Начало | Блог | Машина за флексо печат с уникално приложение за българския пазар - UTECO ONYX

Блог

Машина за флексо печат с уникално приложение за българския пазар - UTECO ONYX

Машина за флексо печат с уникално приложение за българския пазар - UTECO ONYX

Идеалното решение за изискванията на поръчките и клиентите, които имат печатниците на опаковки в България

Пазарът в България с неговите изисквания в много голяма степен се различава от клиентите и техните изисквания в Западна Европа и Америка. Тази тема едва ли е нова за вас, но различията от гледна точка на самата флексо технология са ключови за избора на правилната машина за флексо печат за вашето производство

 

Защо българските печатници имат нужда от нестандартни решения за флексо печат, за да могат да печелят на нашия пазар?

Често ставаме свидетели или участваме в сравнение между българския пазар и пазара в чужбина на печатни продукти. Също толкова често откриваме разлики между тях, поради различията в броя хора, нуждите и изискванията, количеството поръчки, използваните ресурси. 

По-долу ще видите какви са основните специфики на българския пазар за печатни продукти и защо имаме нужда от конкретни решения, за да бъдем конкурентни в него.

 

Поръчките и тиражите в чужбина стават все по-къси. В България тиражите са ултра-къси по дефиниция.

Тенденцията за печат на къси тиражи на различни персонализирани опаковки, малки продукти или материали вече е навлязла навсякъде. У нас потреблението и производството са ограничени поради ограничението на населението и заради това - ограничена нужда от опаковки. Тиражите ни са супер къси и често на печатниците се случва да предават готова продукция, която е по-малко като обем от брака за настройка на машината за нейното производство.

Изискванията към качеството в България са изключително големи

Много често срещаме информация и хора, които имат поглед над световните пазари, според които голяма част от продукцията, напечатана в Америка, няма да се приеме добре в Европа. Наистина, навсякъде по света има клиенти, които нямат против да получат "нацапан" материал, но у нас в повечето случаи се гледа и сравнява всеки детайл.

Поръчките в България са малки и нестандартни

И ние го знаем, и вие го знаете, но не и повечето производители на машини за флексо печат. Дори дадена печатница в чужбина да има много малки тиражи, тя има голям шанс да специализира в даден вид опаковки, които са сравнително стандартни като размери и изисквания към печата. 

Например, една печатница може да печата предимно торбички за търговски вериги или опаковки за чипсове. Дори да печата повече типове неща, съществува адекватен шанс да има достатъчен обем, за да натовари по една машина за всеки отделен тип продукт. У нас, за съжаление, не е така - поръчките са разнообразни, с различни размери, цветност и множество изисквания, които са много трудни за управление.

Някои хора, които гледат флексо печата отстрани, могат лесно да се заблудят, че всички машини за флексо печат са еднакви и разликата в тях е само в марката. Някои могат да решат, че закупуването на утвърдените марки в бранша ще им донесе конкурентно предимство. Но пазарът в България е всичко друго, но не и стандартен и затова и правилното решение не винаги е стандартното.

Колкото и да изброяваме разликите в пазарите, но тенденцията ще е една и съща - поръчките са много малки, разнообразни и трудни за стандартизация.

А защо тогава да купувате стандартни машини?

 

Представяме ви една отлична възможност за флексо печат, приложима за нуждите на българския пазар

UTECO ONYX е една от най-продаваните машини за флексо печат в портфолиото на UTECO и съдържа цялото знание и опит на фирмата в създаване на машини за флексо печат, които печатат възможно най-доброто качество, влизат бързо в тираж и са лесни за управление от оператор. Тя се предлага в два варианта - ONYX и ONYX XS.

Флексо машината ONYX XS от своя страна създадена изцяло за печат на малки поръчки и за печатници, които имат нужда от малка и компактна машина с изключително кратък път на материала.

Можете да избирате до максимална ширина на печат от 1050 мм и максимална стъпка на печат от 650 мм. При максимална скорост на печат от 300 метра в минута тя е един от сигурните избори за повечето печатници в България.

Технологичните предимства на флексо машината UTECO ONYX

Флексопечатната машина ONYX разполага с набор от високофункционални технологии, постигнати на основата на опита на Uteco. Представяме ви няколко аспекта от машината, които я правят толкова мощна и гъвкава за целите на индустриалния печат.

