Начало | Блог | Prinergy 8 подобрения и нови функционалности

Блог

Prinergy 8 подобрения и нови функционалности

Prinergy 8 подобрения и нови функционалности

Prinergy Workflow е пуснат на пазара в края на 90-те години на 20-ти век, когато офсетовият печат е доминирал. Но с ясно изразения темп на растеж при дигиталния печат, бизнесът Ви има нужда от система за запис на информация за Вашето производство, която трябва да се справя безпроблемно и с офсетов, и с дигитален печат в един и същ работен поток. С Prinergy Workflow 8, Kodak обединява тези работни потоци, позволявайки операторите да пренасочват тези поръчки към различни производствени потоци без преправяне на работни файлове. Доставчиците на печатни услуги разнообразяват своето портфолио, а методите за производство в печата продължават да се развиват. В тези условия Prinergy Workflow 8 Ви дава една система за запис и управление на информация, на която можете да вярвате за работния поток и Вашето производство.

С Prinergy Workflow 8, Kodak са направили значителни инвестиции в развитие на работния поток за опаковки. Както печатниците за опаковки знаят, загубите на материали могат да бъдат огромен проблем, поради високата им покупна стойност. Оптимизацията в тази област се превръща в печалба за Вас. Prinergy Workflow 8 вече може да идентифицира области на загуба по време на щанцоване и най-важното, автоматично да комбинира поръчки, като същевременно оптимизира монтирането на не-правоъгълни форми, за да сведе до минимум загубата и изхвърлянето на материал. Нетният резултат е намаляване на разходите Ви за материали, за да Ви даде възможността да печелите повече от всяка поръчка.

Свързаност (интеграция) с дигитални печатни машини

Нова JDF/JMF свързаност между Prinergy и дигитални устройства на Konica Minolta, Landa и Ricoh. При този нов поток, дигиталните печатни машини се добавят в Setup, поръчките (jobs) (в Input File, Page Set, и Signature levels) се подават в Workshop след като настройките им са дефинирани в Digital Job Ticket Editor, а печатния процес се проследява в Prinergy Device Track. Когато сървърите Prinergy се свържат с дигиталното устройство, то им предава своите възможности в JMF формат. Стойностите на различните параметри се обновяват в Setup приложението за всяко устройство и се отразяват в опциите на job ticket (Digital Job Ticket Editor) за съответното устройство.

Налична е и нова JDF свързаност между Prinergy и Prosper.

Свързаност с дигитални печатни машини

Проследяване на устройство (Device Track)

Prinergy Device Track Ви дава възможност да следите развитието на поръчките (jobs), които са изпратени за печат към дигиталните печатни машини, които от своя страна са свързани с Prinergy сървъра посредством JDF/JMF стандарт. За да използвате Track със своите дигитални устройства, Вашият Prinergy лиценз трябва да включва възможността за свързаност към дигиталното устройство, като например Digital Expansion Pack (015-01280-040).

Device Track

Настройки (Setup)

Setup компонентът се използва за управление на оборудването, ресурсите и материалите, които са Ви необходими в Prinergy. Вие премахвате и добавяте дигитални устройства (свързани с Prinergy чрез JDF/JMF) в менюто Setup. Setup се използва за извличане на информация за възможностите на свързаното устройство, така че необходимите настройки за съответната поръчка да могат да бъдат дефинирани в Digital Job Ticket Editor преди подаване на поръчката към производството.

Setup at Prinergy

Търсене на поръчка в Job Finder

Вече можете да търсите определена поръчка или поръчки в изгледите Jobs или Pre-Jobs на Job Finder. Търсенето се извършва сред всички поръчки в базата данни. Резултатите се виждат в списък с поръчки (jobs или pre-jobs), в зависимост от прозореца, който наблюдаваме (Jobs view или Pre-Jobs view).

Job Finder at Prinergy8

PANTONE+ библиотеки

Последните PANTONE+ V3 са имплементирани в Prinergy 8.0. В съответствие с насоките на PANTONE за добри практики, всички остарели PANTONE библиотеки са премахнати и PANTONE+ V3 L*a*b библиотеките са активните библиотеки в процес плановете (process templates). За да се получи най-добро съвпадение на цвета по CMYK за цветовете в PANTONE, трябва да изберете Primary Color Output (PCO) ICC профил, който описва максимално близко Вашите условия на печат. Новите PANTONE+ спецификации биха могли да възпроизвеждат малко по-различни CMYK резултати от предишните библиотеки, така че е препоръчително да сравнявате настоящите с предишните резултати, особено ако консистентността при препечатване на материали е важна за Вас.

Kodak препоръчва винаги да използвате последните PANTONE+ V3 библиотеки, за да се осигури съответствие с най-новите отпечатани PANTONE скали и с приложенията на Adobe Creative Cloud. Въпреки това, всички предишни Prinergy PANTONE библиотеки са налични в архивен формат и могат да бъдат импортнати като потребителски библиотеки, в случай че са необходими за препечатване на стари поръчки. 

PANTONE+ библиотеки в Prinergy8

Поддръжка на XMP Tag (таг)

Prinergy поддържа PDF файлове с XMP тагове от други системи за управление на работен поток. Тези тагове съдържат параметри за растеризация на файл като линеатура, ъгли на растерите и форма на точката. От своя страна тези параметри биха могли да припокриват зададените в частта Calibration & Screening на процес плановете за растеризация на системата. Еквивалентните стойности в Prinergy на XMP таговете за растеризация могат да се видят в частта Separations на всяко едно задание (job). Стойностите от XMP таговете се отразяват и в съответните променливи марки.

