Новини

24 Април / 2017 г.

Enfocus PitStop 2017 е вече в продажба

След успешната бета програма, включваща стотици клиенти от цял свят, PitStop Pro 2017 и PitStop Server 2017 вече са достъпни за крайни потребители, докато PitStop Edit 2017 и PitStop Library 2017 са налични за OEM партньори.

„2017“ отбелязва годината, в която PitStop празнува своята 20-та годишнина. През всичките тези години Enfocus остава лидер на пазара в предоставянето на решения за контрол на качеството, корекция и редактиране на PDF под марката PitStop. С версия 2017 Enfocus още повече подобрява продукта, като по този начин прави PitStop едно от най-мощните и технически напреднали решения за предварителна PDF проверка и корекция, налични на пазара днес.

PDF Geomapper

Разработването на PDF Geomapper отбелязва началото на подход от ново поколение, по който PitStop проверява и коригира PDF файлове.

"Използването на PDF Geomapper и други предстоящи технологии означава, че вече не сме ограничени от PDF формата в начина, по който дефинираме обекти за проверка или корекция. За нашите клиенти това означава, че те могат да очакват уникална функционалност от Enfocus, която наистина ще им помогне да обработват по-надеждно и ефективно своите поръчки. Ползвайки PDF Geomapper, неподходящите обекти в PDF файла ще бъдат игнорирани или премахнати, а решенията за това какво да правите, ще се основават на разположението на обектите – дали лежат под други или припокриват такива." - Андрю Байълс-Колинс, старши продуктов мениджър в Enfocus

Потребителите на PitStop могат да очакват повече иновативни функционалности в бъдещите версии.

40+ стандартно включени Devicelink профили за управление на покривността на мастилото и преобразуване между цветовите стандарти

CMYK-CMYK Devicelink профилите стават все по-разпространени в индустрията с оглед на:

  • спестяване на мастило,
  • контрол на намастиляването ,
  • нормализиране на цветоотделянето,
  • преобразуване от един стандартен печат в друг.

PitStop Pro и PitStop Server поддържат използването на Devicelink профилите в продължение на много години, но е било необходимо клиентите да предоставят свои собствени профили. Със съдействието на сестринската компания X-Rite, PitStop Pro и PitStop Server ще се доставят с над 40 Devicelink профила. Тези профили са предназначени за намаляване на намастиляването, както и за преобразуване между широко разпространени стандартни условия за печат като SWOP, GRACoL и Fogra.

Подобрена проверка за покривността на мастилото

Проверката за покривност на мастилата в PitStop е силно подобрена чрез концепцията за ограничения. Предишните версии на PitStop изчисляваха покривността на мастилото въз основа на всички цветоотделки в PDF файла. Новата версия позволява на потребителя да определи кои цветоотделки трябва или не трябва да бъдат включени при изчисляването на тази проверка.

Това означава, че ще бъдат изключени технически мастила или специални ефекти като лакове, бяло мастило или релеф, което ще доведе до по-точна и смислена проверка.

Правоъгълници със заоблени ъгли, базирани на Page Boxes

Това е много търсена функционалност, особено от клиенти на Enfocus, които произвеждат етикети. Вече е възможно автоматично да се генерира правоъгълници със заоблени ъгли, основан на различни стойности, включително PDF Page Boxes. Заедно с тази нова възможност идва и опцията за генериране на правоъгълници със заоблени ъгли за щанци или друг вид рязане.

PitStop 2017 се доставя с два Action Lists за генериране на правоъгълник с размер на PDF Trim Box и надпечатан цвят "die", като единият има фиксирана стойност на радиуса, а другият - променлива, за да позволи радиуса да бъде зададен по време на изпълнение.

Нова категория за слоевете в отчета за проверка на PDF

Слоевете в PDF файловете стават все по-важни, тъй като се използват за различни производствени техники, включително предстоящите спецификации на ISO19593-1 „Стъпки за обработка“ (Processing steps). PitStop вече има много опции за създаване и редактиране на PDF слоеве, но сега ще включи специална секция в отчета от проверката на PDF документа. Тази секция описва подробно свойствата на всички слоеве в PDF файла, включително и ако са празни.

Докладът на PitStop Pro PDF Preflight може да бъде преглеждан ръчно, докато в PitStop Server докладът за предварителния преглед може да бъде генериран както в PDF, така и в XML, като се откриват всякакви възможности за допълнителна обработка и интегриране с други решения.

Нов Inspector интерфейс за анализ и обработка на групи прозрачности и за анализ на маски

PitStop Pro включва нов Inspector интерфейс, посветен на проверката за Прозрачност, Групи прозрачности и Маски. Групите прозрачности могат да бъдат избирани, а техните свойства да бъдат преглеждани и дори редактирани. Новият инструмент за маски позволява диагностицирането на маски, така че техният тип може да бъде идентифициран и маската може да бъде анализирана, за да се разбере нейната конструкция.

Други подобрения са:

  • Официална поддръжка на операционни системи Mac OS X 10.12 (Sierra) и Windows 10 Аnniversary edition
  • Нови Preflight Restriction Action Lists
  • Най-новият Adobe Transparency flattener е наличен в PitStop Server
  • Нови възможности за местене и изтриване на страници
  • Нови проверки и корекции в рамките на Preflight Profile Editor
  • Нови стандартни Action Lists с нова и подобрена функционалност

Как да се сдобиете с PitStop 2017

Клиентите, които имат договор за поддръжка автоматично ще получат своите PitStop 2017 продуктови ключове и линкове, от където могат да свалят инсталационните файлове за продукта.

Клиентите, които са закупили PitStop Pro 13 след първоначалното анонсиране на PitStop 2017 от 8 Март 2017, също могат да получат своята версия 2017.

Клиенти с по-стари версии имат няколко опции за ъпгрейд. Моля свържете се с ГЕД, за да разберете повече.

Новите клиенти могат да закупят вечен/безсрочен лиценз или абонамент.

Още информация за PitStop 2017 можете да откриете на нашия YouTube канал или ТУК.

Очаквайте скоро нашата подробна статия за новостите в PitStop 2017.