Печат без зъбни колела

Зъбните колела са едно от изключителните открития на човечеството, но те носят със себе си и своите ограничения. За абсолютна точна настройка на машината, зъбните колела могат да бъдат пречка. Освен това с времето се изхабяват, което може да доведе до проблем с качеството, който не може да бъде контролиран. 

Машините на UTECO не използват стъпкови мотори или зъбни колела за задвижване на основните валове и цилиндри. В оборудването на лидера за флексопечатни машини ще намерите модерни мотори с възможност за пълен контрол на позициите, скоростта и синхронизацията.

Директно задвижване на централния цилиндър и мастилените валове на машината за флексо печат (Direct drive)

Тази система е създадена от специалистите на UTECO - ако я намерите при конкурентен продукт, то вероятно те плащат патентно право на UTECO. При тази уникална система цилиндрите и централния цилиндър се задвижват директно от двигателя на машината. 

Не се използват ремъци, зъбни колела или друг някакъв друг тип предварителни механизми, които да се изхабяват, разцентроват и да създават проблеми на печатаря. 

С флексомашината UTECO ONYX ще имате перфектен пасер между секциите през цялото време. По този начин машината става много по-стабилна и имате гаранция за постоянно качество на печат за целия период на живот на машината.

Голям централен цилиндър

Сушенето е основен елемент от процеса за постигане на качествен краен резултат. Големият централен цилиндър е от голямо значение за сушенето, особено при висока скорост. 

Ако печатате с повече от четири цвята, то по-голямото разстояние между секциите е ключово, за да може мастилото да се суши по-добре между секциите преди нанасянето на следващия цвят.

Пълен контрол на качеството

UTECO ONYX има камера по цялата ширина на печатния цилиндър за абсолютен контрол на цветовете и на качеството. Проверката на качеството се осъществява преди тунела за сушене, което ви позволява да правите корекции без да имате голяма загуба на материал.

Автоматична настройка на натиска

Машината може да настройва натиска автоматично на всички секции, което ви позволява да печатате с минимален разход на ресурси.

Две напълно автоматични системи за контрол на изпаренията

ONYX идва с две напълно независими и изцяло автономни системи за контрол на изпаренията на солвент. Едната система отговаря за печатната секция, а другата за тунела на сушене. В случай на някаква нередност, те автоматично компенсират с пресен въздух, за да се избегне повреда.

Много опции за автоматизация и контрол на качеството

С уникалната печатна машина за флексо печат УТЕКО ONYX имате избор от множество функции, с които да постигнете изцяло стандартизиран и висококачествен печат, като автоматично подаване, автоматично извеждане, камери, управление и други подобни.

Изборът между брой мастила, ширина на печат и стъпка на печат (обиколка на печатния цилиндър) е много голям, дори и при стандартните конфигурации.

В допълнение може да конфигурирате изключително много неща по машината, ако имате желание да създадете решение, което е изцяло съобразено със спецификите на вашето производство.

 

Новите решения за флексо печат с висока ефективност

Uteco ONYX Go - флексо машина за къси и ултра къси тиражи

ONYX Go е идеалният избор за малки и средни печатници, които искат да автоматизират голяма част от своето производство и едновременно с това да намалят времето и разходите за подготовка.

Сега с всяко пускане на ONYX Go можете да намалите значително брака и отпадъците от всяка поръчка. Сметнато за цялата година, можете да получите изключително интересни спестявания, които е добре да вземете предвид, ако сравнявате печатни машини за вашето производство. Наред с това машината е и една от най-енергийно ефективните на пазара.

Ето и няколко от спецификите на машината:

 • Смяна на поръчки с напълно автоматичен натиск и мигновен пасер за по-малко от 3 минути
 • Изключително бърза подготовка на машината - до 55% по-бързо в сравнение с други решения от същия флексо сегмент
 • По-малко от 20 метра брак на материал за всяка поръчка

Uteco ONYX Race - флексо машина за средно-големи и големи тиражи

ONYX Race е решението за средни и големи печатници, които изнасят част от своите поръчки в чужбина и имат големи натоварвания с високи изисквания.

Оборудването притежава иновативни технологии и системи, които позволяват на печатниците да създават опаковки и етикети с много висока производителност. Машината се настройва и почиства автоматично, поръчките се сменят бързо и производството върви гладко и безпроблемно.

