Начало | Блог | Предварителна проверка от старата школа: цветни ленти и пасер символ

Блог

Предварителна проверка от старата школа: цветни ленти и пасер символ

Предварителна проверка от старата школа: цветни ленти и пасер символ

Ако сте нови в печатната индустрия и обръщате голямо внимание на детайлите, най-вероятно се чудите за какво служат онези малки цветни ленти и символи като мерници във вестниците. И ако се интересувате от дизайн на лога, би трябвало да се запитате защо логото на Enfocus изглежда малко като мерник (или като логото на BMW, ако сте любител на автомобили). В тази статия ще ви разкажем за предварителна проверка от старата школа и ще разберете защо логото на Enfocus изглежда така.

Какво има в една цветна лента? Голямо количество информация!

За разлика от съдържанието на страницата, цветните ленти остават последователни в цялата поръчка за печат. Като база за сравнение за печатниците, цветните ленти се използват, за да се провери дали всички страници на дадена поръчка са съвместими по отношение на покритието на мастилото и плътността на цветовете. Очевидно печатниците могат да съставят свои цветни ленти според възможностите на своето печатно оборудване и специфичните изисквания на поръчката.

Пасер символи

Миниатюрните мерници, които споменахме във въведението, всъщност се наричат пасер символи. Печатниците ги използват, за да проверят дали всяка цветна страница е правилно подредена до следващата. Ако това наистина е така, пасер символът ще бъде отпечатан като една плътна област.

Ако цветната страница не е правилно подредена, пасер символът ще се покаже нефокусиран.

И така, сега можете ли да видите откъде идва вдъхновението за логото на Enfocus?

Маркировка за изрязване

Заедно с пасер символите печатниците също разчитат на маркировки за отрязване (или отрязъци), за да направят коректно поръчките. Наддаването винаги трябва да се простира отвъд зоната на отрязъците, тъй като принтерите не могат да печатат до самия край на хартията.

Предварителна проверка на PDF

Въпреки че цветните ленти и пасер символите остават популярни и ефективни средства за предварителна проверка на задания за печат, много професионални печатници и графични дизайнери се обръщат към инструментите за дигитална проверка.

 

Желаете да се убедите в качеството и ползите на този продукт? Свържете се с нас за персонална демонстрация и консултация.

Свържете се с нас

Най-популярни
Последни

Свързани продукти