Начало | Kонсумативи | Термални безпроцесни пластини за офсетов печат | Термални безпроцесни офсетови пластини | Sonora XTRA - безпроцесни пластини от последно поколение за печат без проявяване
Sonora XTRA - безпроцесни пластини от последно поколение за печат без проявяване Разгледайте галерия

Kodak Sonora XTRA - безпроцесни пластини от последно поколение за печат без проявяване

Офсетови пластини за печат без нужда от проявяване, с висок контраст и устойчивост на UV мастила за всички видове печатни приложения

Свържете се с нас
Описание
Блог
Новини

Описание

Kodak Sonora XTRA е последно поколение офсетова пластина, която не се нуждае от проявяване в проявителна машина и може да се качи на печатната машина за печат директно след експонация на термален експонатор.

Sonora XTRA е поредното поколение безпроцесни пластини от Kodak, което добавя допълнителни възможности към вече утвърдената и широко разпространена технология, така че безпроцесните пластини да не са просто алтернатива на стандартните офсетови пластини, а да бъдат водещия и смислен избор за печатниците, които търсят качество, значителни спестявания и положителен отпечатък върху околната среда.

 Това не е стандартната безпроцесна пластина, с която сте свикнали, а истинско и работещо решение без никакви компромиси. За разлика от повечето доставчици Kodak вече разработва шесто поколение безпроцесна технология и предоставя надежден и реален процес, който ще ви донесе измерими резултати от първия ден.

 

Изпрати запитване

 

Безпроцесна термална пластина без компромис в качеството в различни приложения

Sonora X спокойно могат да се нарекат най-универсалните безпроцесни пластини, заради широкия спектър от приложения, които могат да се покрият с тях, без да се прави никакъв компромис в качеството.

 • Офсетов печат на опаковки и етикети - пластината е идеална за печат на опаковки, като след печат може да се обработва и съхранява като всяка стандартна офсетова пластина
 • UV и Low Energy UV печат - покрититето на пластината е устойчиво на агресивните UV мастила и дава възможност за лесно постигане на голяма част от тиражите в това приложение
 • Хийтсет печат и други ролни приложения - с голяма издръжливост на ролен офсетов печат, пластината е изключително подходяща за всички приложения, особено такива, които изискват високо качество и много бързо влизане в тираж
 • Печат на вестници - независимо от нивото на автоматизация, която имате и камерите за автоматичен контрол и контрол на линият за дупчене и сгъване, Sonora XTRA е правилното решение за вашия печат. Ниска себестойност, премахване на всичко свързано с виолетовите пластини, като предварително затопляне и не на последно място много висок контраст, който се чете от практически всички видове камери безпроблемно.
 • Комерсиален печат с дълги тиражи - ако все още имате клиенти с дълги тиражи и ви притеснява дали ще ги изкарате с един комплект пластини, Sonora XTRA предоставя много висока тиражоустойчивост при различни медии и печатни условия
 • VLF приложения - независимо дали печатате опаковки от картон, опаковки от метал или друго приложение с голям размер, Sonora XTRA се справя еднакво добре при всички печатни условия

 

Всички ползи от безпроцесните пластини с параметри на процесните - комбинирани

Вече няма нужда да избирате между процесни и безпроцесни пластини и да мислите в кое бихте направили компромис за да преминете на технологията на бъдещето. Пластините без проявяване са следващата голяма революция в офсетовия печат и са една от промените с най-голям положителен ефект, която можете да направите бързо и лесно без никакви допълнителни разходи.

 • изключително ясен контраст - спокойно можете да видите дори най-малките детайли по пластината, която има три пъти по-добър контраст от предишното поколение Sonora X
 • изключително бърза - може да се експонира дори на най-бързите и автоматизирани термални експонатори
 • изключително издръжлива - изцяло ново покритие, нова формула за алуминия и много иновация правят Sonora XTRA издръжлива и приложима а практически всички печатни приложения. Пластината е устойчива на надраскване и подбиване и може да печата с максималните скорости на машините
 • изключително дълги тиражи - ако тиражите са фактор за вас и искате да имате сигурност, че ще изкрате всичко с един комплект офсетови пластини, Kodak Sonora XTRA ви предоставя до 400,000 удара на ролни машини, до 200,000 удара на листови машини и до 100,000 удара при печат с UV мастила.

