Начало | Блог | Флексо печат с висока автоматизация - какви технологии ще откриете в печатните машини на Uteco

Блог

Флексо печат с висока автоматизация - какви технологии ще откриете в печатните машини на Uteco

Флексо печат с висока автоматизация - какви технологии ще откриете в печатните машини на Uteco

Инвестиция в нова печатна машина е един от онези моменти, в които трябва внимателно да измерите и пресметнете всички компоненти, включени в процеса.

За колко време ще можете да върнете инвестицията си?

Има ли възможност да се надгражда във времето?

Какви клиенти и проекти могат да се спечелят?

Екипът ще може ли да се научи да работи с новото оборудване?

Може би обаче въпросът, който обхваща всички останали въпроси е: С какви технологии разполагат новите печатни машини и какви ползи за производството и бизнеса носят те?

В тази статия ще откриете голяма част от технологиите, с които разполага висококачественото и иновативно оборудване на водещия производител на флексо печатни машини - UTECO.

Различните модели машини са конфигурирани по различен начин, а някои от тях имат модулна структура и могат да се персонализират и надграждат според вашата нужда и съответно да растат според темпото на компанията.

 

Патентовани технологии в машините за флексопечат на Uteco

Технология за директно задвижване (Direct Drive®)

Създаденият и патентован от Uteco механизъм за директен контакт между главния двигател на машината и централния цилиндър позволява постоянен и непрекъснат печат, без нужда от поддръжка и почистване на зъбни колела, безшумна работа и пестене на енергия.

Задвижването е създадено без ремъци, без зъбни колела, без стъпкови мотори или друг вид допълнителни механизми, които могат да се изхабят, разцентроват и да създават проблеми и нужда от поддръжка. 

По този начин флексопечатните машини на Uteco позволяват перфектен пасер между секциите, а вие получавате гаранция за стабилност и постоянно качество на печат за целия период на живот на машината.

 

Голям централен цилиндър

Размерът на централния цилиндър в машините Uteco е с по-голямо разстояние между секциите, което позволява бързо и качествено сушене на мастилото преди нанасяне на следващия цвят, избягвайки риска от мръсен печат.

Този малък елемент дава възможност за постигане на много добър краен резултат, особено при висока скорост.

 

Система за бърза смяна на поръчки

Тази технология дава възможност за подготовка на неизползваните цветови секции за следваща поръчка, докато машината печата настоящата поръчка.

Така операторът може да настрои мастилниците, които в момента не се използват докато машината работи, превръщайки голяма част от времето за настройка във време за производство.

Това дава възможност за значително намаляване на времето на престой на машината и увеличаване количеството поръчки, които могат да се произведат за ден или за седмица.

 

Технология за автоматизирана подготовка за печат (Kiss&Go®)

Kiss&Go® е патентована технология на Uteco за управление на първоначалното докосване на клишето с печатния материал.

Технологията позволява да извършвате контрол на цветовете и регулиране на натиска в реално време при стартиране на поръчката за който и да е вид флексо клише или ръкав, като минимизирате отпадъците на материал.

Тази система за контрол на качеството се намира преди тунела за сушене, а не след него. Това означава, че резултатът от автоматичните настройки се проверява преди да се изхаби ненужно количество материал.

Тази патентована система за оптимизация на печатната поръчка улеснява влизането на машината в печат и намалява значително брака при настройка.

 

Контрол на натиска по време на печат (SynchroWeb®)

За допълнителна сигурност към Kiss&Go®, технологията SynchroWeb® позволява динамичен контрол на натиска на валовете докато машината работи, позволявайки ви да постигнете прецизна регистрация и правилна стъпка на печат.

 

Технология за контрол температурата на мастилото (Thermilox®)

Патентованата система Thermilox® на Uteco е високоефективна при флексопечат, в който използвате UV или EB мастила. Автоматизирана система следи и коригира температурата на мастилото по време на печат, гарантира точен и непрекъснат процес. 

Тази технология дава възможност за:

  • постоянна поддръжка на вискозитета на мастилата,
  • предотвратяване от прегряване и деформацията на флексо клишето

и намалява значително спиранията за поддръжка на машината.

