Начало | Оборудване | Термални CTP експонатори за офсетови пластини | Generation News - термален CTP експонатор с автоматизация за офсетови пластини за вестници
Generation News - термален CTP експонатор с автоматизация за офсетови пластини за вестници Разгледайте галерия

Kodak Generation News - термален CTP експонатор с автоматизация за офсетови пластини за вестници

Термален експонатор със SquareSpot технология, предназначен за печатници на вестници с голямо натоварване, които имат нужда от бърза и надеждна експонация на пластини без компромис в качеството

Свържете се с нас
Описание
Технически спецификации
Приложения
Компоненти
Ресурси
Блог
Новини

Описание

Kodak Generation News е термален експонатор създаден, за да предостави надеждността, качеството и скоростта, от която имат нужда печатниците на вестници. Флагманът на CTP за вестници на Kodak предоставя всичко необходимо за експонацията на термални офсетови пластини за печат на вестници.

Използвайки уникалната, патентована технология на лазера Kodak SquareSpot, Kodak Generation News предлага експонация на добре оформени квадратни печатни точки, устойчиви на вариации в процеса на експонация, за да можете да печатате по най-добрия начин всеки път.

 

Изпрати запитване

 

CTP с продуктивност съобразена с печата на весници:

Стандартно CTP-то се предлага с четири касети, всяка от които може да събере до 400 пластини, правейки общия капацитет на машината 1,600 пластини от четири различни размера.

Машината е напълно автоматизирана, като избира автоматично правилната касета в зависимост от дефиницията на поръчката. Kodak Generation News автоматично зарежда и извежда пластините и премахва разделителната хартия между тях.

 

Имате възможност да изберете между няколко скорости на ескпонация на Kodak Generation News

При експонация на пластини с ширина до 343 мм при 1270 dpi

 • Z Speed - 300 пластини на час
 • V Speed - 200 пластини на час

При експонация на пластини с ширина до 890 мм при 1270 dpi

 • Z Speed - 139 пластини на час
 • V Speed - 93 пластини на час

В случай, че изберете по-ниската скорост, имате възможност да направите ъпгрейд на място към по-високата скорост в последствие.

Изключителната надеждност и повторяемост на лазерната експонация ви спестява пари, намалява пластините, които трябва да се експонират повторно и ограничава разходите за поддръжка. 

 

Може би най-добрата термална резолюция на CTP

Kodak Trendsetter Q800 дава възможност да се експонират термални офсетови пластини с една от най-високите резолюции на пазара благодарение на патентованата технология SquareSpot.

 • Възможност за експонация на растер до 200 lpi за печат на вестнии и до 450 lpi с опция за комерсиален печат
 • Опционална възможност за използване на 25 микрона стохастичен растер Kodak Stacatto, за печат на фотореалистични изображения
 • Резолюция на печтните точки от 1200 dpi или 1270 dpi
 • Оптична резолюция приблизително 10,000 dpi

Благодарение на SquareSpot собствениците на CTP от серията Trendsetter се наслаждават на стабилна и повторяема експонация на пластини, които не се повлияват от промените в качеството на проявителя в проявителната машина и запазват печатните точки в производствените толеранси от +/-2%.

 

Патентована Quantum лазерна глава със SquareSpot технология

Всички CTP експонатори от серията Trendsetter са оборудвани с термална глава с патентованата технология Kodak SquareSpot, която дава възможност за експонация на точно определена квадратна точка. Всичко това води то стабилност на процеса, по-малко повторени пластини и много добро, постоянно качество на печат.

SquareSpot технологията е патентовано решение, което позволява на експонаторите да създават точни квадратни точки, които практически нямат зона на неопределеност. Това ви гарантира, че точката, която имате на файла, ще бъде същата като тази която се експонира и тя ще запази своята форма след проявяване на пластините, независимо дали проявителят е нов или не е сменян отдавна.