 • Максимална печатна скорост от 600 м./мин.
 • Автоматична настройка на налягането и регистрацията
 • Автоматична смяна на ръкавите
 • Автоматичен контрол за подаването на мастило
 • По-малко от 8 метра брак на материал за всяка поръчка

Уникалните предимства на машините UTECO, които ги правят перфектни за българските печатници

Компанията UTECO е световен лидер в производството и пласирането на машини за флексо печат. Във всеки един момент в огромните производствени помещения на фирмата има близо 50 машини, които се сглобяват, за да отпътуват към своите собственици.

Какви са преимуществата на машините за флексо печат на UTECO и по-специално какво прави ONYX толкова харесвана от всички печатници на гъвкави опаковки и опаковки от хартия?

Огромен избор от стандартни конфигурации

Ако имате нужда от машина, която да е готова и вече да отговаря на вашите съществуващи нужди, не искате да задълбавате във всеки детайл и да настройвате всяка опция, в портфолиото на UTECO можете да намерите голям набор от стандартни машини за всеки от моделите. Можете да изберете оборудването, което ще пасне идеално на вашите поръчки. Видовете стандартни решения са много богати и можете да избирате от брой мастила, ширина на печат, стъпка на печат и още много други готови конфигурации.

Възможност да създадете напълно уникална машина

 • Искате извеждането и подаването от една страна или едно срещо друго? - Готово!
 • Искате печатната секция отляво или отдясно? - Имате я!
 • Искате нестандартни размери на стъпката на печат! - Ваши са!
 • Имате нужда да автоматизирате нещо или да използвате специален материал за нещо друго? - Да, да и да!

Едно от уникалните предимства на UTECO е, че можете изцяло да конфигурирате всеки един елемент според вашия вкус, нужди, процес, финанси или други фактори. Това е и основната привилегия, която прави UTECO идеални за нашия пазар - всичко може да се специфицира според това как го искате вие.

В UTECO използват най-добрите доставчици за всичко

Разбира се, няма оборудване, което да е вечно. Ако имате част, която трябва да се смени или консуматив, който вече е износен - отваряте машината и ще видите имената на лидерите в производството на всеки един елемент. Това ви дава възможност да не губите време в търсене на части за вашата машина, а директно да се свържете с познатите производители. Най-хубавото е, че повечето от тях имат офиси в България и можете да закупите части директно от тях. 

Фирмата разработва машините, заедно с водещите брандове на пазара

Големите марки са тези, които движат пазара, създават тенденциите. Тези, които инвестират в новите технологии и материали и вдигат летвата за качеството на печат на световно ниво. UTECO разработва машините си заедно с водещите брандове, за да отговорят на нуждите на пазара, като по този начин доставя технологиите, от които печатниците имат нужда.

Заедно с водещите марки, компанията постоянно тества и оптимизира параметрите на печат, за да подобрят резултатите за визията на опаковките на продуктите, които произвеждате или виждате на щандовете в магазините.

Всички машини се тестват преди доставка

Всяка една флексо печатна машина, независимо от обстоятелствата, се сглобява изцяло в завода на UTECO и се пуска за тестов отпечатък преди да е излязла от площите на производствения терен, независимо дали клиентът го изисква или не. Така получавате гаранция за вашата инвестиция, както и изключително кратки срокове за инсталация във вашата печатница.

 

Машина за флексо печат от UTECO - правилният избор за вашето производство!

С UTECO ONYX ще имате конкурентно предимство, с което можете да поемате повече къси поръчки и да намалите разходите си от по-нисък брак, по-малко време и ресурси за поддръжка на машината. 

Оборудването на UTECO ви дава повече удобство, заради персонализираната конфигурация, която можете да направите сами. По този начин новата придобивка се превръща във "вашата" машина, която можете да контролирате, както вие поискате.

 

Изпрати запитване

 

Търсите машина, но нямате време да чакате? Пишете ни, може да имаме решение за Вас

Заради големия обем продажби и постоянното търсене на машините ONYX, Uteco има в производството няколко стандартни конфигурации, които са с много кратък срок на довършване и могат да бъдат доставени изключително бързо.

Ако имате интерес към подобно решение, можете да се свържете с нас за повече детайли.

Този тип машини са на принципа “пръв по време - пръв по право”, така че и да имате принципен интерес, не пропускайте да научите цените за закупуване на подобна машина.

 

 


Вижте още от печатните машини и решенията за флексо печат на UTECO 

Най-популярни
Последни

Свързани продукти