Начало | Kонсумативи | Термални безпроцесни пластини за офсетов печат | Термални безпроцесни офсетови пластини | Sonora XTRA - безпроцесни пластини от последно поколение за печат без проявяване
Sonora XTRA - безпроцесни пластини от последно поколение за печат без проявяване Разгледайте галерия

Kodak Sonora XTRA - безпроцесни пластини от последно поколение за печат без проявяване

Офсетови пластини за печат без нужда от проявяване, с висок контраст и устойчивост на UV мастила за всички видове печатни приложения

Свържете се с нас
Описание
Приложения
Блог
Новини

Описание

Kodak Sonora XTRA е последно поколение офсетова пластина, която не се нуждае от проявяване в проявителна машина и може да се качи на печатната машина за печат директно след експонация на термален експонатор.

Sonora XTRA е поредното поколение безпроцесни пластини от Kodak, което добавя допълнителни възможности към вече утвърдената и широко разпространена технология, така че безпроцесните пластини да не са просто алтернатива на стандартните офсетови пластини, а да бъдат водещият и смислен избор за печатниците, които търсят качество, значителни спестявания и положителен отпечатък върху околната среда.

Това не е стандартната безпроцесна пластина, с която сте свикнали, а истинско и работещо решение без никакви компромиси. За разлика от повечето доставчици, Kodak вече разработва шесто поколение безпроцесна технология и с безпроцесната пластина Kodak Sonora Xtra предоставя надежден и реален процес, който ще ви донесе измерими резултати от първия ден.

 

ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ

 

Вече няма нужда да избирате - всички ползи от безпроцесните пластини се комбинират с параметрите на процесните в Kodak Sonora XTRA

Вече няма нужда да избирате между процесни и безпроцесни пластини и да мислите в кое бихте направили компромис, за да преминете към технологията на бъдещето. 

Пластините без проявяване са следващата голяма революция в офсетовия печат и са една от промените с най-голям положителен ефект, която можете да направите бързо и лесно без никакви допълнителни разходи.

 • Контрастът на пластината е изключително ясен - спокойно можете да видите дори най-малките детайли по пластината, която има три пъти по-добър контраст от предишното поколение Sonora X. Изображението показва сравнението на контраста при двата модела:
 • Пластината е изключително бърза - може да се експонира дори на най-бързите и автоматизирани термални експонатори.
 • Изключително издръжлива и подходяща за огромната част от печатните приложения - изцяло ново покритие, нова формула за алуминия и много иновация правят Sonora Xtra издръжлива и приложима за практически всички печатни приложения. Пластината е устойчива на надраскване и подбиване и може да печата с максималните скорости на машините
 • Постигане на изключително дълги тиражи - ако тиражите са фактор за вас и искате да имате сигурност, че ще изкарате всичко с един комплект офсетови пластини, Kodak Sonora Xtra ви предоставя до 400,000 удара на ролни машини, до 200,000 удара на листови машини и до 100,000 удара при печат с UV мастила.

Всички параметри, от които се нуждаете, за да печатате качествено и евтино, са налице в една-единствена пластина. Вече няма нужда да избирате различни видове пластини с различни покрития, защото имате няколко различни печатни продукта. Sonora Xtra покрива всички нужди със стабилност и високи стойности, така че да печатате без притеснение.

 

Голям брой приложения с безпроцесна пластина без компромис в качеството

 

Sonora Xtra спокойно могат да се нарекат най-универсалните безпроцесни пластини заради широкия спектър от приложения, които могат да се покрият с тях, без да се прави никакъв компромис в качеството.

 

Офсетов печат на опаковки и етикети

Пластината е идеална за печат на опаковки, като след печат може да се обработва и съхранява като всяка стандартна офсетова пластина.

 

UV и Low Energy UV печат

Покритието на пластината е устойчиво на агресивните UV мастила и дава възможност за лесно постигане на голяма част от тиражите в това приложение.

 

Хийтсет печат и други ролни приложения

С голяма издръжливост на ролен офсетов печат, пластината е изключително подходяща за всички приложения, особено такива, които изискват високо качество и много бързо влизане в тираж.

