Начало | Блог | Оттук до "безкрайността" с дигиталната печатна машина NEXFINITY

Блог

Оттук до "безкрайността" с дигиталната печатна машина NEXFINITY

Оттук до "безкрайността" с дигиталната печатна машина NEXFINITY

Дигиталната печатна машина NEXFINITY е последната иновация на Kodak в листовата дигитална печатна технология, предоставяща комбинация от възможности, които дават силата да се оптимизира ефективността на целия производствен процес и съсредоточаване върху растежа.

 

Когато говорим за избор на дигитална печатна машина, има възможност за избор измежду много предложения.

Докато повечето машини притежават някои уникални характеристики, много често има ограничения, които могат да се отразят негативно на потенциалната бизнес възможност. В допълнение на това, едва ли някой би искал да поеме риска да се появи нещо по-добро, което да направи инвестицията му остаряла и/или неконкурентна. Какво ще се случи, ако успеете да откриете дигиталната печатна машина, която да покрива всички ваши изисквания по отношение на приложенията, да предлага такава себестойност на тираж, която ви позволява да спечелите нови клиенти, вече да е доказана на пазара и да е подобрена до степен, в която да е в крак с конкуренцията? Дигиталната печатна машина Kodak NEXFINITY е последната иновация на KODAK в листовата дигитална технология. Тя предоставя комбинация от възможности без аналог, които ви дават силата да оптимизирате ефективността на целия производствен процес и да се съсредоточите върху растежа.

Тази машина с пет печатни секции, 152 страници/минута (А4) предлага:

  • Себестойност на тираж, която е конкурентна на среден офсетов тираж;
  • Невероятна резолюция и растеризация в движение, благодарение на KODAK Dynamic Imaging Technology (Динамична технология за създаване на изображения);
  • Гъвкавост при подредбата на цветовете за увеличаване на диапазона от приложения, които може да печатате.

 

Тази нова печатна платформа е конструирана да произвежда милиони копия, докато поддържа строг толеранс. Нещо повече, много от внедрените в NEXFINITY иновации са налични и в популярната дигитална серия на KODAK NEXPRESS ZX.

Новата система с LED глави подобрява значително възможностите за създаване на изображения

Платформата NEXPRESS винаги е била разпознаваема с превъзходните си възможности за създаване на изображения. Платформата NEXFINITY представя нова уникална LED система за създаване на изображения (LED writing system), която включва в себе си Динамична технология за създаване на изображения (Dynamic Imaging Technology), давайки ви възможност за изключително качество и постоянство при дългите тиражи.

Ето няколко акцента:

  • Изключителна отчетливост и детайлност на сенките, благодарение на multi-bit  LED глави, които учетворяват плътността на информацията, която може да бъде доставена до цилиндрите, върху които се формира изображението, позволявайки резолюция 1200 х 1200 с 256 нива на сивото.
  • Изключително качество на изображението и постоянство при дълги тиражи, благодарение на интегрирани процесори във всяка от LED главите, които  обработват изображения в реално време, настройвайки и коригирайки ги в движение. Всъщност, нивото на експониране на всяка LED глава автоматично се настройва в 256 стъпки между включване и изключване, винаги когато стартира.
  • Dynamic Imaging Technology също представя нов набор от растери на печат, които автоматично се калкулират в движение за области в изображения, а не цели изображения, в зависимост от съдържанието. Тази изчислителна технология за растеризация, комбинирана с резолюция от 1200 dpi, позволява контрол върху контрастa на точките, с последващо оптимизиране качеството на изображението и постоянство при пълна скорост на производствения процес по време на дълги тиражи.

  • Постояннo действащата корекция и оптимизация на изображението позволява на Intelligent Calibration System да прави фини промени на автоматизираните настройки, поддържайки постоянство на високо ниво и ниски производствени разходи.

 

С портфолио, пълно с бизнес иновации, NEXFINITY и NEXPRESS машините на KODAK осигуряват множество функции и възможности, които могат да ви помогнат да подобрите ефективността, да контролирате разходите и да увеличите обемите си.

Цветове и мастила

Сухо мастило - контрол на цената, увеличава производителността.

За разлика от други процеси, които разчитат на мастило в течна форма, KODAK NEXFINITY и NEXPRESS ZX използват малки частици от сух материал за създаване на всеки цвят в печатния процес. След като напечатаният лист напусне машината, тези малки частици се излагат на интензивна топлина и налягане, които ги втечняват за по-малко от секунда. Втечняването на мастилото позволява пигментът да се пренесе във фибрите на медията с изключително висока адхезия. Технологията на KODAK за сухо мастило позволява на машината да използва широк набор от медии, без да се налага да се правят скъпоструващи предварителни покрития. Това прави възможно и току-що направени отпечатъци веднага да бъдат предадени за подвързване. Вземете предвид електронното сортиране на материала, излизащ от печатната машина, и бързо ще разберете, че времето за производство на първия завършен продукт от NEXFINITY и NEXPRESS ZX е значително по-малко от това при офестова машина (и други дигитални процеси, изискващи време за съхнене).

