат. Нарича се проверка на файловете или preflight. С използването на правилния preflight софтуер можете да намерите, коригирате и елиминирате много от често срещаните грешки още преди те да влязат във вашия производствен процес.

Терминът prefligt идва от авиацията и описва процесът по проверка на самолета преди полет (pre – flight) за да се гарантира, че всичко е OK и той ще бъде безопасен за излитане и кацане. Preflight или проверката на файлове стъпва на същия принцип – файловете се проверяват преди печат за да сме сигурни, че са годни за отпечатване. Това означава, че проблемите могат да се открият и коригират преди за влязат в производство. Дори и малки проблеми като липсващи шрифтове, спот цветове, проблеми с прозрачностите, сенки и много други – вече не забавят производството. 

Намирането на тези грешки на ранен етап води до големи спестявания в мастило и хартия и най-важното във време. Спечелването на време по поръчките означава, че печатницата може да произведе повече поръчки за единица време. Също така това подобрява качеството на услугата, която печатницата може да осигури на своите клиенти.

Ако искате да прочете повече за проверката на файлове можете да прочетете статията “Проверка на клиентските файлове за успех в печата”.

 

3.  Осъзнаване на всички ползи от автоматизацията

През последните няколко години, много широкоформатни печатници са направили значителни инвестиции в хардуер. И докато тези инвестиции са помогнали, те не винаги са донесли очакваните подобрения в продуктивността или печалбата. 

Причината за това е, че всеки път когато има ръчно действие по клиентския файл, печатницита губи част от своя марж. Всеки път, когато файлът изчаква за да бъде обработен, срокът на доставка се удължава. По-важното е, че когато два от тези фактора работят паралелно, качественото обслужване на киентите също може да стане предизвикателство.

Инвестирайки във всичко, което обхваща етапа преди файлът да стигне до хардуера – от момента в който клиентът изпрати файла до момента в който този файл стига до машината – печатницата получава смислена продуктивност.

Автоматизацията на предпечата прави всички тези процесе по-ефективни. Можете да започнете като насочите тези файлове за монтаж, след това към RIP-а и накрая за печат. Има случаи в които може никой да не докосне файла докато не се отпечата.

Има функции на автоматизацията, които са специално разработени за широкоформатния печат. Например можете да автоматизирате къде да добавите дупки за опън. Или можете дори да автоматизирате групирането на поръчки, така че поръчки, които използват един и същи материал да се отпечатат заедно или последователно – по-малко смени на материал и повече спечелено време. 

Когато поръчката е завършена, може да се генерира автоматичен имейл към търговския отдел, дори към клиента за да ги извести, че поръчката е готова. 

Поръчките преминават през етапите с по-малко ръчни корекции. Това дава на широкоформатните печатници по-голям марж на поръчка, по-къси времена за доставка и по-добра клиентска удовлетвореност. 

Добър пример за това е 28.03 Le Studio, базирано във Франция: 

Всяко повтарящо се действие може да се замени с процес в Switch. Например можем да получим файлове през FTP, автоматично да добавим нужната инфорамция към файла и направо да го изпратим за печат. Спестяването на време и зачително, в сравнение с ръчно сваляне и изпращане на файловете. В нашето производство използването на Switch намалява времето за обработка на файлове 10 до 15 пъти в сравнение с ръчната обработка и риска от грешки и значително намален”

Emmanuel Branger, founder 28.03 Le Studio

 

4.  Автоматизацията работи най-добре, като работи заедно

Четвъртата причина за широкоформатните печатници да се фокусират в автоматизация е това, че правилните решения могат да се надграждат едно над друго. Това означава, че вашата инвестиция в технология се увеличава през цялата ви организация.

Например Enfocus е изградил партньорства с лидери в широкоформатния печат като Caldera и ONYX.

"Тези партньорства разрастват стойността на нашия работен поток Switch като свързват потребителите с още по-голяма функционалности, включително подобрена комуникация, процеси и следене на резултатите."

 

Още по темата: 

Най-популярни
Последни

Свързани продукти