Начало | Блог | Мислене отвъд рамките: кратък гид към PDF page boxes

Блог

Мислене отвъд рамките: кратък гид към PDF page boxes

Мислене отвъд рамките: кратък гид към PDF page boxes

Мислене извън кутията: кратък гид към PDF page boxes

Знаете ли, че размерите в един PDF могат да се изразят по пет различни начина?

В зависимост от това как се генерира един PDF, може да включва всички пет параметъра, а в зависимост от работния поток някои от тях са задължителни.

PDF Media Boxes 

Media Box

В общи линии, това е размерът на един PDf, например Letter, A4, Tabloid и др. За целите на предпечата размерът Media Box може да представя крайният размер на печатната медия и обикновено ще бъде по-голям от размера на крайния продукт. В допълнение към “живия размер”, Media Box може да включва елементи на наддаването, регистрационни марки, контролни елементи и други подобни елементи.

Другите четири размера могат да бъдат равни, но не по-големи от Media Box.

Trim Box

Това очертание представя крайния размер на обрязания продукт. Правилната дефиниция на Trim Box е от изключителна важност за позиционирането на страницата в комбинирани монтажи или други форми на печат, които изискват крайния размер на изделието.

Bleed Box

Когато обектите в едно задание са предвидени да имат наддаване, те обикновено се простират извън ръба на страницата в определена стойност, която се определя от доставчика на печатни услуги и възможностите на неговите машини. Обектите могат да бъдат наддадени например с 3 мм. Това разстояние се нарича Bleed Box.

Crop Box

За предпечата обикновено Crop Box не е нужен параметър, защото той дефинира видимата част от PDF файла. Adobe Acrobat най-често използва Crop Box за да визуализира файла на печат или на монитора.

Art Box

Също рядко използван параметър в предпечата, Art Box дефинира полето във файла, в което е смислено да има съдържание.

Къде да намерите информация за размерите на PDF в PitStop Pro

PitStop View Tool

Отворете един PDF и кликнете върху “Show Page Boxes” за да видите различните дефинирани размери, които са отбелязани цветово както на изображението по-горе. Този инструмент дава възможност на потребителя да получи визуална представа за дефинираните размери в PDF файла.

Enfocus PitStop Pro View Tool 

PitStop Inspector

Отворете инспектора и кликнете върху “Position” и изберете една от двете опции “Page Box Overview” или “Edit Page Boxes”. И двете опции ви дават възможност да видите реалните стойности за всеки дефиниран размер. “Edit Page Boxes” ви дава възможност ръчно да управлявате размерите или наличието на Page Boxes.

 Enfocus PitStop Pro Inspector

 

Enfocus PitStop Pro Inspector

PitStop Preflight отчети

Кликнете върху отметката “Page Boxes” от нормалния отчет на Preflight в PitStop Pro. Тази информация е същата, като описаната по-горе.

Можете да изградите нов Action List използвайки “Gather Page Boxes” за да получите същата информация, която виждате в отчета. Когато използвате този Action List, навигаторът на PitStop Pro ще остане празен, но можете да получите информацията, като кликнете на Actions > Show Report.

 Enfocus PitStop Pro Reports

 

Желаете да се убедите в качеството и ползите на този продукт? Свържете се с нас за персонална демонстрация и консултация.

Свържете се с нас

Най-популярни
Последни