Начало | Блог | 3 стъпки за преминаване към производство на Опаковки

Блог

3 стъпки за преминаване към производство на Опаковки

3 стъпки за преминаване към производство на Опаковки

Като комерсиална печатница имате много от инструментите и ресурсите, необходими за успешното навлизане в бързо разрастващата се опаковъчна индустрия. Докато възможностите за растеж изобилстват, пазарът на опаковки е многокомпонентен и има множество изисквания. Пазарите за гофрирани и сгъваеми кашони, етикети и гъвкави опаковки могат да бъдат изключително разнообразни, което може да затрудни идентифицирането и правилния избор за навлизане в опаковките.

Има значителни предимства да преминете към печатане на картон и велпапе - разширяване на бизнеса ви за покриване новите нужди на брандовете; използване на съществуващите инвестиции в оборудване; увеличаване на ефективната продукция от вашия персонал; увеличаване на предложенията за вашите съществуващи клиенти, които вероятно вече са ви питали, дали можете да им предложите решения за опаковки.

Ако сте готови да направите крачката към тази възможност, има критични начини да подготвите печатницата си, които да ви помогнат да се съсредоточите върху влизането в опаковъчна индустрия, включително:

 • Как да изпълнявате поръчки при по-високото качество на продукцията, което изискват опаковките
 • Подготовка за по-голям обем работа с по-кратко време за изработка
 • Използване на автоматизация за удовлетворяване на нуждите и подобряване обслужването на клиентите, свързани с опаковъчната индустрия

 

Стъпка 1 - Навлизане в печата на опаковки - един пазар на всеки етап

Една стратегия, която се препоръчва на комерсиалните печатници, за да преминат към печат на опаковки, е да правят по една стъпка в даден момент, като първо се фокусират върху определен пазар, а след това се разклоняват в различни продукти за опаковки. За много печатници, пазарът на сгъваеми картонени опаковки представлява оптимално начално решение - до голяма степен, защото приложението може да се поддържа от конвенционален офсетов печат. 

Използването на съществуващите офсетови пресови платформи не само осигурява възможност за по-лесно обучение на служителите, но това също означава, че печатницата може да спечели нови клиенти, без да има нужда от закупуване и инсталиране на нова печатна машина. Това може да е добра стъпка, която можете да направите, за да отпечатвате етикети и гъвкави опаковки. Добавянето на отпечатване на сгъваем картонаж към вашите услуги може да ви помогне да увеличите производственото време на печат, като направите вашите съществуващи офсетови машини по-продуктивни и печеливши. 

Освен това, съсредоточаването върху една част от пазара ще помогне да се гарантира, че бизнесът ви се адаптира плавно към неизбежно променящите се нови изисквания. Всъщност вероятно ще откриете, че изискванията на клиента са различни при опаковките. Изисква се по-високо качество на продукцията както за цветове, така и за растеризация; сроковете могат да бъдат по-къси и приложенията за опаковките често включват силна персонализация. Това означава, че за по-кратко време трябва да се произведат повече поръчки на по-къси тиражи. Подготовка на вашата печатница, чрез систематичен план за растеж ще помогне да постигнете целите си за печата на опаковки.

Елемент за действие:

 • Определете кой вид опаковка е в най-голямо съответствие с настоящите възможности на вашата печатница, познания на персонала и текуща клиентска база

 

Стъпка 2 - Усъвършенстване на печатните тиражи за опаковки

Независимо дали навлизате на пазара, първоначално фокусирани върху един сегмент, като сгъваеми картонени опаковки - или сте направили инвестиция в дигитална технология, за да подкрепите по-широко нуждите на брандовете за техните опаковки, бързо ще установите, че печатът на опаковки означава производство на повече поръчки в по-къси тиражи. 

За да се разрастват и да печелят, печатниците, които обмислят преминаване към опаковки, трябва да разберат възможните причинно-следствени връзки и ефекти, влияещи върху крайния им резултат. В това се включват оптимизация на консумативите; разбиране как по-голямо количество поръчки на по-къси тиражи влияят върху печалбите; внимателен контрол и наблюдение върху запасите, за да се контролират разходите за склад и транспорт. 

