Новини

29 Март / 2017 г.

Безпроцесните пластини Kodak Sonora UV вече са налични на Европейския пазар

На 27.03.2017 г., Kodak обяви, че безпроцесните пластини Kodak Sonora UV, най-новото допълнение към портфолиото на компанията от безпроцесни технологии, са вече налични в Азия, Австралия и Нова Зеландия, Близкия Изток и Европейските пазари.

Пластините Sonora UV разширяват възможностите на портфолиото от безпроцесни пластини на Kodak, като сега то достига до още по-широк кръг от печатници и доставчици на печатни услуги. Новите пластини са в състояние да предоставят по-дълги тиражи за UV печатни приложения от която и да е друга безпроцесна пластина – възможност за тиражи до 30 000 отпечатъка. Това позволява на печатниците да се възползват от екологичните и икономически предимства на безпроцесните пластини, както и от разширения набор от възможности, свързани с UV технологията, включително гъвкавост, високо качество на печат и по-кратко време за сушене.

„Ние смятаме, че няма алтернатива на безпроцесните пластини на Kodak, когато става въпрос за UV печат. Не разполагаме с място за проявителна машина, а и тези пластини ни предоставят предимства, като по-малко усилия, по-ниски разходи за проявяване на пластината и повече стабилност“, казва Торсен Грьогер, директор „Производство“ в cre art Die Werbeproduktion Фулда, Германия. „Благодарение на безпроцесните пластини Kodak Sonora UV и обширните възможности на нашата печатна машина, която е оборудвана с множество UV и други екстри за подобряване на печата, ние можем да произвеждаме комплексни поръчки с високи изисквания на всякакви субстрати. Нивото на креативност и качество (, което се изисква от нашите клиенти) е много високо и (изпълнението на) тези поръчки би било невъзможно само преди няколко години. Безпроцесната пластина Sonora UV позволява значително по-дълги тиражи, с поне два пъти повече отпечатъци, отколкото постигаме с пластината Sonora XP.”

Sonora UV е базирана на технология, използвана в популярната пластина без проявяване Sonora XJ, която се предлага на пазара в Япония от 2016 г. В печатницата, пластините Sonora, като водещата XP версия, работят със съществуващите настройки и последователност на Вашата печатна машина. Те могат да бъдат ползвани на листови, ролни heatset и ролни coldset печатни машини за приложения като комерсиален печат, вестници, офсетови опаковки и печат с UV мастила. За печатниците за опаковки, пластините Sonora UV са вълнуваща разработка, тъй като те отговарят на строгите изисквания за UV печат, които са все по-често използвани за комерсиален печат и печат на опаковки. Също така, те позволяват на печатниците да се възползват от екологичните и икономически предимства на безпроцесните пластини.

“Kodak се ангажира с инвестиции в областта на R&D, които разширяват възможностите на доставчиците на печатни услуги, за да могат те да предоставят по-широк спектър от приложения и да се справят с изискванията на новите пазари, при това по възможно най-екологичния начин“ казва Ричърд Риндо, GM Worldwide Offset Print и VP Print Systems Division, Kodak. „Над 3000 клиента по цял свят извличат значителни ползи в областта на разходите и околната среда от Sonora, а с производствените мощности на Kodak, намиращи се в САЩ, Европа, Япония и Китай, печатниците в цял свят се възползват от по-бърза доставка, поддръжка и обслужване на клиентите.“

Прочетете повече за продукта ТУК.

За Kodak

Kodak е технологична компания, фокусирана върху работата с и печата на изображения. Kodak предлагат, пряко и чрез партньорство с други иновативни компании, хардуер, софтуер, консумативи и услуги за клиентите от графичните изкуства, комерсиалния печат, издателска дейност, производството на опаковки, електронни дисплеи, развлекателни и търговски филми и пазарите потребителски стоки. Kodak притежават R&D способности от световна класа, портфолио от новаторски решения и марка, която се радва на широко признание. Kodak помага на клиентите си по цял свят устойчиво да разрастват своя бизнес и да се наслаждават живота си. За допълнителна информация за Kodak, посетете kodak.com, следвайте Kodak в Twitter на @Kodak, или харесайте Facebook страницата Kodak.

Свързани продукти