Начало | Блог | Големият мащаб е красив! Погледнете по-отблизо резолюцията на изображението

Блог

Големият мащаб е красив! Погледнете по-отблизо резолюцията на изображението

Големият мащаб е красив! Погледнете по-отблизо резолюцията на изображението

„Това ще изглежда невероятно“ – си мисли клиентът, когато изпраща файла си на печатницата. Но когато най-накрая получи напечатаните си материали, те не изглеждат толкова ефектни и красиви. "Какво стана? Това изображение изглеждаше невероятна на моя монитор!", чуди се той. Ниската резолюция на изображението е това, което се е случило - тя превръща красивата снимка на клиента в размита бъркотия.

Сигурни ли сте, че изображенията ви винаги имат правилната разделителна способност, преди да кликнете върху "Печат"? Продължете да четете, за да разберете!

Перфектна резолюция в пиксели: екран срещу печат

Когато гледате добре дефинирано изображение на екрана, гледате приблизително 72 точки или пиксела на инч. Напечатано, същото изображение, със същата разделителна способност, ще изглежда пикселирано или размазано. Защо? Това е така, защото при печат могат да се поставят много повече пиксели, отколкото на екрана.

Идеалната резолюция на изображението

Постигането на перфектен изглед на напечатаното изображение изисква разделителна способност от поне 300 пиксела на инч. В случай на широкоформатен печат - 1800 пиксела на инч ще дадат най-добър резултат.

Получаване на голяма разделителна способност на изображението

Никога няма да получите висококачествено широкоформатно отпечатване на снимка, освен ако не промените настройките на фотоапарата до най-голямата разделителна способност и размер на изображението. Ако отпечатвате свой собствен графичен дизайн, най-добре е да изберете векторно изображение, вместо JPEG, BMP, защото векторни изображения могат да бъдат преоразмерявани, докато качеството остава непроменено.

Съвети

Въпреки че софтуерът за редактиране на снимки обикновено включва функция за промяна на размера, увеличаването на изображенията по този начин води до силно пикселирани резултати.

Знаете ли че...? За да изчислите максималния размер на напечатано изображение, просто трябва да разделите ширината и височината на изображението (в пиксели) на 300. Например, изображение с размер 3600 x 2400 пиксела ще доведе до отпечатване с размери 12 x 8 инча.

Проверявайте резолюцията на изображението автоматично

Вместо да харчите ценно време, за да проверявата ръчно разделителната способност на вашите изображения, PitStop Pro прави това вместо вас с натискане на един бутон.

Enfocus PitStop Pro е решение, което ви дава възможност бързо и лесно да направите проверка на вашите входящи PDF файлове, да коригирате намерените грешки и ако е нужно да направите корекции по PDF файловете.

Повече информация можете да прочетете в линка на продукта: Enfocus PitStop Pro

 

Още по темата: 

Най-популярни
Последни