Само тествайте сухо мастило: използвайте гума, опитайте да изтриете зона от изображение, отпечатана върху медия с покритие от NEXFINITY или NEXPRESS ZX. След това вижте какво ще се случи, ако направите същото върху офсетов отпечатък или от друга дигитална печатна машина.

Лесна смяна на специалните мастила

Пета печатна секция, стандарт в NEXFINITY и NEXPRESS ZX, позволява използването на 10 различни мастила за специални приложения, разширяване на гамата, довършителни дейности за много повърхности. Отнема само 15 минути да направите смяна на едно мастило с друго в Пета печатна секция, в сравнение с цял час и повече на конкурентни устройства.

Избор от CMYK мастила

В зависимост от поръчката са на разположение 4 различни CMYK мастилни сета, които   лесно се сменят един с друг и при NEXFINITY, и при NEXPRESS ZX машините. Когато се използват в комбинация с различни фюзер валове, още по-широк избор от изгледи и усещания ще са на разположение за всяка поръчка.

По-широка цветова гама

Не само, че стандартната CMYK гама е по-широка от традиционната офсетова, но може да покриете 92% от Pantone цветовете в границите на Delta E 3, като използвате червено, зелено или синьо в Пета печатна секция.

Лесно съчетаване на цветовете

NEXFINITY и NEXPRESS ZX използват L*a*b като цветово пространство за конвертиране на цветовете. Операторите на машините могат бързо да сравняват цел и резултат със спектрофотометър и след това да въвеждат желания цвят със специфични L*a*b стойности.

Стабилен цвят

Вграденият денситометър и интелигентната система за калибриране автоматично поддържат цвета по време на дълги тиражи, като увеличават повторяемостта без намеса на оператор.

Гъвкавост при подредба на цветовете

Уникално за NEXFINITY е, че oператорите могат да променят последователността на цветовете за различни задания или да използват повече от едно специално мастило наведнъж.

Медии

Работа с дълъг лист

И новата NEXFINITY и утвърдената на пазара серия NEXPRESS ZX поддържат максимална дължина на листa от 48 инча/1219 мм, което дава възможност за производство на печатни продукти с по-голям формат, както и възможност да се обединяват поръчки за още по-голяма производителност.

По-големи възможности за медии

Поддържат се дебели медии - за хартиени медии до 0.6 mm  и синтетични до 0.356 mm - разширява броя на приложенията, с които една печатна машина може да работи, давайки ви в ръка инструмент да продавате на съвсем нови пазари и клиенти.

Недигитални хартии

За разлика от много други дигитални устройства и NEXFINITY, и NEXPRESS ZX печатните машини могат да печатат върху стандартни офсетови медии. Елиминирайки нуждата от поръчка на дигитални медии с  предварително направено покритие на по-високи с 7-15% цени, може да доведе до значително редуциране на разходите, особено при дълги тиражи.

Няма “наказание” за размер на страница

Пътят на хартията при KODAK е така проектиран, че да се оптимизира производителността на листа, който се печата.

Други дигитални устройства може да имат нужда да пускат по-голям лист, което изисква дейности като рязане след печата, за достигане на финалния продуктов размер. Случаят с NEXFINITY и NEXPRESS ZX съвсем не е такъв. Ако крайният размер е A4 без наддаване, листовете от този размер могат да бъдат използвани на машината със сортиран сет, изпращайки го директно в книговезница, след излизане от печат.

Настройване на хартията в движение

Операторите на машините могат да използват вградения медия асистент за бърза настройка на различни характеристики. Това включва и количеството топлина и налягане за оптимална адхезия на мастилото и премахване на статично електричество на нивата за двете страни на листа за по-добро подреждане и поведение след финализиране. Целта е оптимизиране качеството на изображението и представянето, когато определена медия е специфицирана.

Работен Поток

Специално създаден Digital Front End (DFE)

Създаден от Kodak специално за портфолиото дигитални листови печатни машини,

DFE е проектиран да експлоатира многото функции на машината с интуитивен интерфейс, който рационализира времето за печат. При всеки софтуерен ъпдейт се добавят нови функционалности , които от своя страна подобряват производителността и разширяват възможностите с течение на времето.

JDF/JMF автоматизация на работен поток

Автоматизацията на поръчките може да бъде постигната, като се използва JDF/JMF интеграция с различни работни потоци. Могат да бъдат печатани много на брой малки поръчки без индивидуална настройка, което гарантира, че поставените цели за възвръщаемост и ефективност са постигнати.

Отдалечен мониторинг

Дейността на печатната машина може да бъде наблюдавана дистанционно, като се използва базирано на HTML5 устройство. В допълнение, дистанционното клиентско приложение дава възможност на отдела по предпечат да подготвя задания за поръчки, очакван разход на мастило и много други задачи от персоналните им работните станции.

Няколко печатни машини към един оператор

При офсет, както и при много дигитални решения, всяка печатна машина изисква персонален оператор. При KODAK NEXFINITY и NEXPRESS ZX няма такова изискване. Стабилната конструкция, рационализирания път на хартията и изключителното постоянство на качеството на изображението означава, че един оператор с лекота ще може да управлява две или повече машини.