 

Печат на вестници

Независимо от нивото на автоматизация, което имате, и камерите за автоматичен контрол и контрол на линията за дупчене и сгъване, Sonora Xtra е правилното решение за вашия печат. Ниска себестойност, премахване на всичко свързано с виолетовите пластини, като предварително затопляне и не на последно място много висок контраст, който се чете от практически всички видове камери безпроблемно.

 

Комерсиален печат с дълги тиражи 

Ако все още имате клиенти с дълги тиражи и ви притеснява дали ще ги изкарате с един комплект пластини, Sonora Xtra предоставя много висока тиражоустойчивост при различни медии и печатни условия.

 

VLF приложения

Независимо дали печатате опаковки от картон, опаковки от метал или друго приложение с голям размер, Sonora Xtra се справя еднакво добре при всички печатни условия.

 

Съвместимост на термалните безпроцесни пластини Kodak Sonora Xtra с термалните експонатори 

Също както и термалните пластини за печат, безпроцесните се експонират на термално CTP. Експонаторите, които Kodak предлага, са съобразени с безпроцесните пластини Sonora, и постигат изключително висока ефективност в експонацията им. Нещо повече - те използват до 70% по-малко енергия от експонаторите на други производители.

Освен това, безпроцесните пластини изискват много малко енергия и са много бързи за експонация, при това запазвайки живота на лазера на машината за по-дълъг период от време.

 

Освен с термалните експонатори на Kodak - Magnus, Achieve, Trendsetter, Generation News и Lotem, пластините Sonora са съвместими за работа с много устройства от трета страна, например системите Screen, Heidelberg Topsetter и Suprasetter също са тествани и одобрени.  

Високи разходи и негативно влияние върху околната среда - как безпроцесните пластини намаляват силата на тези проблеми

Към вече изброените фактори трябва да се добавят и две други ползи, които можете да получите само с безпроцесните пластини:

 • По-малко разходи и наистина големи спестявания - премахвате една цяла стъпка от процеса, като в същото време правите другите стъпки по-бързи и по-оптимизирани. Генерирате спестяване по целия процес на производство. Премахвате всички разходи по вода, ток, химия, поддръжка и ремонти в предпечата. Елиминирате дългите и скъпи подготовки от всяка една поръчка, защото пластините влизат в тираж изключително бързо и винаги са с еднакво качество.
 • Ставате лидер в опазването на околната среда - независимо дали заради вашите вътрешни убеждения или за да сте в крак с очакванията на вашите клиенти и на обществото, безпроцесните пластини Sonora XTRA ви позволяват да подобрите значително отпечатъка си върху околната среда.

 

Спестявайте с всяка пластина с безпроцесните пластини Kodak Sonora 

Безпроцесните пластини имат много голям положителен ефект върху целия процес на предпечат и печат, като генерират преки и непреки спестявания на всички етапи на производството.

Спестявания в предпечата с безпроцесните пластини Kodak Sonora Xtra

Безпроцесните пластини не се нуждаят от проявяване в проявителна и измиване и дават възможност не просто да се оптимизира, а напълно да се премахне тази стъпка от процеса. Това означава:

 • Без повече химия за купуване, складиране и изхвърляне;
 • Без разходи за ток за проявителната;
 • Без разходи за вода за проявителната;
 • Без разходи за поддръжка, части и почистване;
 • Без периоди на спиране заради поддръжка или измиване на проявителната.

Всичко това не само генерира реални спестявания, които се отразяват на себестойността на продукцията, но също така се постига много по-стабилен процес с постоянно качество

Офсетовите пластини с проявяване имат много проблеми извън свързаните с тях разходи. Един от тези проблеми е различното им проявяване в зависимост от това колко е стар проявителят в проявителната машина, какво е състоянието на четките за измиване и други.

Премахването на нуждата от проявяване на пластините означава, че вашите печатари ще имат нужда да прекарват много по-малко време в настройка на водно-мастилния баланс, за да компенсират разликите в качеството на пластините, които идват от предпечата.

 

Спестявания в производството с безпроцесните пластини Kodak Sonora Xtra

Има и много други начини, по които преминаването към безпроцесни пластини може да ви спести пари - там, където имате най-много нужда от това, а именно на печатната машина.

