Новини

PRP обяви получаването на голяма поръчка от Kodak за производството на печатни глави
11 Октомври / 2016 г.

PRP обяви получаването на голяма поръчка от Kodak за производството на печатни глави

Стабилните печатни глави, разработени за водещата печатна платформа Kodak Nexpress, включват водещата на RPR технология monolithic micro-LED, която дава възможност за печат с по-висока скорост и по-висока резолюция. 

Кевим Перт, Управляващ Директор на PRP каза “Много съм щастлив, че PRP е създала това успешно партньорство с Eastman Kodak Company и обявяването на този договор е свидетелство за технологията на PRP и нейните производствени възможности. Иновацията и създаването на тези нови печатни глави са резултат от обединяването на креативността и предприемаческия дух на двете компании” 

По време на Drupa 2016, Kodak представи новата “Max Platform” – следващото поколение на Nexpress, която включва новата Kodak Nexpress Dynamic Imaging Technology. Тази платформа, която включва новата мулти-битова LED система, дава възможност за печат на най-големия обхват от печатни материали, включително транспромо, директна поща, опаковки, комерсиален печат и фото албуми. Печатната система, която смята в 12 бита може да пренесе до 8 бита информация на печатния цилиндър и дава изключително, стабилно качество. Тази нова система има възможност да възпроизвежда до 300 милиона късчета информация на квадратен сантиметър, възпроизвеждайки данни съизмерими с гледането на 3700 HD филма едновременно.

“Платформата Kodak Max се очаква да бъде една от най-стабилните на пазара”, каза Robert S. Taylor, Генерален Мениджър, Електрофотографски решения, Вицепрезидент, Дивизия Печатни Решения, Eastman Kodak Company. “Партньорството ни с PRP за създаването на тази технология е свидетелство за това, че Kodak се е посветила на инвестиции в дигиталните печатни решения, като същевременно предлага уникални възможности за приложения и гъвкавост на печат.