Новини

20 Ноември / 2017 г.

Kodak помага на печатниците за вестници да постигнат по-висока производителност, възвръщаемост на инвестицията и екологична устойчивост

По-достъпен избор за печатници за вестници, за постигане на стабилност и качество при експонация на пластини.

Тъй като издателите на вестници търсят нови начини за рационализиране на операциите си и намаляване на разходите, Kodak представя последното допълнение към високо автоматизираното си портфолио от термални експонатори за вестници на IFRA World Publishing Expo. Новият CTP - KODAK ACHIEVE NEWS - осигурява стабилността и надеждността на термалната CTP технология на Kodak на достъпна цена, което позволява на издателите да отпечатват изключително качествени и последователни, живи цветни изображения, за да привлекат както читателите, така и рекламодателите.

Наличен в началото на 2018 г. в световен мащаб, термалния експонатор ACHIEVE NEWS  предоставя на печатниците за вестници множество функции, които дават възможност за по-голяма скорост, ефективност и контрол в процеса на обработка на пластини, като същевременно подобряват екологичната устойчивост на операциите си.

Ефективната обработка на пластини и автоматизацията повишават производителността

Оборудвани с термо глава TH5 на Kodak, термалните експонатори ACHIEVE NEWS предлагат на печатниците стабилна и прецизна система за експонация, без да се различават процесите във видима светлина и UV системи. Резултатът е ефективна обработка на пластини и отлично качество на печат.

Докато термалния експонатор ACHIEVE NEWS е предназначен за малки или средни издатели на вестници, предлагайки капацитет до 54 пластини на час, няколко опции за автоматизация са на разположение, за да подсилят рационализацията на всяка операция в производството на вестници и да увеличат максимално ефективността. Новото устройство с няколко касети (MCU) предлага автоматично зареждане и разтоварване на пластини - до 960 пластини, така че печатащите устройства за вестници да могат да работят непрекъснато за по-дълго време. Други опции за автоматизация включват еднокасетъчнно устройство (SCU), Autoloader, Auto-Unload или Semi-Automatic.

Устойчивост и по-добро опазване на ресурсите

Освен че са напълно съвместими с пластините на KODAK SONORA NEWS, позволявайки печатниците да отстранят въздействието върху околната среда от обработката, термалните експонатори ACHIEVE NEWS намаляват консумацията на електроенергия само на 400 вата при експонация, еквивалентно на използването на няколко електрически крушки. ACHIEVE NEWS също така позволява на печатниците да пестят от подова площ благодарение на компактността на машината и премахването на проявяващото оборудване.

Наследство в подкрепа на печатници за вестници

Подкрепата на Kodak за вестникарска индустрия обхваща много години и покрива инвестиции в термални технологии и пластини за експонация. Преди повече от шестнадесет години Kodak представи първите термални CTP решения за вестникарския пазар. Днес в света са инсталирани близо 2 500 CTP-та KODAK Thermal Newspaper. Портфолиото на компанията отговаря на нуждите на големите, средните и малките издатели на вестници с термалните експонатори KODAK GENERATION NEWS, TRENDSETTER NEWS, а сега и с ACHIEVE NEWS. С всяка машина, предлагаща различни нива на автоматизация, бързина и гъвкавост, печатниците за вестници имат решение, което да отговаря на техните специфични бизнес изисквания и нужди.

„Кодак се ангажира да инвестира в технологии, които снабдяват печатници за вестници с инструментите, от които се нуждаят, за да успеят днес и да просперират в бъдеще“, заявява Brad Kruchten, Президент на отдела за печатни системи на Kodak. „От нашите най-нови CTP-та до цялостното ни портфолио от опции за пластини, ние сме съсредоточени върху улесняването на печатниците за вестници да намалят разходите, да опростят операциите си и да станат по-устойчиви“.

Новото приложение KODAK Mobile CTP Control ще позволи на печатниците да следят своите термални експонатори ACHIEVE NEWS, TRENDSETTER NEWS и GENERATION NEWS от разстояние, използвайки своето ANDROID или iOS устройство. Приложението предоставя информация в реално време за производствения и оперативния статус на едно или повече CTP-та и отчети, когато CTP системата изисква намеса на оператора. По този начин най-високите нива на ефективност при обработка на пластини ще бъдат поддържани благодарение на приложението, което ще бъде пуснато следващата година. Участниците на IFRA World Publishing Expo имаха възможност да видят демонстрации на новото приложение Mobile CTP Control на щанда на Kodak.

Пластини за ефективно, висококачествено и икономично отпечатване на вестници и др.

