Начало | Блог | 6 съвета за уникален дизайн на стикери

Блог

6 съвета за уникален дизайн на стикери

6 съвета за уникален дизайн на стикери

Стикерите съществуват, откакто има реклама. Е, почти. Знаете ли, че първият стикер е бил създаден от R. Stanton Avery през 1935? Или поне това е най-разпространеното твърдение. Както и да е, това което се опитваме да кажем е, че ако искате Вашият бранд да се открои, стикер със страхотен дизайн ще Ви помогне в дългосрочен план. Знаете, за задната броня на колата на Вашите клиенти. Или защо не, за да покриете голямата празна стена, която се намира зад рецепцията. Е, да започваме!

Съвет #1: Обмислете цветовете

Разбира се, че когато създавате дизайн на стикери, за да популяризирате определени продукти или услуги, Вашата основна цел е да увеличите видимостта и разпознаваемостта на марката. Искате да привлечете вниманието на клиента, но едновременно с това не трябва да забравяте да отразите визуалната идентичност на марката. Изберете цветове, които са ярки, но подхождат на цветовете на Вашия бранд, както и на останалите рекламни материали (банери, плакати, брошури…).

Съвет #2: Страхотният дизайн е простият дизайн.

Не се поддавайте на изкушението да поставите всякаква информация, която Ви хрумне в дизайна на стикера. Затова са уебсайтовете и брошурите. Стикер, който хваща окото е с прост, запомнящ се и много ясен дизайн. Включването на призив за действие (Call-To-Action или CTA) е добра идея, но гледайте да е кратък.

Допълнителен съвет 

CTA под формата на QR код е много добър начин да предоставите цялата желана информация на целевата Ви аудитория, без да претрупвате дизайна.

Съвет #3: Създайте дизайна в CMYK

Създаването на дизайна на Вашия стикер в RGB може да се окаже катастрофално. Имайте предвид, че печатният процес използва CMYK цветове, така че, ако Вашият дизайн не е в CMYK или ако не конвертирате RGB дизайна в CMYK, преди да го изпратите за печат, шансовете цветовете на Вашите стикери да са далеч от дизайна и очакванията Ви са много големи.

Съвет #4: Добрият дизайн на стикер изисква и много добра резолюция

Ако създавате широкоформатен стикер се нуждаете от резолюция от поне 300 пиксела на инч (pixels per inch, ppi), ако искате висококачествен печат. За по-сигурно, използвайте векторни изображения.

Съвет #5: Добавете отстояния

Добавянето на отстояния при дизайна на стикер е от огромно значение за избягването на бели граници при изрязването.

Съвет #6: Предварителна проверка с PitStop

Изключителният стикер изисква много повече от умел графичен дизайнер.

Искате ли да сте абсолютно сигурни, че отпечатаният стикер ще изглежда толкова добре, колкото на екрана Ви?

Използвайте инструменти за предварителна проверка, за да проверите дизайна си за грешки. Pitstop Pro проверява и коригира Вашите PDF файлове, само с натискането на един бутон, за да сте сигурни, че това което виждате е това, което ще получите.

 

Желаете да се убедите в качеството и ползите на този продукт? Свържете се с нас за персонална демонстрация и консултация.

Свържете се с нас

Най-популярни
Последни