SquareSpot е в сърцето на стабилността на CTP машините на Kodak. Технологията осигурява:

 • точно и правилно разпределение на енергията по цялата площ на експонация
 • голямо ниво на сигурност с възможност за компенсиране на изгорели диоди
 • възможност за регулация на силата на лазера с много висока максимална мощност за постигане на висока скорост на експоанция и възможност за експонация на голям набор от офсетови пластини с различни изисквания
 • експонация на правилна квадратна точка без разсейване на енергията

Правилната форма на точката също така прави офсетовите пластини по-устойчиви на вариации в качеството или живота на проявителя в проявителната машина, както и на вариации по време на печат. Пластините влизат по-бързо в тираж, разпределят много по-добре мастилото и са изключително толерантни към водно-мастилния баланс.

 

CTP създадено за да експонира без вариации в качеството

Оборудването от серията Trendsetter разполагат с фабрично вградени системи за следене на качеството и коменсация на неточности по време на експонация:

Геометрична компенсация - компенсира неправилната геометрична форма на пластините, така че изображението да е винаги експонирано с правилно позициониране

Температурна компенсация - CTP-то измерва температурата на околната среда и температурата на пластината, която е заредена за екпонация и компенсира изображението в случай, че пластината е по-студена, така че изображението да е правилно позиционирано, когато пластината се затопли и алуминия от който е направена пластината се разтегли в ширина

Динамичен автофокус - машината има вграден динамичен автофокус на лазерната глава, благодарение на което лазерът може да се фокусира на различно растояние от пластината за да компенсира различни неравности по пластините

 

Компактно CTP, което е лесно за използване и инсталация

Експонаторите на Kodak са едни от най-функционалните и същевременно най-лесните за използване CTP устройства на пазара. Машината може да се съчетава гъвкаво с голям набор от съществуващи конфигурации.

 • Перфектна свързаност с работния поток Kodak Prinergy
 • Възможност за работа със съществуващи работни потоци на трети производители, чрез включения пакет за обмяна на 1-bit TIFF файлове
 • Вградена система за автоматична диагностика, която отстранява множество грешки без намеса от оператор
 • Оптимизиран за термални офсетови пластини на Kodak и отворен за работа с квалифицирани пластини на трети производители
 • Компактен дизайн, който дава възможност за ефикасна експонация на пластини с малки и натоварени помещения
 • Поддържа най-големия диапазон размери пластини - от най-малките до най-големите

 

Съвместим с всички водещи термални офсетови пластини

CTP термалният експонатор Kodak Trendsetter News е съвемстим с всички водещи термални пластини за вестници. Trendsetter News е оптимизиран за да работи с термалните пластини с марка Kodak:

 • Kodak ThermalNews PT - термална пластина с високо качество и скорост на експонация
 • Kodak Sonora News - уникална термална безпроцесна пластина за печат на вестиници

С опцията за комерсиален печат CTP-то може да експонира едновремено пластини за вестници, както и пластини за комерсиални приложения. Можете да експонирате термални офсетови пластини за печат на рекламни материали, списания, брошури, опаковки и други специални приложения, като печат с UV мастила.

 • Kodak Electra XD - висококачествена термална пластина за офсетов печат с много висока резолюция и стабилност по време на печат
 • Kodak Capricorn VT - термална офсетова пластина с широко приложение и добро качество на печат
 • Kodak Sonora XP - термална безпроцесна пластина за експонация без проявяване
 • Kodak Trillian SP - термална пластина за печат на изделия, които се печатат с агресивни мастила и химикали
 • Kodak Electra MAX - термална пластина за офсетов печат с UV мастила

 

Създаден за истинска безпроцесна експонация

Безпроцесните пластини ви позволяват качването им на печатната машина веднага след тяхната експонация, като се избегне изцяло етапът на проявяване и всички свързани с него разходи. С Kodak Trendsetter вие можете да стартирате едно наистина безпроцесно производство на термални офсетови пластини.

