Новини

11 Октомври / 2016 г.

Kodak обяви нови CTP опции, които дават на печатниците на вестници повече производителност, ефективност и грижа за околната среда

От както Kodak изобрети термалната технология за експонация преди 21 години, компанията е доставила повече от 21,000 CTP експонатора по целия свят, от които повече от 2,500 са CTP за вестници. Тези нови опции ще дадат на печатниците повече скорост, ефикасност и контрол на процеса на проявяване на пластини.

 

По-голямата скорост дава по-голяма производителност и ефективност

Kodak въведе успешно подобрение с 16% на лазерните глави за Kodak Generation News и Kodak Trendsetter News, което означава, че печатниците могат да експонират повече пластини за по-малко време. Благодарение на допълнителната лазерна мощност, производителността на Kodak Generation News Platesetter в Z скорост конфигурацията се е увеличила от 258 на 277 безпроцесни пластини Kodak Sonora News, като в същото време V скорост конфигурацията на Kodak Trendsetter News Platesetter се е увеличила от 116 на 129 пластини. Kodak смята да направи тези възможности комерсиално достъпни в началото на 2017 година.

Нова супер бърза скорост на експонация кръстена “W” e друга опционално достъпно допълнение към Kodak Trendsetter News Platesetter и дава големи допълнения към скоростта на машината. Когато се използва в съчетание с Kodak Sonora News безпроцесни пластини и опцията за автоматично подаване на пластини, опцията увеличава скоростта на експонация от 150 на 240 пластини на час или в случай на използването на една касета за подаване (SCU) от 116 на 150 пластини на час. Kodak също така дава възможност за лесна интеграция с опционалната единична или двойна ротация на пластини. Новата опция за скорост W ще бъде пусната в продажба през Q2 2017.

 

Пълен контрол над експонацията на пластини – навсякъде и по всяко време

Kodak скоро обяви новата си Mobile CTP апликация, която е специално разработена за таблети и смартфони. Тази апликация позволява на клиентите да следят няколко CTP устройства лесно и ефективно. Потребителите могат да получат обратна връзка за процеса по проявяване на пластини през интернет от всяка точка на света. Като отговор на днешната постоянно променяща се бизнес среда, тази апликация им дава възможност да работят проактивно и да бъдат по-гъвкави. Новата апликация Mobile CTP ще бъде достъпна в началото на 2017.

 

Подобрения за околната среда и по-добро опазване на ресурсите

Мерките за опазване на околната среда са критични за Kodak и нейните клиенти. За да посрещне тези нужди Kodak Trendsetter News Platesetter включва нова охлаждаща система, която подобрява спестяването на енергия с 30% в сравнение с първоначалния дизайн, а именно до 770 вата по време на експонация. Trendsetter News вече ще идва и с по-къса маса за подаване на пластини, което спестява място в печатницата.

Печатниците на вестници могат да направят голяма стъпка към опазването на околната среда, като преминат към безпроцесни пластини Kodak Sonora News. Тази безпроцесна пластина прави изцяло излишна проявителната машина, както и със свързаните разходи за вода, енергия и химикали. По този начин също така се подобрява скоростта за експонация на пластини и се оптимизира целия процес.

“Новите подобрения към нашите CTP решения са допълнително свидетелство за вярата, която има Kodak в бъдещото на вестниците и печата с cold-set машини”, каза Brad Kruchen, Президент на Печатната Дивизия на Kodak. “Те дават възможност на нашите клиенти в индустрията за печат на вестници да адаптират производителността, ефективността и грижата за околната среда на своето производство към нуждите на съвременните пазари”