XMP Tag Prinergy8

Помощ в облака (Cloud Help)—Ъпдейтнати help линкове

Help системата от документи - Prinergy Workshop User Guide, Prinergy Workflow Release Notes, Prinergy Workflow System Administration Guide (help системата за администратори), Prinergy Upgrade Guide, и други документи вече могат да бъдат намерени свободно на http://workflowhelp.kodak.com.

Софтуерът (Workshop и Administrator) съдържат линкове към съответните наръчници в интернет, както и към офлайн копие в PDF формат. 

Cloud Help Prinergy8

Maxtone SX актуализирани настройки

Maxtone SX растери с размери на минималната точка None, 5x5 и 6x6 са добавени за резолюциите 2400-3600 dpi, и с размери None, 11x11 и 12x12 са добавени за резолюциите 3600-4800 dpi.

Променливи марки (Variable Marks)

 Добавени са нови променливи марки, поддържащи настройки на  ColoFlow - $[OutputMode], $[PlateSetupName] and $[OutputVersionName] 

Съответстващ Acrobat Rendering в атрибутите на поръчките

Нов чек бокс (check box) е добавен към диалоговия прозорец Edit Job Attributes, който Ви позволява да решите дали резултатът от Adobe PDF Print Engine (APPE) RIP да отговаря на интерпретацията на екран на Adobe Acrobat или на старата интерпретация от Prinergy преди версия 5.2. Във Prinergy от 5.2 до 7.5 това беше ключ за цялата система, контролиран от настройките в системния регистър. В Prinergy 8.0, когато APPE е избран, резултатът по подразбиране отговаря на интерпретацията на Acrobat. Ако е необходимо всичките Ви поръчки да отговарят на по-старата интерпретация на Prinergy APPE, можете да използвате шаблонна поръчка с празен Match Acrobat Rendering чек бокс (check box), за да сте сигурни, че всички поръчки ще имат тази настройка.

SMB3 Support в Windows 2012 

SMB 3.0 мрежов протокол се поддържа под Windows 2012 за PRINERGY сървъри започващи с Prinergy 8.0.

Adobe, callas and Kodak software components

Prinergy Workflow 8.0 включва следните Adobe и callas софтуерни компоненти, които включват най-новите корекции на съществуващи грешки.

Adobe Acrobat software

Prinergy Workflow 8.0 поддържа софтуерни версии на Acrobat X (10), XI (11) и DC.

Adobe CPSI RIP

CPSI RIP растеризира документи. Модели за растеризиране на полутонове (Halftone screening patterns) са дефинирани в компонентите на Kodak. Версия: 3018.101-04

Adobe Flattener

The flattener конвертира документи от PDF към Adobe PostScript езика. Версия: 3018.101-04

Adobe Illustrator software

Prinergy Workflow 8.0 поддържа Illustrator CC за употреба с PDF File Editor.

Adobe PDF Converter

Adobe PDF Converter конвертира документи от PostScript езика към PDF файлове. Adobe PDF Converter SDK 1.1  (Замества Normalizer Version 9.0)

Adobe PDF Library

Prinergy Workflow 8.0 използва PDF Library, за да чете, модифицира, и записва PDF документи. Версия: 15.0.2

Adobe PDF Print Engine RIP

Adobe PDF Print Engine RIP растериира документи. Модели за растеризиране на полутонове  (Halftone screening patterns) са дефинирани в компонентите на Kodak. Adobe PDF Print Engine е предпочитният RIP. Версия: 3.6.4000.2

callas PDF Engine

The callas PDF Engine се използва, за да анализира и коригира Вашия PDF посредством ‘checks’ и 'fix-ups', дефинирани във Вашите Preflight+ профили. За пълна съвместимост Kodak препоръчва създаването на профили с версия 8.3.x на callas pdfToolbox (Preflight+ profile manager) Версия: 8.3.371

Kodak InSite Prepress Portal software

Ситемата Kodak InSite Prepress Portal е уеб-базиран портал към предпечатната среда, който позволява на печатарите и техните клиенти да работят с поръчките (print jobs) през Интернет. Prepress Portal помага да се управляват процесите по проверка (proofing), корекцията и одобрението по по-ефективен начин. Версия 7.0.1 или по-нова

Kodak Preps digital imposition software

Софтуерът Preps е предпечатен инструмент, който използвате за създаване на електронни монтажи за многолистови печатни издания, комбинирани монтажи на един печатен лист и монтажи за етикети и опаковки чрез размножаване. Вие можете да работите в реално време, в интерактивно работно пространство, да използвате шаблони за често повтарящите се монтажи и да отпечатвате така подготвения продукт. Версия 8.0

Kodak Pandora software

Софтуерът Kodak Pandora е приложение за изготвяне на монтажи на опаковки и етикети, което използвате за да импортнете, центрирате (align) и размножавате дизайни и марки бързо и лесно, за да създавате файлове за поръчка, които са готови за печат. Версия 8.0

 

Посетителите на Европейска среща на Graphic Users Association, която ще се проведе в Краков, Полша от 15-ти до 17-ти март 2017г. ще имат възможността да присъстват на лекцията-обзор на новите версии на Prinergy Platform 8 и Prinergy Claud.

Повече информация за събитието и форма за записване можете да намерите ТУК.

Най-популярни
Последни