Начало | Блог | Надграждането на вашето CTP устройство позволява повече производителност и ефективност

Блог

Надграждането на вашето CTP устройство позволява повече производителност и ефективност

Надграждането на вашето CTP устройство позволява повече производителност и ефективност

Подмяната с ново CTP устройство е бърз и ефективен начин от гледна точка на разходите печатницата да стане по-продуктивна и ефикасна и в крайна сметка по-конкурентна. Много от печатниците в индустрията днес все още използват стари експонатори, които са инсталирали преди пет или дори преди десет години.

Тук ще попитате - “Защо не, ако все още работят?” Въпреки че тези CTP устройства все още могат да експонират пластини така, както са го правили и когато са били нови, надграждането с нов експонатор може да донесе значителни ползи.

На първо място новите термални експонатори са с актуализиран софтуер, хардуер и основни компоненти, които съществено намаляват разходите за поддръжка и ремонт, както и риска от повреда. Новите модели на Kodak предлагат значителни възможности за икономия на енергия, допълнителна скорост и автоматизация. Подмяната на старо оборудване с по-ново е интелигентно бизнес решение за печатници, които искат да разширят бизнеса си и да намалят разходите си.

Една вълнуваща надграждаща опция за експонатори KODAK ACHIEVE и TRENDSETTER е новият Multi-Cassette Unit (MCU), който предлага разширена автоматизация за печатници. Автоматизацията идва с няколко силни предимства:

  • Повишена производителност. Печатниците могат да увеличат максимално скоростта, без да чакат оператора да зарежда пластини в експонатора.
  • Намаляване на разходите и ефективност. Печатниците могат да намалят персонала или да пренасочат операторите към други задачи. Освен това, се изхвърлят по-малко отпадъци поради грешки при обработката на пластините.
  • Контрол на процеса и стабилност. Подобрена последователност при изпращане на пластините в помещението за печат, без променливостта от ръчното манипулиране на пластините.

 

Прочетете защо Стабилността е равна на успех при CtP системите

 

Новият MCU предлага автоматизирано зареждане и разтоварване на до 480 пластини, така че печатниците могат да удължат своя непрекъснат работен процес. Всяка касета съдържа до 120 пластини с еднакъв размер и дебелина с листове за приплъзване, позволявайки обработката на до четири размера пластини наведнъж. Необходимата касета се избира автоматично според дефиницията на поръчката. Печатниците могат да изберат между две или четири касети.

С новите експонатори ACHIEVE или TRENDSETTER с MCU опция, печатниците могат да намалят разходите си за енергия чрез уникална, енергоспестяваща технология. Тези модели на ACHIEVE или TRENDSETTER с MCU използват до 80% по-малка мощност от други MCU решения. Докато експонират, TRENDSETTER използва само 770 вата, а ACHIEVE използва само 400 вата.

MCU за експонатори ACHIEVE или TRENDSETTER също използва по-малко място от другите MCU решения - заема от 24 до 65% по-малко пространство. Неговият компактен дизайн е важен за печатниците, които искат да подобрят продуктивността си чрез автоматизация, но нямат много повече физическо пространство в предпечата. Размерът на експонатор Kodak с MCU е само 233 см широк и 254 см дълъг.

Като допълнение, MCU може да бъде конфигуриран с широк набор от опции. Малката маса за разтоварване е стандартна, но MCU също се предлага с дълга маса за разтоварване с ротатор за пластини. Също така има опционална система за перфориране след експонация с до 10 перфориращи глави.

Други опции за автоматизация, които също са налични за експонаторите KODAK ACHIEVE и TRENDSETTER:

  • Single-Cassette Unit (SCU) - позволява на печатиците да зареждат една касета с до 120 пластини;
  • Автоматична система за зареждане - предлага автоматично зареждане и разтоварване на до 40 пластини;
  • Автоматично разтоварване - предлага полуавтоматично зареждане плюс автоматично разтоварване в проявителя или в подемно-транспортното средство.

 

Експонаторите ACHIEVE и TRENDSETTER са напълно съвместими с безпроцесните пластини SONORA. Преимущество при пластинте SONORA е, че те напълно премахват необходимостта от проявяване, като преминават направо от експонатора към печатната машина. Така се елиминират разходите и въздействието върху околната среда от химията, водата, енергията и подовата площ за обработката на пластините.

 

Какво представляват безпроцесните пластини

 

С водещата в индустрията, предоставяща надеждност, технология за експонация KODAK ACHIEVE или TRENDSETTER могат да помогнат на печатниците да задоволят променящите се изисквания на клиентите днес и да разширят бизнеса си в бъдеще. Автоматизацията, скоростта и технологията за експонация позволяват на печатниците да настроят и персонализират устройство, което да отговаря на техните бизнес нужди и бюджет.

Най-популярни
Последни

Свързани продукти