Всички параметри, от които се нуждаете за да печатате качествено и евтино са налице в една единствена пластина и вече няма нужда да избирате различни видове пластини с различни покрития защото имате няколко различни печатни продукта. Sonora XTRA покрива всички нужди със стабилност и високи стойности, така че да печатате без притеснение.

Към тези фактори трябва да се добавят и две други ползи, които можете да получите само с безпросните пластини

 • по-малко разходи и настина големи спестявания - премахвате една цяла стъпка от процеса, като в същото време правите другите стъпки по-бързи и по-оптимизирани. Генерирате спестяване по целия процес на производство. Премахвате всички разходи по вода, ток, химия, поддръжка и ремонти в предпечата. Елиминирате дългите и скъпи подготовки от всяка една поръчка, защото пластините влизат в тираж изключително бързо и винаги са с еднакво качество
 • ставате лидер в опазването на околната среда - независимо дали заради вашите вътрешни убеждения или за да сте в крак с очакванията на вашите клиенти и на обществото безпроцесните пластини Sonora XTRA ви позволяват да подобрите значително отпечатъка си върху околната среда.

 

С безпроцесните пластини Kodak Sonora спестявате с всяка пластина

Безпроцесните пластини имат много голям положителен ефект върху целия процес на предпечат и печат, като генерират преки и непреки спестявания на всички етапи на производството.

 

Спестяване в предпечата

Безпроцесните пластини не се нуждаят от проявяване в проявителна и измиване и дават възможност не просто да се оптимизира, а напълно да се премахне тази стъпка от процеса.

 • Без повече химия за купуване, складиране и изхвърляне
 • Без разходи за ток за проявителната
 • Без разходи за вода за проявителната
 • Без разходи за поддръжка, части и почистване
 • Без периоди на спиране заради поддръжка или измиване на проявителната

Всичко това не само генерира реални спестявания, които се отразяват на себестойността на продукцията, но също така се постига много по-стабилен процес с постоянно качество. 

Офсетовите пластини с проявяване имат много проблеми изъвн свързаните с тях разходи, като например различното им проявяване в зависимост от това колко е стар проявителя в проявителната машина, състоянието на четките за измиване и други.

Премахването на нуждата от проявяване на пластините, означава, че вашите печатари ще имат нужда да прекарват много по-малко време в настройка на водно-мастилния баланс за да компенсират разликите в качеството на пластините, които идват от предпечата.

 

Спестяване в производството

Има и много други начини, по които преминаването към безпроцесни пластини може да ви спести пари, там където имате най-много нужда от това, а именно на печатната машина.

 • Поради това, че няма промени в качеството на пластините заради проявителя, можете да разчитате на много по-стабилни пластини. Стабилни пластини с постоянно качество означава по-малко пластини за повторна експонация и по-малко време на престой на печатната машина.
 • Премахването на един цял етап ви дава възможност да съкратите процеса на печат като подобрите ефикасността и продуктивността.

 

Други спестявания и оптимизация на отпечатъка върху околната среда

 • Премахването на етапа на проявяване може да оптимизира помещението в което е предпечата, като значително увеличи свободното пространство.
 • Създава се много по-чиста и безопасна среда на работа, свободна от химия.
 • Намаляване на разходите за обработка на химията.

 

Изпрати запитване

 

Тествайте как безпроцесната технология може да подобри вашия печат

Kodak Sonora XTRA е толква лесна за използване и не изисква никаква специална подготовка, че можете да я пробвате без никакви допълнителни разходи или потенциални проблеми. Свържете се с нас, за да уточним детайлите и да направим напълно безплатен и неангажиращ тест, за да се убедите в ползите и предимствата на безпроцесните пластини Kodak Sonora XTRA.

Вашата регистрация е успешна!
За да достъпите този ресурс моля, попълнете формата за регистрация!

Ако вече имате направена регистрация моля, натиснете тук.

captcha

* Полетата са задължителни!

Регистрация
Вход
Вход
Забравена парола
Вход

Свързани продукти