Начало | Блог | Цветово Преобразуване & PitStop: перфектна комбинация

Блог

Цветово Преобразуване & PitStop: перфектна комбинация

Цветово Преобразуване & PitStop: перфектна комбинация

Не може да се отрече: цветoвото преобразуване е ключово, когато става дума за разпознаваемост на марката. Графичните дизайнери и маркетинг специалистите използват тази функция почти непрекъснато. В работата си, те се нуждаят от един конкретен нюанс, който изглежда толкова впечатляващо на екрана, колкото и на печатни материали. Цветът трябва да представя абсолютно еднакво марката и нейното лого на всякакви предмети, както и за текстил, опаковки и постери, а това е огромно  предизвикателство. Оттук и необходимостта от правилно преобразуване на цветовете. Може би се питате каква е ролята на PitStop тук? С него дизайнерите и маркетолозите играят на сигурно с цветовете.

Цветовото преобразуване показва истинските цветове на дизайна

"Нищо не е това, което изглежда" често се превръща в мото на професионалните печатници. Докато цветовете изглеждат много добре на монитора, те лесно могат да изглеждат съвсем различно в печатната форма. Какъв кошмар за марките! Мониторите в края на краищата показват RGB цветова схема, докато процесите на печат използват CMYK цветове. В процеса на цветово преобразуване,конвертирането на цветовете обикновено означава, че настройвате и адаптирате RGB цветова схема към CMYK. При такава конверсия, това, което виждате на екрана, е резултатът, който действително ще получите.

Системата за съчетаване на Pantone цветовете

Pantone предлага виртуални библиотеки и отпечатани шаблони, които се състоят от цветове и стойностите за CMYK, които са необходими за пресъздаване на идентичен цвят при печат. Образците дори ви показват как определен цвят ще се появи върху различни типове матова, покрита или непокрита хартия. Pantone предлага и конкретни цветове с индивидуален код (спот цветове), които не могат да се пресъздадат с CMYK (или поне не достатъчно автентично и качествено). Тези така наречени цветове пантони  позволяватпредварително смесване на мастила. Спот цветовете на Pantone са особено популярни за целите на брандинга.

PitStop предотвратява грешки

Може би сега си мислите, че след като веднъж сте настроили цвета си, нищо не може да се обърка, но не е точно така. Професионалните печатници знаят, че все още достатъчно често се случва RGB обекти да успяват да намерят своето предназначение в дизайна и в крайна сметка да се отпечатат. Тогава PitStop влиза в играта. PitStop е инструмент за предварителна обработка на PDF файлове, който автоматично намира и преобразува тези RGB графики в CMYK. И то без да се налага да напускате Acrobat! PitStop може също да конвертира спот цветовете в CMYK, което е чудесен начин да намалите разходите, ако те не са от първостепенно значение за вашия дизайн.

 

Още по темата

 

Желаете да се убедите в качеството и ползите на този продукт? Свържете се с нас за персонална демонстрация и консултация.

Свържете се с нас

Най-популярни
Последни