Начало | Блог | Актуални тенденции и възможности за развитие в полиграфията с GUA

Блог

Актуални тенденции и възможности за развитие в полиграфията с GUA

Актуални тенденции и възможности за развитие в полиграфията с GUA

Световната организация GUA дава пространство за усъвършенстване, добиване на нови знания, консултации и идеи в сферата на полиграфията. Това е мястото, където се срещат експертите от бранша.

Какво е GUA?

Graphic Users Association (GUA) е международна организация с идеална цел, създадена, за да помага на фирми и хора от сферата на полиграфията, които използват решения на Kodak за своя бизнес. Основана преди почти 20 години, GUA има за членове фирми като вас, които споделят помежду си знания и опит. Членовете на GUA работят в непосредствена връзка с Kodak и така изграждат стратегията на фирмата за създаване на нови продукти и решения.

“Чудесно за хората в процес на обучение е да попаднат на GUA в тясно специализирана среда – така могат да сравнят собствените си виждания, както и да попият идеи директно от европейските си колеги и от Kodak. Факт е, че години наред колегите, присъствали на GUA, дават примери, свързани с обсъденото там. GUA е мястото където те могат да получат информация относно това какво предстои, да споделят какво не им допада и да попитат за конкретни действия, които  те биха очаквали – директния начин на комуникация между крайния потребител и Kodak е чудесен вариант, който аз лично не съм срещал при други фирми.” - Ивелин Добрев, Мултипринт

Защо да присъствате на GUA?

 • За да бъдете в крак с новите технологии и да увеличите възвръщаемостта на инвестициите си.
 • За да видите и научите най-добрите практики и да подобрите ефективността на бизнеса си.
 • За да придобиете поглед върху тенденциите в графичната индустрия и бъдещето на графичните комуникации.

“Харесва ми, че GUA на практика е едно голямо маркетингово проучване в отсъствие на посредник, имащо полза и за двете страни: разработчик – потребител.” споделя Ивелин и допълва: „Лекциите, попадащи извън сферата на предпечата, за нас са много интересни – карат ни да погледнем отвън към услугата, предлагана от нас. Това през годините е помогнало да вземем много решения относно развитието ни и адекватното ни позициониране според очакваното бъдеще в бранша.”

Презентация на GUA Europe 2017

"При среща с мениджърите и разработчици на продукти, просъстващите могат да обсъдят и да решат свои затруднения и проблеми с продуктите които ползват, а също могат да видят и тестват най-новите разработки на Kodak в областта на софтуера. Друг плюс е възможността да се свържете с други представители от бранша, да откриете нови бизнес възможности и потенциални партньори." - Георги Митев, Жанет-45

Какво ви предоставя членството в GUA?

 • Общност, в която членовете могат да обменят както информация помежду си, така и да осъществяват връзка клиент-доставчик.
 • Продуктов форум, който ви дава възможност да обменяте знания и опит с потребители от цял свят.
 • Конференции и срещи, фокусирани върху вас като потребители.
 • Достъп до екипите, които разработват продуктите.

Как можете да станете член на GUA?

За да станете член на GUA не се изискват много усилия. Когато вече използвате  оборудване и софтуер за сферата на полиграфията, които са произведени от Kodak, вашето членство в общността е безплатно. .Заплащате единствено регистрационната такса за участие в събитията на GUA, които се провеждат веднъж годишно. Ако започнете да използвате решенията на Kodak занапред, също ще имате такава възможност.

Какво представлява конференцията GUA?

Ежегодно GUA организира подобна среща на потребителите на решения с марка “Kodak”, като локацията на конференцията е различна всеки път. Домакини са големи европейски градове и популярни туристически дестинации, а участниците в конференциите имат право да дадат своите предложения за мястото през следващата година. Програмата обикновено е няколко дни, като съдържа общи и разделени по интереси лекции и демонстрации на продуктите на Kodak и неговите партньори в графичната индустрия. Посетителите биха могли да запазят и свой персонален час в GUA Lab за обсъждане на конкретни въпроси със специалистите на Kodak. В допълнение, организаторите винаги успяват да поднесат на участниците интересна програма извън официалните часове на конференцията, свързана с посещение на туристически обекти или развлекателни места.

GUA 2017 Lab 1 - Kodak InSite

В личен план искам да споделя с какво е полезна за мен провеждащата се всяка година конференция от Кодак - GUA.

 1. Запознавам се с новите версии на системата, както и с бъдещото развитие на системата.
 2. Получавам информация и демо директно от разработчика за приложения, които нямам и към които проявяваме интерес.
 3. Получавам консултации, идеи и практически знания за функционалности, които имам но не съм използвал или не използвам в пълните им възможности.
 4. Неформалните срещи, по време на конференцията, дават възможност да се запозная с други колеги от бранша, с които да обменям опит и знания.
 5. И не на последно място, прекрасните места, на които се провежда конференцията, дават възможност на човек да смени обстановката, да посети нови места и  да се разтовари от ежедневното напрежение в работата.“ – Христо Плачков, Булвест Принт

 "Впечатленията ми от конфенции на GUA, на които съм присъствал e че само за два дни, чрез организираните в различни направления: семинари, представяния на продукти, кръгли маси и възможността да се видят и тестват педставените решения на Kodak, присъстващите могат лесно да се запознаят как се управлява работния поток чрез продуктите на Kodak, имат възможност да научат какви са тенденциите в печатния пазар в Европа и по света, a чрез промоциите от GUA имат възможност да поддържат и разширят своите системи до последните актуални версии. И тъй като GUA се провежда на различни места в Европа организаторите са предвидили време за туристическа обиколка на града и вечеря в традиционен местен ресторант, като така работата се съчетава с туризъм и забавление." - Георги Митев, Жанет-45

Вечеря на GUA 2017

С какво ще ви помогне GUA?

На конференцията имате възможност да се срещнете с печатници и фирми от полиграфията от цяла Европа, да обмените ценен опит и знания и да изградите контакти с водещи фирми от бранша.

Като допълнение, имате възможност да се срещнете с продуктовите специалисти на Kodak във всички направления, да получите информация за бъдещите разработки на фирмата, както и да споделите вашите желания за бъдещи функционалности, които да бъдат включени в софтуерните пакети и решенията на Kodak.

„Винаги на GUA съм изпращал хора от екипа ми първо защото пътуването за тях е една приятна награда за добросъвестната работа. Не споменавам за ваучерите – те са си прекрасно решение, демонстрация на взаимност.” - Ивелин Добрев, Мултипринт

Участниците в GUA получават ваучери, чиято стойност може да се приспадне при закупуване на продукти от предварително одобрен и публикуван списък. Ваучерите са валидни няколко месеца след края на събитието. Използването на ваучерите, които получавате ви дава възможност да подобрите своите работни потоци, като добавяте нови функционалности, да повишите тяхното бързодействие или да закупите изцяло нови продукти на Kodak със значителна отстъпка.

Най-популярни
Последни

Свързани продукти