Новини

31 Март / 2017 г.

Kodak обявява пластината SONORA UV и демонстрира най-новите технологии за подпомагане растежа на своите клиенти на Gulf Print & Pack

На 26.03.2017 г. на Gulf Print & Pack Kodak обяви наличието на термалната безпроцесна пластина за печат с UV мастила KODAK SONORA UV, най-новото попълнение в технологичното портфолио от безпроцесни технологии на компанията, в много региони на света. Пластините SONORA UV и стабилната серия от предпечатни решения и дигитални печатни машини на Kodak, които бяха представяни на щанд #H10, демонстрираха как технологията на Kodak разкрива редица нови приложения, за да помогне на клиентите си да разширят своята дейност на нови пазари, като същевременно повишат ефективността на производството.

 

Пластините SONORA и портфолиото от CTP автоматизация предлагат подобрена ефикасност, скорост и устойчивост

Благодарение на SONORA UV, портфолиото от безпроцесни пластини на Kodak е вече достъпно за още по-широк кръг от доставчици на печатни услуги. SONORA UV имат по-голяма тиражоустойчивост при печат с UV мастила – до 30 000 отпечатъка/удара. Това позволява на печатниците да се възползват от екологичните и икономически предимства на безпроцесните пластини, както и от разширения набор от възможности, свързани с UV технологията, включително гъвкавост, високо качество на печат и по-кратко време за сушене. На щанда си на Gulf Print & Pack, Kodak демонстрира как KODAK TRENDSETTER Q800 експонира пластините SONORA UV.

„Ние смятаме, че няма алтернатива на безпроцесните пластини на Kodak, когато става въпрос за UV печат. Не разполагаме с място за проявителна машина, а и тези пластини ни предоставят предимства, като по-малко усилия, по-ниски разходи за проявяване на пластината и повече стабилност“, казва Торсен Грьогер, директор „Производство“ в cre art Die Werbeproduktion Фулда, Германия. „Благодарение на безпроцесните пластини Kodak Sonora UV и обширните възможности на нашата печатна машина, която е оборудвана с множество UV и други екстри за подобряване на печата, ние можем да произвеждаме комплексни поръчки с високи изисквания на всякакви печатни медии. Нивото на креативност и качество (което се изисква от нашите клиенти) е много високо и (изпълнението на) тези поръчки би било невъзможно само преди няколко години. Безпроцесната пластина Sonora UV позволява значително по-дълги тиражи, с поне два пъти повече отпечатъци, отколкото постигаме с пластината Sonora XP.”

Термалният експонатор TRENDSETTER Q800 е известен по целия свят със своята водеща в индустрията надеждност, производителност и точни, възпроизводими изображения, благодарение на технологията KODAK SQUARESPOT Imaging. Той също помага на печатниците да достигнат своите цели в областта на устойчивото производство, благодарение на нова система за охлаждане, която може да доведе до спестяване на до 30% енергия, сравнено с първоначалния дизайн. Консумацията на енергия по време на експонация е сведена до 770 вата. Посетителите на щанда видяха как новото приложение на KODAK - Mobile CTP Control позволява на операторите лесно и дистанционно да проследяват процесите, давайки им гъвкавост в днешните условия на променящи се бизнес изисквания. Термалният експонатор TRENDSETTER Q800 предлага още опция за резолюция от 4800/5080 dpi, която може да бъде използвана за експонация на малки, детайлни елементи, като фонове или криви с варираща дебелина, както и за неразличим от човешкото око микро печат. Нова W скорост, която ще е налична по-късно тази година, превръща термалните експонатори TRENDSETTER в най-бързото безпроцесно CTP на света, с производителност от 68 пластини на час (eight-up) и 75 (four-up) при експониране на безпроцесни пластини SONORA XP. Опция за нова секция - Multi Cassette Unit (MCU) ще позволи по-високо ниво на автоматизация, използвайки по-малко площ/място и до 80% по-малко енергия от сходните секции, налична на пазара днес.

