Начало | Оборудване | Термални CTP експонатори за офсетови пластини | Trendsetter Q1600 - термален CTP експонатор за офсетови пластини с голям размер
Trendsetter Q1600 - термален CTP експонатор за офсетови пластини с голям размер Разгледайте галерия

Kodak Trendsetter Q1600 - термален CTP експонатор за офсетови пластини с голям размер

Термален експонатор със SquareSpot технология за пластини до 1325 х 1650 мм, предназначен за печатници, които имат нужда от голям формат пластини със стабилно качество

Свържете се с нас
Описание
Технически спецификации
Приложения
Компоненти
Ресурси
Блог

Описание

Kodak Trendsetter Q1600 CTP в много голям формат, за печатници, които искат да могат да експонират термални офсетови в голям формат пластини с високо качество и повторяемост.

Използвайки уникалната, патентована технология на лазера Kodak SquareSpot, Q1600 предлага експонация на добре оформени квадратни печатни точки, устойчиви на вариации в процеса на експонация, за да можете да печатате по най-добрия начин всеки път.

 

Изпрати запитване

 

Скорост на експонация, която отговаря на вашите нужди

Имате възможност да изберете между две скорости на ескпонация на Kodak Trendsetter Q1600

За пластини с размер от 1,650 х 1,325 мм.

 • F Speed - 7 пластини на час
 • X Speed - 14 пластини на час

Това се равнява на скорост на експонация при пластини с размер 1,030 х 800 мм.

 • F Speed - 12.8 пластини на час
 • X Speed - 21.8 пластини на час

В случай, че изберете по-ниската скорост, имате възможност да направите ъпгрейд на място към по-високата скорост в последствие.

Изключителната надеждност и повторяемост на лазерната експонация ви спестява пари, намалява пластините, които трябва да се експонират повторно и ограничава разходите за поддръжка. 

 

Може би най-добрата термална резолюция на CTP

Kodak Trendsetter Q1600 дава възможност да се експонират термални офсетови пластини с една от най-високите резолюции на пазара благодарение на патентованата технология SquareSpot.

 • Възможност за експонация на растер до 450 lpi
 • Опционална възможност за използване на 25- , 20- или 10- микрона стохастичен растер Kodak Stacatto, за печат на фотореалистични изображения
 • Резолюция на печтните точки от 2400 или 1200 dpi / опционално 2540 / 1270 dpi, 4800 dpi и 5080 dpi
 • Оптична резолюция приблизително 10,000 dpi

Благодарение на SquareSpot собствениците на CTP от серията Trendsetter се наслаждават на стабилна и повторяема експонация на пластини, които не се повлияват от промените в качеството на проявителя в проявителната машина и запазват печатните точки в производствените толеранси от +/-2%.

 

Патентована Quantum лазерна глава със SquareSpot технология

Всички CTP експонатори от серията Trendsetter са оборудвани с термална глава с патентованата технология Kodak SquareSpot, която дава възможност за експонация на точно определена квадратна точка. Всичко това води до стабилност на процеса, по-малко повторени пластини и много добро, постоянно качество на печат.

SquareSpot технологията е патентовано решение, което позволява на експонаторите да създават точни квадратни точки, които практически нямат зона на неопределеност. Това ви гарантира, че точката, която имате на файла, ще бъде същата като тази която се експонира и тя ще запази своята форма след проявяване на пластините, независимо дали проявителят е нов или не е сменян отдавна.

SquareSpot е в сърцето на стабилността на CTP машините на Kodak. Технологията осигурява:

 • точно и правилно разпределение на енергията по цялата площ на експонация
 • голямо ниво на сигурност с възможност за компенсиране на изгорели диоди
 • възможност за регулация на силата на лазера с много висока максимална мощност за постигане на висока скорост на експоанция и възможност за експонация на голям набор от офсетови пластини с различни изисквания
 • експонация на правилна квадратна точка без разсейване на енергията

Правилната форма на точката също така прави офсетовите пластини по-устойчиви на вариации в качеството или живота на проявителя в проявителната машина, както и на вариации по време на печат. Пластините влизат по-бързо в тираж, разпределят много по-добре мастилото и са изключително толерантни към водно-мастилния баланс.

