Начало | Блог | Цветово пространство & PitStop – перфектната симбиоза

Блог

Цветово пространство & PitStop – перфектната симбиоза

Цветово пространство & PitStop – перфектната симбиоза

Не може да се отрече: цветовите комбинации са от решаващо значение, когато стане дума за разпознаваемост на бранда. Лога, рекламни кампании и глобална идентичност разчитат именно на специфични и подходящи цветове, за да бъдат успешни. Графични дизайнери и маркетингови експерти прекарват значително време за изграждане на палитра, която ще изглежда чудесно върху различни медии - от опаковки и промоционални материали до уеб графични изображения. Сигурно се питате какво прави PitStop по въпроса? С негова помощ се създава надеждно съдържание!

Коректните цветови пространства могат да осигурят истинските цветове на един дизайн

Как определяме кой цвят е точния, когато разглеждаме дизайн? Изборът базира ли се на това, което виждаме на монитора? Или се основава на това, което виждаме на мастиленоструйната цветна проба? Отговорът е: как изходното устройство интерпретира входящите цветови проценти, в комбинация с технически съображения като нарастване на точката и вида на хартията. В идеалния случай, мониторите и устройствата за цветни проби са калибрирани така, че да съответсват на възпроизведеното от изходното устройство, но невинаги това е така. За уеб графики предизвикателеството е още по-голямо, тъй като почти всички устройства ще покажат известни разлики в цветовете.

Веднъж след като палитрата е финализирана, от решаващо значение са цветове и цветовите пространства да останат непокътнати и консистентни през целия жизнен цикъл на един проект, независимо дали става дума за CMYK, Pantone или RGB цвят.

Направете място за цветово пространство!

Неочаквани резултати се получават, когато по невнимание дизайнът е направен, като е използвано неподходящо цветово пространство. Например, ако проект на „Доставчик 1“ се прави, като се използва истински, предварително смесен Pantone спот цвят и цвят CMYK, а за „Доставчик 2“ се използва само CMYK цвят, дизайнът на Доставчик 1 няма да бъде приложим за обектите на Доставчик 2 и ако се ползва цвят Pantone трябва да бъде конвертиран първо в CMYK. Ако този същият проект бъде преработен за мобилни устройства, цветовете за печат отново ще бъдат некоректни, тъй като такива устройства разчитат на RGB цветове в противовес на CMYK и/или Pantone цветове.

PitStop предпазва от грешки

PitStop е инструмент за предварителна проверка на PDF файлове, който може да идентифицира обекти, използващи нежелани цветови пространства. В зависимост от крайната дестинация на PDF файла правилата за предварителна проверка могат да бъдат конфигурирани да търсят и идентифицират RGB цветове, например, или да търсят и идентифицират Pantone спот цветове. Да, без да се налага да излизате от Acrobat! В допълнение, PitStop може автоматично да конвертира тези погрешни цветове в правилно цветово пространство. За още по-голям контрол PitStop има предпочитания за управление на цветовете, за да осигури последователно и предвидимо конвертиране за широк спектър системи за по-мащабни производствени среди.

 

Прочетете повече:

 

Желаете да се убедите в качеството и ползите на този продукт? Свържете се с нас за персонална демонстрация и консултация.

Свържете се с нас

Най-популярни
Последни