Начало | Блог | 5 съвета за дизайн на отлични печатни реклами

Блог

5 съвета за дизайн на отлични печатни реклами

5 съвета за дизайн на отлични печатни реклами

Онлайн рекламата може да се увеличава, но няма причина печатните реклами да не са толкова ефективни, колкото нея. В края на краищата, с толкова много инструменти в рекламната индустрия, един добре направен дизайн променя нещата напълно. Вие сте графичен дизайнер или маркетинг специалист, който търси вдъхновение за своята следваща печатна реклама? Прочетете и използвайте тези съвети и вашите клиенти и техните клиенти ще бъдат смаяни!

1. Празното пространство е положително нещо

Най-добрите печатни реклами са тези, които намират перфектния баланс между празното и запълненото пространство. Вместо да запълват всеки квадратен милиметър с графики или съдържание, най-добрите печатни реклами винаги оставят част от рекламното пространство недокоснато. Това е подход, който излъчва увереност в субекта или продукта, правейки печатната реклама още по-ясна и интересна.

2. Обърнете внимание на формáта

Независимо колко малко може да е рекламното ви пространство, вашият дизайн ще изисква разделителна способност от минимум 300 PPI (пиксела на инч), ако искате да впечатлите вашите клиенти с висококачествена печатна реклама. Ако проектирате широкоформатна печатна реклама, векторните графики са още по-безопасна опция.

3. Не се страхувайте да опитате необичайна печатна медия

Кой казва, че печатна реклама трябва да бъде отпечатана на хартия? Ако наистина искате вашата реклама да бъде забелязана, можете да бъдете креативни както с вашия дизайн, така и с печатната медия, върху която ще бъде отпечатана вашата реклама. Можете да отпечатате рекламата си на килими, маси, врати, алуминий - възможностите са безкрайни.

4. Обърнете внимание на психологията на цветовете

Всеки графичен дизайнер знае, че използването на тъмни шрифтове в светъл фон (вместо обратното) и изборът на цветове, които са приятни за окото и допълват цветовете на марката, е лесна работа, но има и нещо, наречено цветова психология, която е важно да бъде взета под внимание. Няколко примера:

  • Синият цвят е свързан с честност и лоялност.
  • Зеленият цвят ни напомня за растеж, жизненост, просперитет.
  • Жълтият цвят представлява забавление, щастие, оптимизъм.
  • Червеният цвят има особено силна енергия, стимулира апетита и дори сексуалността ни.

 

5. Направете прифлайт на своите печатни реклами, преди да ги отпечатате

Не на последно място, винаги се уверявайте, че вашият дизайн е пригоден за печат, като правите проверка на файловете, преди да го придвижите за печат. Инструмент за предварителна проверка, като PitStop Pro, ще провери дизайна на вашите печатни реклами за всички грешки, които ще компрометират качеството им и ще ги коригират.

Enfocus PitStop Pro е уникално решение, което ви дава възможност бързо и лесно да направите проверка на вашите входящи PDF файлове, да коригирате намерените грешки и ако е нужно да направите корекции по PDF файловете.

 

Желаете да се убедите в качеството и ползите на този продукт? Свържете се с нас за персонална демонстрация и консултация.

Свържете се с нас

Най-популярни
Последни