 

Технологии за пестене на енергия (Active Pack®)

Active Pack® позволява значителни спестявания от консумация на енергия и материали, които могат лесно да се видят в годишните финансови отчети.

Пакетът Active Pack се състои от иновативни технологии на Uteco за устойчиво производство с по-малко разход на материали: Active Start, Active Ink и Active Dry.

Тези системи ви позволяват да спестите до 50% от потреблението на енергия и да намалите брака на материал с до 30%.

Active Start - позволява автоматично настройване на налягането и регистрацията за по-малко от 3 минути веднага след спиране на машината, което спестява материал и време за подготовка.

Active Dry - оптимизира температурата и потока на въздуха в тунела по посока на печатните характеристики на всяка поръчка. Тази система може самостоятелно да използва разход на енергия с до 50% по-ниска от класическите сушилни технологии във флексо машини.

Active Dry-T - нова технология, която успява да идентифицира идеалната температура на сушене в тунела, като събира и прави статистика на данните, получени във времето от поръчки в процеса за настройка на печат, като тип, дебелина и ширина на носителя.

Active Ink - интелигентна система за управление на мастилата, която управлява автоматично налягането и подаването на мастилото по посока на спецификациите на всяка поръчка. Спокойно можете да очаквате спестяване до 60% от енергийните разходи в сравнение с класическите системи за подаване на мастило.

 

Автоматична система за следене на качеството (Double Guide System®)

Uteco има много решения за контрол, но на фокус е системата за 100% следене на качеството, с която лесно можете да следите пасер, цвят и много други параметри.

Когато машината постигне оптималното качество на печат, операторът може да го запази като печатна цел (на шаблонен принцип) и машината сама (автоматично) да се коригира по време на печат, ако се отклони от тази цел.

 

Технология за ефективно сушене (Uteco Drying®)

Mашините на Uteco са оборудвани с високоскоростна и изключително ефективна система за сушене. С тази технология получавате по-малко изчакване в етапа на сушене и прецизно качество на отпечатъка.

Системата позволява висока скорост на печат, ниски нива на задържане на солвент - дори при високо покритие на мастилото - и поддържане на скоростта и качеството на печат при използване на мастила на водна основа.

 

Технологии за контрол на изпаренията

Тези системи са изцяло насочени към безопасната работа, в която Uteco ви дават пълна надеждност. 

За разлика от други машини, Uteco имат не една, а две напълно независими и автоматизирани системи за контрол на изпаренията - едната система отговаря за печатните секции, а другата за тунела на сушене.

Ако количеството изпарения надвиши зададените ограничения, системата автоматично прави компенсация, като отваря нужните капаци за пресен въздух, минимизирайки риска от повреда.

 

Технология за намаляване на вибрациите (Bounce Void®)

Новите серии машини на Uteco са оборудвани със съвременна технология Bounce Void® за контрол на вибрациите на машината в печатните секции.

Тази технология гарантира ефективността на печатния процес през целия живот на машината с максимална надеждност и при максимална скорост на печат.

Bounce Void® минимизира движенията и отклоненията на печатните елементи, докато машината работи, гарантирайки стабилно качество на отпечатъка.

 

Технология за автоматично измиване (Sprintwash®)

Sprintwash® е иновативната автоматична и модулна технология за измиване, която позволява да се измиват всички мастилни секции едновременно. 

По този начин намалявате времето за престой на машината и времето за смяна на поръчки.

 

Технология за автоматично транспортиране на готови ролки (LogiPack®)

LogiPack® е иновативна роботизирана система, която позволява автоматичното прехвърляне на отпечатаните ролки върху вала на навиващото устройство за последваща операция на рязане. 

Резултатът е по-малко ръчни операции за процесите на довършване на вашите печатни поръчки.

 

Какво още ще намерите в машините на Uteco и защо те са подходящи за вашето производство

Машините на Uteco идват със събрано огромно количество ноу-хау на компанията, базирано на дългогодишните им проучвания и опит в създаването на качествени решения за своите клиенти в цял свят.

