Начало | Блог | Какво представляват сертифицираните PDF файлове?

Блог

Какво представляват сертифицираните PDF файлове?

Какво представляват сертифицираните PDF файлове?

В скромния PDF има нещо много повече от това, което е видимо за очите. На повърхността всичко може да изглежда спокойно, но толкова много неща могат да се объркат по време на “пътешествието” от екрана до печатната машина. Тъй като доста хора, създаващи PDF файлове, не са наясно с това, печатарите често трябва да губят ценно време в редактиране на клиентските файлове, за да могат да ги подготвят за печат. Разбираемо, има печатари, които биха предпочели да избегнат всичко това и просто да приемат единствено сертифицирани PDF файлове.

Какво всъщност е сертфициран PDF файл?

Сертфициран PDF файл е концепция, която първоначално беше представена от Enfocus в началото на този век. Сертфициран PDF файл е PDF, който отбелязва всички полета в даден списък (чек лист или т.нар. PDF профил), предоставен от печатниците (или всеки друг получател накрая във веригата).

Сертифицирането не прави промени върху създадения от вас документ, а само информира получателя, че не е необходимо да се правят промени, тъй като печатът ще се извърши по начина, по който се очаква. Ако се налагат промени, няма да можете да получите вашия сертифициран PDF, освен ако тези промени не бъдат извършени.

Необходимо ли е?

Може би се чудите дали наистина има нужда от сертфициран PDF файл, за да се получи добре изглеждащ отпечатък. Отговорът е не. Но въпреки това е много полезен.

Широките граници на PDF стандартите в бизнеса

Много печатници приемат само сертифицирани PDF файлове, които покриват стандартите, определени с ISO или от Ghent Workgroup - колектив от графични дизайнери и специалисти по спецификации, които се борят да наложат глобални PDF стандарти в цялата печатна индустрия.

Как да създадете сертифициран PDF

Ако помните колко лесно беше да създадете сертифицирани PDF файлове, като използвате Instant PDF на Enfocus, значи ще се влюбите в Connect You. Точно както предшественика си, Connect You прави създаването на сертифицирани PDF файлове много лесно и премахва всички догадки и предположения в създаването на PDF файлове от печатния процес.

Започнете да създавате своите сертифицирани PDF файлове с Connect You.

 Прочетете повече:

 

Желаете да се убедите в качеството и ползите на този продукт? Свържете се с нас за персонална демонстрация и консултация.

Свържете се с нас

Най-популярни
Последни