Начало | Блог | Ролята на качествено ново оборудване в предпечатния отдел

Блог

Ролята на качествено ново оборудване в предпечатния отдел

Ролята на качествено ново оборудване в предпечатния отдел

Едно от най-често срещаните усилия за печатниците в днешно време е да създадат повече гъвкавост и производителност за своите операции

 

Индустрията на полиграфията е изключително конкурентна среда. Печатниците искат да инвестират в технологии, помагащи им да разширят набора от приложения, които могат да предложат на своите клиенти. В същото време обаче важен фактор за всяка печатница е намаляването на разходите и възвръщаемостта от инвестициите. Все повече производители на печатни продукти се конкурират за бизнес, който изисква по-къси тиражи с по-кратки срокове на изпълнение и по-трудоемки за изработка продукти. Това означава, че за да останат рентабилни, те трябва да могат да поемат и да се справят с колкото се може повече поръчки с къси тиражи да ги обработват бързо чрез работния си поток.

 

Какво правят печатниците, за да гарантират, че са конкурентоспособни в тази среда?

Ролята на предпечатната подготовка продължава да бъде все по-критична. Тъй като тиражите от поръчките стават все по-къси и има нарастващо търсене на променливи данни и персонализация на печатни материали, броят на поръчките, преминаващи през производството, се увеличава. В резултат на това отделите за предпечатна подготовка търсят начини за рационализиране и автоматизиране на процесите, за да се справят с по-големи обеми работа. След като една поръчка е готова, печатниците търсят как да прехвърлят бързината и автоматизацията от обработката на пластини и върху печатната машина. Това е област, в която CTP експонаторите на Kodak се съсредоточават. Те предлагат повече избори и възможности за подобряване способността на печатниците да приложат бързина и автоматизация и да предоставят отлично качество и гъвкавост.

 

Как CTP автоматизацията е от полза за печатниците?

Автоматизацията чрез достъпни и лесни функции създава ефективност за експонаторите в печатната индустрия. За пример можем да дадем опцията Auto Loader на Kodak Trendsetter.

Kodak е водеща компания в разработването на най-достъпните и лесни за използване функции за автоматизация на печатниците. Изграждането на по-голяма автоматизация в експонаторите, като Achieve и Trendsetter, предлага няколко предимства за печатниците. Например, мулти-касетната секция (Multi-Cassette Unit) осигурява автоматизирано зареждане и разтоварване на до 480 пластини. Тази функция увеличава производителността на печатницата чрез увеличаване скоростта на преминаване до печатната машина и чрез намаляване на ръчната обработка. Има по-малко отпадъци, а пластините, изпратени за печат, са по-последователни без променливост от допуснати грешки при ръчна обработка.

 

Как се поддържа развитието на CTP експонатори?

Постоянния стремеж за развитие и подобрение на CTP експонаторите, дава възможност за бързина и качество, от които печатниците в днешно време се нуждаят. Машините за експонация на Kodak са единствените системи, които използват SquareSpot технология за експонация. Тя предоставя конкурентно предимство, позволяващо за постигане на по-високо ниво на стабилност, точност и надеждност по време на производствения процес. Освен вътрешните подобрения, се създават и допълнения, за цялостно удобство и ефективност от работата. Наскоро Kodak въведе мобилно приложение Mobile CTP Control App, което позволява на печатниците да наблюдават и контролират до 10 CTP устройства, където и да се намират.

 

Имам старо CTP, но то работи добре, защо да го сменям?

Много печатници в индустрията днес все още използват експонатори, които са инсталирали преди пет или дори десет години. Причината е, че сега работят добре, така че защо да харчат пари за надграждане по-нови технологии?

Водят се разговори с много хора за тази дилема, особено тези, които не изпитват никакви забележими проблеми с по-старите си CTP машини. Важно е обаче да се разбере, че обновяването с нов CTP експонатор е бърз и рентабилен начин печатницата да стане по-продуктивна, ефективна и в крайна сметка по-конкурентна. Това дава възможност за поемане на повече поръчки и съответно печалба за печатницата.

Новите експонатори идват с актуализиран софтуер, хардуер и основни компоненти, които намаляват разходите за обслужване и ремонт. Те намаляват рисковете за сигурността от “старата" операционна система и предотвратяват неизправности тогава, когато не го искаме, в допълнение към ползите за скоростта и автоматизацията. Целта е да се създаде технология, която да гарантира, че печатниците са възможно най-конкурентни и с най-добри производствени възможности. Най-новите модели на Kodak с мултикасетни секции използват до 80% по-малко енергия от други MCU решения. По време на експонация, Kodak Trendsetter използва само 770 вата, а Kodak Achieve използва само 400 вата.

 

Технология, качество и възможности за прогрес

Стабилността и точността на експонацията са от решаващо значение за привличане на нови клиенти чрез висококачествен печат или уникални функции, като например лентикулярен печат или защитен печат. Технологията SquareSpot осигурява изключително прецизна и стабилна експонация. Точките, експонирани с тази система, притежават по-остри и твърди ръбове, което ги прави много по-устойчиви към износване по време на печат. По този начин се усъвършенства постоянството и точността на цветопредаването. Едновременно с това се намалява и времето за подготовка на машината и се повишава тиражоустойчивостта на пластините.

Контролът на процеса чрез стабилна експонация дава възможност да се постигне, повтори и поддържа цвят или растер при промяна на други параметри, сред които технологични, околна среда и др. Стабилността на процеса е едно от най-важните неща, които влияят на рентабилността на един бизнес. Тя позволява създаването на стандартизация, давайки възможност за предвидими резултати и качествени продукти.

 

Прочетете Каква е разликата в резолюцията на различните експонатори

Най-популярни
Последни

Свързани продукти