 

CTP създадено за да експонира без вариации в качеството

Оборудването от серията Trendsetter разполагат с фабрично вградени системи за следене на качеството и коменсация на неточности по време на експонация:

Геометрична компенсация - компенсира неправилната геометрична форма на пластините, така че изображението да е винаги експонирано с правилно позициониране

Температурна компенсация - CTP-то измерва температурата на околната среда и температурата на пластината, която е заредена за екпонация и компенсира изображението в случай, че пластината е по-студена, така че изображението да е правилно позиционирано, когато пластината се затопли и алуминия от който е направена пластината се разтегли в ширина

Динамичен автофокус - машината има вграден динамичен автофокус на лазерната глава, благодарение на което лазерът може да се фокусира на различно растояние от пластината за да компенсира различни неравности по пластините

 

Компактно CTP, което е лесно за използване и инсталация

Експонаторите на Kodak са едни от най-функционалните и същевременно най-лесните за използване CTP устройства на пазара. Машината може да се съчетава гъвкаво с голям набор от съществуващи конфигурации.

 • Перфектна свързаност с работния поток Kodak Prinergy
 • Възможност за работа със съществуващи работни потоци на трети производители, чрез включения пакет за обмяна на 1-bit TIFF файлове
 • Вградена система за автоматична диагностика, която отстранява множество грешки без намеса от оператор
 • Оптимизиран за термални офсетови пластини на Kodak и отворен за работа с квалифицирани пластини на трети производители
 • Компактен дизайн, който дава възможност за ефикасна експонация на пластини с малки и натоварени помещения
 • Поддържа най-големия диапазон размери пластини - от най-малките до най-големите
 

Опция за експонация на термален филм

Kodak Trendsetter разполага с възможност за екпонация на термлани филми за различни приложения, с което може да покрие всички нужди на вашето производство. Експонирайте бързо и лесно висококачествени филми с правилна точка за изработка на преге, сито и други форми, които се нуждаят от филм.

Термалният филм има редица предимства пред конвенционалните филми, като предлага правилно оформена точка, добра пропускливост на UV светлина и директно използване след експонация без нужда от проявяване.

 

Съвместим с всички водещи термални офсетови пластини

CTP термалният експонатор Kodak Trendsetter Q1600 е съвместим с всички водещи термални офсетови пластини и може да ги експонира без забавяне на скоростта или качеството на експонация.

Trendsetter експонира пластини предназначени за комерсиален печат, печат на книги и упътвания, както и офсетови пластини за печат на опаковки, където се използват предимно UV мастила.

CTP-то може да работи изцяло без специални условия с пластините:

 • Kodak Electra XD - висококачествена термална пластина за офсетов печат с много висока резолюция и стабилност по време на печат
 • Kodak Capricorn VT - термална офсетова пластина с широко приложение и добро качество на печат
 • Kodak Sonora XP - термална безпроцесна пластина за експонация без проявяване
 • Kodak Trillian SP - термална пластина за печат на изделия, които се печатат с агресивни мастила и химикали
 • Kodak Electra MAX - термална пластина за офсетов печат с UV мастила

 

Създаден за истинска безпроцесна експонация

Безпроцесните пластини ви позволяват качването им на печатната машина веднага след тяхната експонация, като се изегне изцяло етапът на проявяване и всички свързани с него разходи. С Kodak Trendsetter вие можете да стартирате едно наистина безпроцесно производство на термални офсетови пластини.

CTP-то е изцяло съвместимо с безпроцесните офсетови пластини Kodak Sonora XP, които можете да качите на печатната машина директно след експонация, без да минават етап на проявяване или измиване и без това да замърсява печатната машина. Безпроцесната технология на експонация ви дава възможност да:

 • спестите всички разходи свързани с етапа на проявяване, като ток, вода, поддръжка на проявителна машина, ремонти и други
 • избегнете вариациите в качеството на експонраните пластини, заради премахването на влиянието на проявителя
 • подобрите своите зелени иниацитиви и да таргетирате клиенти, които изискват такива от своите доставчици

 

Тестови пластини експонирани на Kodak Trendsetter

Най-добрият начин да се уверите в качествата на CTP за термална експонация Kodak Trendsetter е да видите реални отпечатъци, които са направени с пластини експонирани на Kodak Trendsetter.

Пишете ни sales@gedbg.com с вашето име, фирма, адрес и телефон и ние ще се свържем с вас за да уточним детайлите и да ви изпратим вашите безплатни тестови пластини.

 

Демонстрация и тестове

Имате възможност да видите и тествате голяма част от нашите продукти, за да се уверите в тяхната функционалност и да видите как те биха оптимизирали вашата дейност. Правилната оценка на продуктите, техните опции и обхвата на дейностите по тяхното внедряване ви гарантира бърза възвращаемост на инвестицията и гладко преминаване към новите, оптимизирани методи на работа.

 • демонстрация на продукта и представяне на различни сценарии на работа;
 • тестове с реални поръчки и демонстрация на възможностите за решаване на реални казуси;
 • провеждане на тестове в реална производствена среда.