Гъвкави скорости

Операторите и на KODAK NEXFINITY, и на NEXPRESS ZX могат да се възползват от инструмент, който е познат на операторите на офсетовите печатни машини: възможността да се забави или да се увеличи скоростта на машината, за да се оптимизира качеството на печат върху различни видове медии. Това може лесно да бъде използвано за балансиране на качеството и производителността.

Довършителни дейности

Гланц, сатен и мат

Различните клиенти предпочитат различни довършителни работи. И KODAK NEXFINITY, и NEXPRESS ZX могат с лекота да създават гланцов, сатенен или матов финиш с минимални настройки, които трябва да направи оператор, давайки ви по този начин повече опции за вашите клиенти.

Избор на различни методи за интеграция на оборудване за довършителни дейности

Дигиталните печатни машини KODAK NEXFINITY и NEXPRESS ZX идват с възможност за директна интеграция на оборудване за довършителни дейности, но можете да изберете да използвате и near-line подход. Комбинирането на  печатните машини KODAK с оборудване за довършителни работи е лесно с много гъвкавост за конфигуриране, в зависимост от бизнес нуждите и целите.

Точна регистрация цвят-цвят и лице-гръб

Грешките при довършителните работи могат значително да бъдат редуцирани с точна регистрация. Листовите дигитални машини на KODAK използват обръщане по една и съща страна - най-добрият метод да се осигури правилна подредба на изображенията лице-гръб. Всъщност NEXFINITY и NEXPRESS ZX са най-добрите в класа си при 0.3 мм, в сравнение с 0.5 мм и повече на конкурентни устройства.

Работна среда

Вграден контрол върху работната среда върху работната среда

Всяка печатна машина идва със Система за контрол на работната среда в машината (Environmental Control System), проектирана така, че в машината да се запазва нормална температура и относителна влажност, което поддържа качеството на изображенията постоянно, независимо от сезона. Печатните машини NEXFINITY и NEXPRESS ZX не изискват специално изградено пространство, където температурата да се контролира, и могат да бъдат позиционирани в среда, типична за офсетови технологии, което помага за запазване на разходите и повишаване на качеството.

Щадяща околната среда

NEXFINITY и NEXPRESS ZX не освобождават емисии, които съдържат въглерод, използват стандартни листове, които не изискват никаква химическа подготовка, а остатъчните материали са без мастило и лесно се рециклират. С дизайн и конструкция, създадени да съществуват дълго време, дигиталните листови печатни машини на KODAK използват рециклиращи се компоненти. Серията  NEXPRESS ZX консумира с до ⅔ по-малко енергия от конкурентни устройства. В допълнение, HD мастилата покриват изискванията за безопасност на играчките и са сертифицирани за непряк контакт с храна.

Непрекъснат работен процес

Дълготрайни консумативи с възможност за смяна от оператор

Ключови консумативи, като цилиндри, върху които се формира изображение, гумени и фюзер валове, са оптимизирани за дълъг живот, като така способстват да се увеличи времето за работа и да се намалят разходите. В допълнение, тези консумативи могат да се подменят от операторите на машината, в точния момент. NEXFINITY идва при вас с контейнер, което прави процеса на подмяна лесен и удобен.

Бързо почистване

Сухите мастила правят така, че печатната машина да се почиства лесно. Обикновено са достатъчни 15-20 минути на смяна на мастило за рутинна поддръжка, което държи машината в постоянен върхов работен процес, намалявайки нуждата от сервизно обслужване.

Ъпгрейд на място

Философията на KODAK по въпросите за дизайн винаги е била насочена към това, дигиталните листови печатни машини да могат да се обновяват на място, в работна среда. Това помага на вас да намалите риска, да се удължи влиянието на инвестицията ви, и не на последно място да останете конкурентоспособни.

Най-гъвкавата дигитална листова печатна платформа на пазара
Печеленето на пари и забавлението, докато го правите, са отличителните характеристки на успешния бизнес. Всяка печатница има собствена стратегия за управление на бизнеса си и многофункционалните листови дигитални печатни машини на Kodak са проектирани да се интегрират безпроблемно в много различни среди и към много различни стратегии.

В допълнение към всички възможности за добавена стойност, в компании, в които месечните изисквания за производствен обем надхвърлят 1 млн. копия, NEXFINITY предлага промяна и стъпка напред в дигиталното изпълнение на поръчки с подобни на офсетови характеристики, производителност и текущи разходи на разположение с дигиталната печатна технология на KODAK.

Когато месечните изисквания за обем варират между 400 000 и 1 500 000 отпечатъка, NEXPRESS ZX дава всички тези възможности, осигурявайки рентабилни резултати и повишавайки рентабилността на CMYK, като същевременно стимулира приходите с подобрения в дигиталния печат. Чрез постигането на двете цели - оптимизиране на цялостната оперативна ефективност и разширяване на предлаганите приложения с платформа, която може да се подобрява с времето, листовите дигитални печатни машини на Kodak са мощни инструменти, които могат да помогнат на всяка печатница да постигне своите стратегически цели. 

Виж продукта >

Най-популярни
Последни