Поради това че няма промени в качеството на пластините заради проявителя, можете да разчитате на много по-стабилни пластини. Стабилни пластини с постоянно качество означава по-малко пластини за повторна експонация и по-малко време на престой на печатната машина.

Премахването на един цял етап ви дава възможност да съкратите процеса на печат, като подобрите ефикасността и продуктивността.

 

Още спестявания и намаляване на отпечатъка върху околната среда

Премахването на етапа на проявяване може да оптимизира помещението в което е предпечата, като значително увеличи свободното пространство. Създава се много по-чиста и безопасна среда на работа, свободна от химия. Намаляване на разходите за обработка на химията.

ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ

 

Приложения

Свързани направления


Блог

Съвместимост на офсетовите пластини без проявяване от съвременно поколение със съществуващите процеси за офсетов печат

Съвместимост на офсетовите пластини без проявяване от съвременно поколение със съществуващите процеси за офсетов печат

Прочетете в детайли
Стабилност на точката - допълнително предимство на пластините без проявяване Kodak Sonora Xtra

Стабилност на точката - допълнително предимство на пластините без проявяване Kodak Sonora Xtra

Прочетете в детайли
Коя е най-качествената пластина за офсетов печат?

Коя е най-качествената пластина за офсетов печат?

Прочетете в детайли
Разширете предимствата на печата с UV мастила, като използвате правилните пластини в офсетовия печат

Разширете предимствата на печата с UV мастила, като използвате правилните пластини в офсетовия печат

Прочетете в детайли
Екологични предимства на печата със съвременни безпроцесни пластини

Екологични предимства на печата със съвременни безпроцесни пластини

Прочетете в детайли
Устойчиво развитие в печатницата с безпроцесните пластини Kodak Sonora Xtra

Устойчиво развитие в печатницата с безпроцесните пластини Kodak Sonora Xtra

Прочетете в детайли
Икономически ползи от използването на съвременни безпроцесни пластини

Икономически ползи от използването на съвременни безпроцесни пластини

Прочетете в детайли
Защо да използвам своята скъпа печатна машина като проявителна

Защо да използвам своята скъпа печатна машина като проявителна

Прочетете в детайли
Ползите от пластините за офсетов печат без проявяване от последно поколение

Ползите от пластините за офсетов печат без проявяване от последно поколение

Прочетете в детайли
Kodak Sonora пластини без проявяване: екологична и икономична изработка на пластини

Kodak Sonora пластини без проявяване: екологична и икономична изработка на пластини

Прочетете в детайли
4 елемента от производството, които отпадат с използването на безпроцесни пластини

4 елемента от производството, които отпадат с използването на безпроцесни пластини

Прочетете в детайли
Коя е най-подходящата пластина за печат с UV мастила?

Коя е най-подходящата пластина за печат с UV мастила?

Прочетете в детайли
Скритите разходи, причинени от проявяването на пластини в офсетовия печат

Скритите разходи, причинени от проявяването на пластини в офсетовия печат

Прочетете в детайли
5 начина да спестите разходи в офсетовия печат с модерните безпроцесни пластини

5 начина да спестите разходи в офсетовия печат с модерните безпроцесни пластини

Прочетете в детайли
Технология за директен печат без проявителна машина с Kodak Sonora Xtra

Технология за директен печат без проявителна машина с Kodak Sonora Xtra

Прочетете в детайли
Как безпроцесните пластини за офсетов печат променят печатния процес

Как безпроцесните пластини за офсетов печат променят печатния процес

Прочетете в детайли
6 признака, че е време да преминете към работа с безпроцесни офсетови пластини или сериозно да се замислите по тази тема

6 признака, че е време да преминете към работа с безпроцесни офсетови пластини или сериозно да се замислите по тази тема

Прочетете в детайли
Вашата регистрация е успешна!
За да достъпите този ресурс моля, попълнете формата за регистрация!

Ако вече имате направена регистрация моля, натиснете тук.

captcha

* Полетата са задължителни!

Регистрация
Вход
Вход
Забравена парола
Вход

Свързани продукти