Начало | Блог | Ако срещате тези пречки в предпечата и печата, вероятно още не работите с автоматизации

Блог

Ако срещате тези пречки в предпечата и печата, вероятно още не работите с автоматизации

Ако срещате тези пречки в предпечата и печата, вероятно още не работите с автоматизации

Внедряването и поддържането на плавен и в най-добрия случай автоматизиран поток на дейностите е от ключово значение за всеки бизнес. 

Комерсиалните печатници например се борят с нарастващото търсене на къси тиражи и специфични поръчки - и допълнителната инвестиция в хардуер, сама по себе си, не помага особено. Ако потокът на дейностите не е оптимизиран, тогава затрудненията, които ще споделим с вас в следващите редове, биха довели до хаос всеки печатен бизнес.

  1. Не е налична подходяща система за получаване, създаване и придвижване на поръчки
  2. Незначителни предпечатни процеси 
  3. Противоречащи си задания за променливи данни
  4. Поръчки, които изчезват безследно
  5. Елиминирайте тези пречки със софтуер за автоматизация на печата

 

1. Не е налична подходяща система за получаване, създаване и придвижване на поръчки

Автоматизирането на клиентските заявки и поръчки за работа чрез внедряване на подходяща система ускорява извършването на услугите и същевременно намалява грешките. Промените в последния момент вече не са проблем, тъй като шаблоните улесняват контрола върху управлението на марката.

Освен че прави печата при поискване възможен и контролира евентуалните пречки, ефективната система за поръчки предлага на клиентите възможност предварително да видят как би изглеждала една завършена поръчка. Това се случва, тъй като повечето web-to-print системи показват предварителни PDF визуализации. Накратко, системата за поръчки е печеливша за всички, участващи в процеса на печат.

 

2. Излишно забавяне на предпечатните процеси

Вземането на решение от човек и ръчната намеса в процеса забавят значително предпечатната подготовка. Това е нещо, което струва много време на печатарския бизнес, когато всъщност има доста алтернативи. 

Автоматизация чрез специален софтуер прави предпечата много по-рентабилен и освобождава операторите от задължението да правят предварителен преглед, да изрязват, да правят дупки за капси и им позволява да отделят повече време за креативност.

 

3. Забавено изпълнение на задания за променливи данни

Персонализираният печат е тенденция, така че клиентите все повече влагат променливи данни в поръчките си. Следователно, печатниците изпитват все по-голяма нужда от автоматизирано управление на данните. Без автоматизация изпълнението на всички тези поръчки с променливи данни отнема часове или дори дни, вместо минути.

 

4. Детайли за поръчки, които трудно се проследяват - включително от клиента

Добре информираният клиент е щастлив клиент. Само че поддържането на клиентите ви информирани по време на целия процес на печат е по-лесно да се каже, отколкото да се направи, особено ако нямате информационно табло, което да проследява поръчките от момента на подаването и да изпраща на клиентите автоматични нотификации за промени в статуса.  

 

Елиминиране на пречките със софтуер за автоматизация на предпечата и печата

Инвестицията в подходящо решение за автоматизация на печата е жизнено важна за всеки печатен бизнес, който иска да остане конкурентен.

 

Кои са етапите на автоматизацията?

Понякога представата за въвеждането на автоматизация в процесите на печат и предпечат може да е като за едно-единствено действие, което изменя изцяло начина на работа. Но въвеждането на автоматизации всъщност е поетапен процес на промяна, при който стратегически планирани промени плавно навлизат в работата, правят я по-бърза и повишават възвръщаемостта.

Разбирането на включените технологии на автоматизация улеснява да се разбере как работят автоматизациите и какво ги превръща в отговор на редица проблеми в печата.

Вижте какво представлява автоматизацията в предпечата и печата от самото ѝ начало

 

Автоматизацията на поръчките е подходяща за печатници с всички видове печат

Печатници за дигитален, офсетов, широкоформатен и други видове печат могат да се възползват от:

  • създаването на процеси за автоматизация;
  • спестеното време, което идва с тях;
  • автоматично получаването и сортирането на файлове и поръчки според техния вид
  • автоматична проверка и корекции на файловете за печат
  • интеграция на трети системи с процеса на печатницата 

Искате ли да извлечете максимума и да намалите разходите за предпечатна подготовка? Разгледайте софтуера за автоматизация на работата с файлове за печат Enfocus Switch.

Най-популярни
Последни