Посетителите на щанда на Kodak можеха да видят високо-специфичното им портфолио от пластини за печат на вестници и coldset печат. Безпроцесните пластини KODAK SONORA NEWS, които позволяват на печатниците да намалят въздействието си върху околната среда и разходите без компромиси в качеството, стават все по-привлекателна възможност. Те елиминират нуждата от проявяващо оборудване и химия и по този начин помагат на печатниците да пестят от енергия, вода, отпадъци и подови пространства.

Печатниците, които предпочитат пластини с проявяване, могат да научат повече за дигиталната пластина KODAK THERMALNEWS PT, която им позволява да пестят вода и енергия, като елиминират стъпките за предварително промиване и подгряване в процеса на обработка.

Kodak предлага дигиталната пластина KODAK LIBRA VP като алтернатива за собствениците на виолетови CTP системи. От официалното  представяне на IFRA World Publishing Expo 2015, пластината VP LIBRA се приема от все по-голям брой печатници за вестници по целия свят. На база едногодишен отчет през август 2017 г. обемът на продажбите на LIBRA VP Plate се е увеличил с 233% спрямо 2016 г. Пластината LIBRA VP увеличава производителността чрез опростена обработка и доставя качеството и изпълнението на печатната машина, изисквани както от печатници, така и от полукомерсиални печатни приложения. Печатниците за вестници могат да опростят проявяването и да намалят въздействието върху околната среда, като заменят традиционните проявител и пълнител с един почистващ финишер. С този почистващ финишер те могат допълнително да повишат ефективността и да пестят вода, като използват лесна настройка на химикалите, която елиминира стъпките за измиване на пластината.

„Посетителите на IFRA World Publishing Expo имат възможност сами да видят как Kodak поддържа своя ангажимент към печатниците за вестници, като продължава да инвестира в разработването на високопроизводителни, висококачествени и устойчиви CTP системи, решения за автоматизация и пластини“, споделя преди изложението Brad Kruchten, президент на отдел "Печатни системи" и старши вицепрезидент на Eastman Kodak Company. „Горди сме, че помагаме на печатниците за вестници да отговорят на настоящите и бъдещите изисквания за висококачествено, ефективно и устойчиво производство.“

Водеща в индустрията мастиленоструйна технология за пълна дигитална и хибридна вестникарска хартия

Kodak се възползва от IFRA World Publishing Expo, за да подчертае водещата си роля, когато става въпрос за мастиленоструйни решения за дигитална и хибридна вестникарска хартия. Посетителите на изложението бяха поканени да видят лично с помощта на мостри какво може да направи технологията за мастиленоструйни принтери на Kodak за тях. Kodak е с водещ пазарен дял в технологиите за производство на вестници, с приблизително 50% от всички инсталации за мастиленоструйни печатни машини в целия свят. Освен това, Kodak има около 100 бр. KODAK PROSPER S и KODAK VERSAMARK печатни глави, инсталирани на печатници по целия свят, където те се използват за отпечатване на променливо или персонализирано съдържание за лотарии, залагания, реклами, късни новини и други иновативни приложения.

„Портфолиото от технологии за дигитален печат на Kodak отговаря на нуждите на вестникарските компании, независимо къде се намират по пътя към дигиталните технологии. Печатната машина KODAK PROSPER 6000P е разработена така, че да позволява високопроизводителна, висококачествена дигитална вестникарска хартия и други приложения за публикации. Печатните системи KODAK PROSPER серия S снабдяват печатници, направили огромни инвестиции в своите офсетови машини за печат на вестници, с атрактивни приложения за дигитален печат за разширяване на конвенционалните им възможности“, казва Randy Vandagriff, президент на Enterprise Inkjet Systems Division и вицепрезидент на Eastman Kodak Company. „С други думи, Kodak предлага на печатниците за вестници множество възможности за силен старт в дигиталния бизнес в зависимост от техните нужди.“

За Kodak

Kodak е технологична компания, фокусирана върху работата с печата на изображения. Kodak предлагат пряко и чрез партньорство с други иновативни компании: хардуер, софтуер, консумативи и услуги за клиентите от графичните изкуства, комерсиалния печат, издателската дейност, производството на опаковки, електронни дисплеи, развлекателни и търговски филми и пазарите на потребителски стоки. Kodak притежават R&D способности от световна класа, портфолио от новаторски решения и марка, която се радва на широко признание. Kodak помага на клиентите си по цял свят устойчиво да разрастват своя бизнес и да се наслаждават на живота си. За допълнителна информация за Kodak, посетете kodak.com, следвайте Kodak в Twitter на @Kodak, или харесайте Facebook страницата Kodak.

Свързани продукти