Начало | Блог | 5 Начина за предоставяне на по-добро обслужване на клиентите

Блог

5 Начина за предоставяне на по-добро обслужване на клиентите

5 Начина за предоставяне на по-добро обслужване на клиентите

5 Начина за предоставяне на по-добро обслужване на клиентите

Начинът, по който обслужваме клиентите си, бързо се превръща в един от най-важните елементи за вашия бизнес.

Много хора и бизнеси смятат, че обслужването на клиентите изобщо не е от значение. Всъщност, това може да се окаже най-ценният коз за един бизнес. Според проучване проведено от superoffice.com, около 88% от купувачите биха платили повече за по-добро обслужване и преживяване при пазаруване. Освен това до 2020 г. клиентското преживяване ще надмине цената и продукта като ключови фактори разграничаващи компаниите.

В тази статия ще разгледаме най-добрите предложения за подобряване на процеса. Те помагат на производители на опаковки да осигурят по-добро обслужване на клиентите си, а това е и ключът към изграждане на лоялност към марката и продължителни бизнес отношения. Идеите, описани в този материал, могат да помогнат за постигане на следните резултати:

  • Разширени услуги, които включват управление на дизайна на опаковки
  • Подобрена лоялност на клиентите, заради опростената роля на бранд мениджъра
  • Намаляване на грешките, времето за изпълнение и разходите
  • Увереност при проверка на предпечатния процес и неговото управление с точност на всяка стъпка от пътя към готовите файлове

 

Защо възниква нуждата за внимание към обслужването?

Днес, брандовете разчитат на производителите на опаковки да вдъхнат живот на техните продукти като комуникират ефективно с клиентите чрез уникални форми, цветове и ефекти. Преминаването от разработване на творческа концепция към завършен опакован продукт е ангажиращ процес и изисква време. Освен това, ожесточената конкуренция на рафтовете в магазините затруднява допълнително изискванията към опаковката. Тя трябва да привлича максимално вниманието на потребителите, за да е успешна дадена марка. В резултат бранд мениджърите и собствениците на компании персонализират безкрайно своите проекти.

Едновременно с това, те очакват от доставчиците на печатни услуги да получат клиентско обслужване на високо ниво, дори докато управлението на работния процес става все по-голямо предизвикателство. С нарастване търсенето на такъв тип “персонализирани” услуги, производителите на опаковки са изправени пред все по-голямо предизвикателство. Те трябва да балансират между увеличените регулаторни изисквания (за сертификати, надписи и информация, поддръжка на запасите) и съответно увеличения брой на етикетите по опаковките, както и специфичните предпочитанията на потребителите.

Цялата тази информация се разпространява чрез дигитални активи за всяка от марките, които дадена печатница за етикети и опаковки обслужва. Проследяването и управлението на тези активи се превръща в труден процес. За щастие, напредъкът в технологиите за автоматизация на печатното производство опростява значително работния процес на предпечата. Това спестява време, труд, разходи и помага на печатниците да осигурят по-добро обслужване на клиентите си.

 

Как да подобрим обслужването на клиентите си?

 

1.Удобството да получиш възможност за самообслужване

Бързото обслужване, което компаниите очакват днес, прави все по-трудна директната комуникация, обменянето на идеи и навременната обратна връзка, за да се отговори на сроковете на проекта.

В тази ситуация, наличието на съвременна уеб-базирана проверка на файлове, както и инструмент за управление на процеса може да помогне. Такава платформа предоставя дигитален достъп до проекти на всички заинтересовани страни, като включително им дава възможност за преглед и одобряване на съдържание навсякъде и по всяко време.

Това решение не само позволява на членовете на екипа да проверяват състоянието на заданието, да качват файлове за преглед и одобрение, като създават пояснения и коментари, но също така може да записва действията им. Системата предлага напълно прозрачен, 360-градусов оглед на работата на една ръка разстояние.

 

2. Интелигентната технология спестява време и усилия

Решенията за автоматизация на работния поток предлагат преки пътища на работа, както на служителите в предпечата, така и на собствениците на компании. Те предлагат ефективност, която намалява тяхното натоварване. Например, някои функции за автоматично инспектиране на баркодове, брайлова азбука, правопис и сравняване на текст опростяват значително процеса на преразглеждане на файлове. Възможността веднъж да отбележите дадена неточност и незабавно да приложите тази промяна към останалите елементи в проекта, може да спести значителни средства, време и труд.

Използването на автоматизирано решение в работния процес също свежда до минимум възможностите за човешка грешка, защото има по-малко

допирни точки за ръчна настройка. Файловете са подготвени дигитално - по правилния начин и в правилния формат всеки път. Всички елементи на проекта се съхраняват в дигитален формат в така наречените “интелигентни библиотеки” за цифрови

изображения, лога и други. Те имат дългосрочно съхранение и са достъпни лесно за изтегляне на по-късен етап.

 

 

3. Интуитивен интерфейс за лесна навигация

Решенията за автоматизация на работния поток са по-прости от всякога. Интуитивен интерфейс нагледно представя данните за работата като лесно определя кои са следващите стъпки, които трябва да се предприемат. Възможността да имат единен и безпрепятствен изглед към коментари, корекции и промени в даден проект дава на предпечатния отдел видимостта, от която се нуждае, за да придвижат работата ефективно напред. Освен това, членовете на екипа имат свои собствени персонализирани табла за управление. Чрез тях те могат да виждат своите
зададени задачи с един поглед, докато следят как напредват всички останали процеси, прегледи и одобрения в производствения цикъл.

 

4. Автоматизирани напомняния помагат за спазване на графика

С автоматизация на работния поток задачите се задават и управляват изцяло дигитално в дадена поръчка, без намесата на потребителя по пътя. Автоматичните напомняния за задачите поддържат проектите в график. При необходимост, те предупреждават членовете на екипа, когато някоя задача изостава. Уведомленията, получени на електронна поща, гарантират, че работещите по проекта ще имат актуална информация, дори когато са излезяли от системата.

 

5. Защитни функции предпазващи дигиталните активи

Производителите на опаковки управляват чувствителни данни на своите клиенти. Те са изправени пред редица строги индустриални стандарти и регулаторни изисквания, що се отнася до данните, които трябва да бъдат защитени. Автоматизацията на работния процес осигурява точно това. Тя притежава разширени функции за удостоверяване на потребителя и блокиране, които предотвратяват неоторизиран достъп към файловете, като същевременно пазят данните на компанията.

 

 

Автоматизация като услуга

Автоматизацията на работен поток е допълнителна услуга, която можете да предложите на своите клиентите и на техните партньори, за да подобрят своите творчески работни процеси. Най-добрите решения на пазара днес са уеб-базирани за максимално удобство. Те позволяват цялостна организация на проекти - от създаване на съдържание, през ревизии и окончателни одобрения. Също включват и разширени функции за съхранение на дигиталните активи на вашите клиенти от началото до края на работата с вас.

Когато разглеждате различните опции за автоматизация, е добре да потърсите решение, което може да помогне на екипа ви да постигне най-добри резултати. Правилният инструмент за автоматизация на работния поток може да ви помогне да оптимизирате вътрешните си ресурси и работен процес, като в същото време улеснявате и поощрявайте клиентите да правят бизнес с вас.

Най-популярни
Последни