CTP-то е изцяло съвместимо с безпроцесните офсетови пластини Kodak Sonora News, които можете да качите на печатната машина директно след експонация, без да минават етап на проявяване или измиване и без това да замърсява печатната машина. Безпроцесната технология на експонация ви дава възможност да:

 • спестите всички разходи свързани с етапа на проявяване, като ток, вода, поддръжка на проявителна машина, ремонти и други
 • избегнете вариациите в качеството на експонраните пластини, заради премахването на влиянието на проявителя
 • подобрите своите зелени иниацитиви и да таргетирате клиенти, които изискват такива от своите доставчици

 

Тестови пластини експонирани на Kodak Trendsetter

Най-добрият начин да се уверите в качествата на CTP за термална експонация Kodak Trendsetter е да видите реални отпечатъци, които са направени с пластини експонирани на Kodak Trendsetter.

Пишете ни sales@gedbg.com с вашето име, фирма, адрес и телефон и ние ще се свържем с вас за да уточним детайлите и да ви изпратим вашите безплатни тестови пластини.

 

Демонстрация и тестове

Имате възможност да видите и тествате голяма част от нашите продукти, за да се уверите в тяхната функционалност и да видите как те биха оптимизирали вашата дейност. Правилната оценка на продуктите, техните опции и обхвата на дейностите по тяхното внедряване ви гарантира бърза възвращаемост на инвестицията и гладко преминаване към новите, оптимизирани методи на работа.

 • демонстрация на продукта и представяне на различни сценарии на работа;
 • тестове с реални поръчки и демонстрация на възможностите за решаване на реални казуси;
 • провеждане на тестове в реална производствена среда.

В случай че имате интерес към демонстрация на този продукт, можете да се свържете с нас през бутона "Свържете се с нас" по-горе, през формата за контакт на сайта или като ни пишете на sales@gedbg.com
 

Инсталация и обучение

Ние предлагаме цялостно обслужване на нашите клиенти и сме на ваше разположение по всяко време. Нашият опитен екип може да осигури:

 • инсталация на продукта след закупуването му;
 • интеграцията му с други продукти и системи;
 • обучение за използване на продукта, както и добри практики за работа;
 • цялостна поддръжка по време на експлоатацията му.

Нашият опит и инструменти за водене и реализация на проекти помагат за бързата и лесна интеграция на продукта и бързата възвращаемост на инвестицията.
 

Поддръжка

Нашите специалисти са обучени и сертифицирани от производителя и могат да осигурят поддръжка на вашите системи, така че да функционират максимално ефективно. Ние сме на разположение за:

 • въпроси и консултации, свързани с продукта и неговото приложение;
 • отстраняване на проблеми, свързани с продукта;
 • създаване на работни потоци и профили на работа;
 • обучение на персонала, както и на нови кадри, постъпили след закупуването на продукта.

В случай че се интересувате от възможностите за поддръжка, които можем да предложим, можете да се свържете с нас, като изпратите имейл на help@gedbg.com

 

Изпрати запитване

Технически спецификации

Технология
> 830 nm термален лазер
> напълно автоматичен
> външен барабан
Подаване и извеждане
> Стандартно с 4 касети за до 400 пластини с еднаква дебелина и размер
> До 4 различни размера
> Напълно автоматизиран
Скорост
> При пластина 343 мм.
Z скорост: 300 пластини на час
V скорост: 200 пластини на час

> При пластина 890 мм.
Z скорост: 139 пластини на час
V скорост: 93 пластини на час
Работен поток
TIFF Downloader се свързва с повечето работни потоци
Резолюция
> Стандартно: 1200 или 1270 dpi
> Опционално: 2400 или 2540 dpi само за V скорост
Растер
> АМ разстер, Kodak Maxtone и Kodak Staccato
> AM растер до 200 lpi, до 450 lpi с комерсиална опция
> FM растер: до 25 микрона стохастичен растер

Приложения

Свързани направления


Свързани решения

Вашата регистрация е успешна!
За да достъпите този ресурс моля, попълнете формата за регистрация!

Ако вече имате направена регистрация моля, натиснете тук.

captcha

* Полетата са задължителни!

Регистрация
Вход
Вход
Забравена парола
Вход

Свързани продукти