Начало | Блог | Драстично подобрение в гъвкавостта при дигиталния печат с новата дигитална печатна машина NEXFINITY от Kodak

Блог

Драстично подобрение в гъвкавостта при дигиталния печат с новата дигитална печатна машина NEXFINITY от Kodak

Драстично подобрение в гъвкавостта при дигиталния печат с новата дигитална печатна машина NEXFINITY от Kodak

Като част от процеса на инвестиране в дигитални печатни технологии, Kodak пусна на пазара дигиталната печатна машина Kodak NEXFINITY. NEXFINITY, която надгражда над успеха на изключително успешната серия Kodak NEXPRESS, притежава всички характеристики да се превърне в най-гъвкавата дигитална листова печатна машина на пазара. Ниските разходи за работа, високата скорост и динамично изобразяване ще променят начина, по който печатниците преценяват какво може да бъде напечатано на дигитална машина.

Платформата NEXFINITY е проектирана така, че печатниците лесно да работят на един доста по-динамичен пазар на печатни услуги. Оборудвана е с Динамична технология за създаване на изображения (Dynamic Imaging Technology) - патентована от Kodak иновация за дигитален печат.  Технологията работи чрез прилагане на алгоритмични корекции към конкретни области на изображението, което оптимизира качеството и постоянството въз основа съдържанието на изображението във всяка област.

Резултатът е създаване на ясен текст, контрастни строги линии, меки тонове на кожата и прекрасни небеса на една и съща страница, независимо дали става дума за едно копие или милионен тираж. Използвайки нова мултибитова система с LED глави за създаване на изображения (LED writing system) и висока резолюция, машината може да бъде използвана за печат на широка гама от приложения, включително: директна поща, комерсиален печат, издателска дейност и производство на опаковки.

Безпроблемната интеграция в работни потоци и различни довършителни операции означава, че NEXFINITY може да бъде внедрена с лекота в производствен работен поток на печатница. “С дигитална печатна машина NEXFINITY, печатниците всъщност получават сигурна дигитална печатна платформа, която доставя офсетно качество, докато същевременно намалява разходите им и ги снабдява с гъвкавостта и скоростта да се справят с широка гама приложения за клиентите си, независимо дали става дума за поръчка на стотина или няколко милиона копия,” споделя Chris Balls, Генерален мениджър, “Оборудване” и вицепрезидент на дивизия “Печатни системи” в Kodak.


Превъзходно качество на изображенията, скорост и гъвкавост

NEXFINITY на Kodak доставя най-високата информационна плътност в индустрията с повече от 300 млн. елемента, съдържащи информация за изображението, на квадратен сантиметър и осигурява гладки флатнати области и чудесни детайлни изображения в напечатания продукт. Например, системата може да възпроизведе фини детайли при движение, като акцентира върху наситени зони и консистентност на средните тонове, посредством регулиране нивата на сивото за постигане на невероятно високо качеството на печат.

Нова LED система предоставя 256 нива на сивото върху цилиндъра, в сравнение с лазерните системи, които могат само да се включват и изключват. Това на практика означава, че NEXFINITY предоставя отлично постоянно качество, използвайки контрол на процеса със затворен цикъл, който оптимизира времето за работа и намалява разходите на тираж. NEXFINITY също предоставя скорост и гъвкавост с увеличения си диапазон от 83 до 152 страници в минута, листове с по-голяма дължина до 48 инча (129.9см) и способност да се справи с материали до 24pt/610 микрона. Когато всички тези възможности се комбинират с гъвкавостта в последователността на цветовете, която позволява на сухите мастила да бъдат отпечатани в алтернативна последователност или комбинации за целите на специфична поръчка, креативните възможности в помощ на развитието на бизнеса на печатниците са необятни.

Stephan de Vries, изпълнителен директор на Fotofabriek в Грьонинген, Холандия, коментира: “Fotofabriek започна да използва NEXPRESS преди 15 години, главно заради изключителното качество на изображението. Това е важно за нашия бизнес, тъй като главната съставка на нашия растеж и това, с което сме популярни са нашите фото книги и албуми. Като първата печатница в Европа, която внедрява NEXFINITY, ние сме развълнувани от новите приложения, които можем да предложим на клиентите си. Дигиталната печатна машина NEXFINITY предлага превъзходно качество, постоянство и еднородност на цветовете, което ще ни позволи дори продукти с още по-добро качество на по-конкурентни цени. С опцията за по-дълъг лист на 120см, ние ще можем да разширим нашите фото предложения, като правим хубави албуми с разгръщане на страниците на 180 градуса. С печатането върху дебели медии виждаме възможност да добавим нови продукти в портфолиото си за търговия на дребно като кутии и картонени означения."

 

Ben Shaw, вицепрезидент на производственото направление в Mimeo.com за САЩ, добавя: “В Mimeo се стремим да останем на водеща позиция, когато става дума за иновации и технологии, така че тестването на NEXFINITY е нещо съвсем естествено за нас. В краткосрочен план, ние вече напечатахме милиони страници на нея и сме вдъхновени от резултата. NEXFINITY е наистина невероятно гъвкава машина, която предоставя мощна комбинация от качество на изображението, постоянство и ниска цена на тираж.”


Подобрена производителност и автоматизация на работния поток

За печатници, които управляват много и различни приложения, новата Multi-Press Station на Kodak позволява на оператора да изпълнява много поръчки на до четири NEXFINITY машини от една локация. От друга страна, новата KODAK NEXFINITY Productivity Cart предоставя удобно място за почистване на сменящите се компоненти, както и съхранението им за максимална производствена ефективност.

Всички печатни машини NEXFINITY се управляват от нов Frontend панел. Предлага гъвкавостта да работи като завършен самостоятелен предпечатен набор от инструменти с монтаж на страници, трапинг, управление на цветовете, спецификации и управление на поръчки, и функционалности за отчет. Frontend панелът също е оборудван с автоматизиран работен поток, като се използва JDF и JMF, които са съвместими в голям набор от решения за работен поток, включително водещия в индустрията софтуер за работен поток за печат Kodak PRINERGY.

Бързо справяне с къси тиражи, приложенията с висока интензивност на изображенията, както и сложните променливи поръчки, правят машината високо продуктивна. Въз основа на специфични изисквания на клиентите, работният поток на NEXFINITY може да бъде настроен така, че да оптимизира интеграцията със съществуващи работни потоци и да се подобрят приложенията със семпли и лесни за използване функционалности, като: релефни дизайни, полагане на различни покрития, разширявана обхвата на гамата, елементи за сигурност и уникални довършителни работи, приложени отвъд възможностите на CMYK. И всичко това на производствена скорост.

За Kodak
Kodak е технологична компания, фокусирана върху изображенията. Ние предоставяме - директно и посредством различни партньорства с други иновативни компании - хардуер, софтуер, консумативи и услуги за клиенти в сферата на графичните изкуства, комерсиалният печат, издателската индустрия, производството на опаковки, забавни и комерсиални филми, и пазари за потребителски стоки. С ресурсите, които са на световно ниво, портфолио с иновативни решения и репутация на бранд с високо ниво на доверие, Kodak помага на клиентите по целия свят да развиват по устойчив модел бизнеса си и да се наслаждават на живота си.

 

Прочетете повече детайли за функционалностите на дигиталната машина Kodak NEXFINITY: 
Оттук до "безкрайността" с дигиталната печатна машина NEXFINITY

Най-популярни
Последни