 

Разширени възможности за печат на опаковки и приложения в областта на търговията на дребно, благодарение на платформата NEXPRESS

За печатниците, търсещи начин да разширят портфолиото си от продукти, за да разраснат своя бизнес, най-новата платформа за цветен дигитален печат на Kodak – NEXPRESS ZX открива многообразие от нови възможности. Дигиталната печатна машина за цветен печат ZX3300, която бе представена, действаща и на живо по време на изложението, предлага продуктивност и свобода за креативност. Опционален пакет за разширяване на набора от печатни медии (Substrate Expansion Kit), който ще е наличен по-късно тази година, ще позволи на печатните машини NEXPRESS да поддържат печат на хартия до 610 микрона и до 350 микрона на определени синтетични материали. Тази опция е идеална за широк диапазон от нови предложения, включително етикети, малки сгъваеми картонени продукти и знаци за търговията на дребно. Сухото мастило NEXPRESS Opaque White Dry Ink предлага 20% по-висока прозрачност с едно нанасяне в сравнение с конкурентните и е идеално за приложение при опаковки, малки знаци, етикети, покани и много други. Оборудвана със System Software v16, платформата NEXPRESS ZX осигурява отличен набор от нови инструменти за контрол на качеството на изображението и за поддържка на производителността.

 

Подпомагане на растежа на печатниците за флексо

Производителите на опаковки успяха да видят как Kodak проправя път в бъдещето на флексопечата, като имаха възможността да разгледат набор от мостри на опаковки отпечатани със системата на KODAK FLEXCEL NX. Новата система FLEXCEL NX '16 се базира на всепризнатата технология NX Advantage на Kodak и задоволява по уникален начин обхватните изисквания на приложенията на флексопечат, включително широкоформатни гъвкави опаковки, тесноформатни етикети и печат на картонаж, с един тип клише.

Посетителите на щанда на Kodak научиха как новите възможности за дигитален печат и печат на опаковки на платформата KODAK PRINERGY повишават гъвкавостта и дават възможност за контрол на разходите, като заедно с това подпомагат растежа. Този добре познат продукт на Kodak вече предлага единен работен поток за офсетов и дигитален печат, за да максимизира ефикасността и продуктивността, като заедно с това намали времето за изпълнение. PRINERGY Workflow версия 8 е оптимизиран за клиентите на Kodak, опериращи в сферата на опаковките, позволявайки им да се възползват от един от най-бързо растящите пазари в индустрията.

Новата платформа PRINERGY Cloud на Kodak – първото  в индустрията решение за минимизиране на разходите и риска, както и за подпомагане на растежа на бизнеса – бе демонстрирано на щанда. Посетителите видяха как новите услуги превръщат данните за производството в лесни за интерпретация визуални отчети и анализи, съдържащи ценна информация, на базата на която могат да се вземат информирани решения в реално време. PRINERGY Cloud безпроблемно се интегрира със съществуващия на място софтуер на Kodak за управление на работен поток, като по този начин спомага да се снижат оперативните разходи като  се намалят административните разходи и разходите за хардуер.

„Печатът процъфтява в Близкия Изток и ние от Kodak сме горди, че помагаме на динамично развиващите се печатници да разраснат своя бизнес,“ казва Комал Шарма, изпълнителен директор на Kodak. Обширното портфолио от технологии за печат на Kodak оборудва тези доставчици на печатни услуги с широк набор от инструменти и решения, които повишават ефективността на производството и качеството на печат, едновременно предоставяйки измерими подобрения в усилията им да станат по-устойчиви."

Прочетете повече за SONORA UV ТУК.

Уебсайт на събитието: www.gulfprintpack.com

За Kodak

Kodak е технологична компания, фокусирана върху работата с и печата на изображения. Kodak предлагат, пряко и чрез партньорство с други иновативни компании, хардуер, софтуер, консумативи и услуги за клиентите от графичните изкуства, комерсиалния печат, издателска дейност, производството на опаковки, електронни дисплеи, развлекателни и търговски филми и пазарите потребителски стоки. Kodak притежават R&D способности от световна класа, портфолио от новаторски решения и марка, която се радва на широко признание. Kodak помага на клиентите си по цял свят устойчиво да разрастват своя бизнес и да се наслаждават живота си. За допълнителна информация за Kodak, посетете kodak.com, следвайте Kodak в Twitter на @Kodak, или харесайте Facebook страницата Kodak.

Свързани продукти