Ето какво още ще откриете в машините на производителя:

Високо ниво на автоматиматизация вградени в машините - Машините на Uteco ви позволяват да произвеждате с минимално количество и сигурност без "бърникане" в частите, защото те носят стабилни и автоматизирани технологии, които имат нужда единствено да им зададете параметрите на вашата поръчка.

Възможност за готово решение - Uteco разполагат с огромен набор от готови конфигурации за различни приложения. След като поговорим заедно какви са вашите нужди, идеи и цели, вероятно ще откриете точно това, което търсите в някоя от стандартните решения. Въпреки, че са "стандартни", можете да избирате от брой цветове, стъпка на печат, ширина на печат и много други.

Възможност за персонализирано решение - Ако сред е съществуващите конфигурации не откривате това, от което имате нужда, Uteco ви позволяват да създадете напълно персонализирана за вас машина за обработка на специфични и сложни поръчки. 

Възможност за добавяне на секции преди и след печата за цялостни процеси в линия - Uteco имат богат опит в различни технологии - флексопечат, дълбок печат, каширане, дигитален печат и много други. Освен това те работят в тясно сътрудничество с водещи технологични компании в производствения процес за преобразуване на материали и печат.

Това ви дава възможност да създадете комплект от решения в една машина - например флексо печат в комбинация с дълбок печат, каширане, екструзия на материали или други процеси.

Стабилни машини с много стабилни рамки и изпълнение - Заедно с иновативните си възможности, печатните машини на Uteco не правят никакъв компромис и произвеждат с много високо качество. Те са стабилни, сигурни и здрави машини, които издържат на високи натоварвания за продължителен период от време.

Изключително енергийно ефективни машини - Uteco сред лидерите във всеки съответен клас за производство с ниска консумация на енергия и материали, като това включва всички процеси - подготовка, печат и подаване на мастила, сушене и т.н.

Поддръжка на много високо ниво 24/7, 365 дни в годината - Заедно с иновативни технологии и функционалности във вашата машина на Uteco, вие получавате и екип, който ще е заедно с вас през целия процес на инсталация, настройка, поддръжка, постигане на качествено производство и в случай че се наложи, ремонт на машините. Целта е не само да вземете едно "желязо", което печата, а да получите голямо ноу-хау и да имате достъп до хора със сходни на вашите цели за развитие, които могат да ви помогнат да ги постигнете.

Модерни industry 4.0 решения, които се интегрират и могат да се диагностицират отделечено - Uteco работи с последни технологии в индустрията, като компанията е и водещ разработчик на много от тях. Всички системи са тествани многократно преди да бъдат пуснати в експлоатация, работят в свързан и последователен процес и могат да се правят бързи и лесни диагностики отдалечено и дори поддръжка за по-малки проблеми.

Части на водещи доставчици - Друго голямо предимство на Uteco е, че използват само части и компоненти на водещи доставчици (предимно от Европа). Не само това, но и предоставят детайлен списък с използваните компоненти и техните производители. Това означава, че:

  • получавате гаранция, че машината е произведена с наистина най-качествени материали;
  • повечето от частите са стандартни и в случай на нужда от подмяна, можете да се свържете с представителството на съответната фирма в България и направо да си купите нужната част. 

Един от най-големите и утвърдени производители в света с традиции в печата - Компанията Uteco е световен лидер в производството и инсталацията на машини за флексо печат. 

Във всеки един момент в огромните производствени помещения на фирмата има близо 50 машини, които се сглобяват, за да отпътуват към своите собственици. 

Компанията разработчик на много от технологиите, които в момента движат иновациите във флексопечата и е патентовала много от тях, за които други производители плащат патент, за да използват в своите печатни машини.

 

Запазете демонстрация на Drupa 2024!

Ако планирате да разширите производството и искате да направите инвестиция в нова машина с модерни и ефективни технологии за печат, които да постигнат вашите производствени и бизнес цели и с които можете да възвърнете инвестицията си само след няколко години - свържете се с нас още сега!

Запази демонстрация на Drupa

Разгледай машини за флексо печат на Uteco

Прочети повече за машината за флексо печат с уникално приложение за българския пазар - UTECO ONYX

Най-популярни
Последни