В случай че имате интерес към демонстрация на този продукт, можете да се свържете с нас през бутона "Свържете се с нас" по-горе, през формата за контакт на сайта или като ни пишете на sales@gedbg.com
 

Инсталация и обучение

Ние предлагаме цялостно обслужване на нашите клиенти и сме на ваше разположение по всяко време. Нашият опитен екип може да осигури:

 • инсталация на продукта след закупуването му;
 • интеграцията му с други продукти и системи;
 • обучение за използване на продукта, както и добри практики за работа;
 • цялостна поддръжка по време на експлоатацията му.

Нашият опит и инструменти за водене и реализация на проекти помагат за бързата и лесна интеграция на продукта и бързата възвращаемост на инвестицията.
 

Поддръжка

Нашите специалисти са обучени и сертифицирани от производителя и могат да осигурят поддръжка на вашите системи, така че да функционират максимално ефективно. Ние сме на разположение за:

 • въпроси и консултации, свързани с продукта и неговото приложение;
 • отстраняване на проблеми, свързани с продукта;
 • създаване на работни потоци и профили на работа;
 • обучение на персонала, както и на нови кадри, постъпили след закупуването на продукта.

В случай че се интересувате от възможностите за поддръжка, които можем да предложим, можете да се свържете с нас, като изпратите имейл на help@gedbg.com

 

Изпрати запитване

Технически спецификации

Технология
> 830 nm термален лазер
> полу-автоматичен
> външен барабан
Подаване и извеждане
Полу-автоматично подаване и извеждане на пластини
Скорост
F скорост = 8 пластини на час
X скорост = 15 пластини на час
* За пластини 1650 х 1325 мм.
Повтаряемост
± 16 микрона между две последователни експонации върху една и съща пластина оставена на барабана
Точност
± 60 микрона между две пластини експонирани на два различни термлани експонаторa Kodak Trendsetter VLF 
Пасер
± 25 микрона между изображението и ръба на пластината
Работен поток
> Kodak Prinergy интеграция и интеграция с трети системи
Резолюция
2400 dpi
Растер
> 450 lpi максимален растер
> Опционално 25 и 20 микрона стохастичен растер Kodak Staccato 
Максимален размер на пластините
1325 х 1650 мм.
Минимален размер на пластините
394 х 394 мм.
Максимален размер на изображението
1314.9 х 1650 мм.
Размер
120 х 254 х 181 см.
Тежест
1500 кг.

Блог

SQUARE SPOT технологията - стабилност, точност и надеждност

SQUARE SPOT технологията - стабилност, точност и надеждност

Прочетете в детайли
Надпреварата за точките в офсетовия печат

Надпреварата за точките в офсетовия печат

Прочетете в детайли
Кои CTP решения разкриват пълния потенциал на безпроцесните пластини

Кои CTP решения разкриват пълния потенциал на безпроцесните пластини

Прочетете в детайли
Надграждането на вашето CTP устройство позволява повече производителност и ефективност

Надграждането на вашето CTP устройство позволява повече производителност и ефективност

Прочетете в детайли
Стабилността е равна на успех при CTP системите

Стабилността е равна на успех при CTP системите

Прочетете в детайли
Избор на система Computer-to-Plate (CTP)

Избор на система Computer-to-Plate (CTP)

Прочетете в детайли
Температурна компенсация в CTP системите

Температурна компенсация в CTP системите

Прочетете в детайли
Безпроцесните пластини разширяват обхвата си в печата с UV мастила

Безпроцесните пластини разширяват обхвата си в печата с UV мастила

Прочетете в детайли
Какво е геометрична компенсация при CTP термалните експонатори: Технологията за експониране Kodak SQUAREspot

Какво е геометрична компенсация при CTP термалните експонатори: Технологията за експониране Kodak SQUAREspot

Прочетете в детайли
Ролята на качествено ново оборудване в предпечатния отдел

Ролята на качествено ново оборудване в предпечатния отдел

Прочетете в детайли
Топ причините издателите на вестници да преминават към безпроцесни пластини за печат

Топ причините издателите на вестници да преминават към безпроцесни пластини за печат

Прочетете в детайли
6 признака, че е време да преминете към работа с безпроцесни офсетови пластини или сериозно да се замислите по тази тема

6 признака, че е време да преминете към работа с безпроцесни офсетови пластини или сериозно да се замислите по тази тема

Прочетете в детайли
Вашата регистрация е успешна!
За да достъпите този ресурс моля, попълнете формата за регистрация!

Ако вече имате направена регистрация моля, натиснете тук.

captcha

* Полетата са задължителни!

Регистрация
Вход
Вход
Забравена парола
Вход

Свързани продукти