Най-добрият начин да постигнете това преобразуване е чрез инвестиция в технология за автоматизация и изграждане на цялостен работен поток на печатния производствен процес. Когато се използват от край до край, решенията за печатен работен поток дават на печатниците знанието и информацията, от които се нуждаят, за да вземат информирани решения как да управляват печатните си машини и производственото време, как да разпределят ресурси и как да направят подобрения. 

 

 
 

Докато в миналото само най-големите печатници можеха да си позволят да внедрят пълен набор от решения за създаване на пълен печатен автоматизиран работен поток, днес базираните на облак абонаментни модели на подобни технологии ги направиха достъпни за печатници от всякакви размери и специализация.

Елементи за действие:

 • Разберете кои софтуерни решения ще увеличат успеха ви в производството на опаковки и улеснете прехода си чрез тях
 • Определете инвестиционен бюджет и план за разгръщане, за да сте сигурни, че вашата печатница е подготвена за нуждите на клиенти от различни размери, които търсят опаковки

 

Стъпка 3 - Предоставяне на качествено обслужване на клиентите за опаковки

Когато започнете да предоставяте печатни услуги за опаковки, брандовете и по-малките клиенти разчитат на вас да "съживите" техните продукти чрез уникални форми, цветове и ефекти. Пътят от идейна концепция до завършена опаковка е сложен процес - и става все по-сложен с всеки ден. 

За щастие, технологичният напредък в индустрията може да ви помогне да предоставите по-добро обслужване на клиентите - ключът към ефективна комуникация, лоялност на клиентите и връщане за още поръчки. Решенията за автоматизация и изграждане на цялостен работния поток предлагат на служителите и собствениците на печатници ефективност и преки пътища на работа, които намаляват натоварването им и освобождават време за поемане на повече поръчки. Например:

 • функции за автоматична проверка на баркодове;
 • брайлово писмо;
 • правопис и сравнение на текст 

значително опростяват процеса на преглед. Възможността за корекция върху една проба веднъж, след която незабавно да се приложи тази промяна към множество елементи в целия проект може спестява значителни количества време и труд. Свеждат се до минимум и възможността за човешки грешки, защото има по-малко ръчни допирни точки до крайния продукт, но повече точки за настройка, които могат да бъдат по-лесно контролирани. Файлът на опаковката се подготвя дигитално на компютър - по правилния начин и в правилния формат всеки път. Интелигентни библиотеки за изображения и лога, както и други елементи на проекта ви позволяват дългосрочно съхранение и лесно намиране за използване по-късно.

Всички тези функционалности са само част от възможностите, с които можете да подобрите дейностите си по производството, така че да посрещнете очакванията на клиентите от опаковъчния бранш. 

Елементи за действие:

Потърсете решение за управление на работния поток в предпечата, което може да помогне на вашия екип да постигне:

 • Разширяване на услугите, включително управление на дизайна на опаковки, ако искате да предлагате тази услуга
 • Намаляване на грешките, времената за изпълнение и разходите
 • Правилна дизайн и предпечатна подготовка, които се управляват с точност на всяка стъпка от процеса

 

Важно за прехода към опаковките е да сте сигурни, че сте застраховани и обезпечени, за да поемете натоварването и изискванията на късите тиражи, по-кратките срокове за изпълнение, по-взискателни клиенти. Това може да изглежда и като невъзможно за преодоляване, но с правилната технология, която да се обединява с настоящите ви процеси, нуждите за качество и бързина изглеждат като детска игра.

Възможността да изпълните поръчката според изискванията на клиента за опаковки по отношение на тиражите, качеството и обслужването ще позволи на вашата печатница да премине по-лесно към бизнес модел, който привлича тези клиенти.


Прочетете как можете да Намалите грешките в печата с автоматизиран работен поток

Разгледайте продуктите за Управление на работния поток в предпечата в нашето портфолиоНай-популярни
Последни