Начало | Блог | Коя е най-подходящата пластина за печат с UV мастила?

Блог

Коя е най-подходящата пластина за печат с UV мастила?

Коя е най-подходящата пластина за печат с UV мастила?

Kodak и ГЕД често биват запитвани коя е най-подходящата пластина за приложения, които изискват печат с UV мастила. Много печатници обмислят възможността да се възползват от печат с UV мастила, особено сега, когато новите технологии като H-UV и LED-UV предлагат допълнителни ползи за печатниците на комерсиални продукти. Изключително важно за тях е да използват пластини, които могат да се справят с печат с UV мастила.

Преминаването към система за печат с UV мастила изисква пълен преглед на всички текущи компоненти, които преминават през печатната машина. Доставчиците на печатни услуги не само ще променят мастилата си, но и ще трябва да съблюдават за съвместимостта им с химията на печатната машина, офсетовите платна, печатни медии и др. Системата за печат с UV мастила също може да изиска промяна на пластините, с които се печата, тъй като новите химия и препарати за печат могат да разтварят покритието на пластината и да доведат до значително по-малки тиражи.

Изпичането на пластината е една опция, която може да осигури по-голяма трайност и устойчивост към химията, но Kodak и ГЕД предлагат няколко нови пластини, които са проектирани да издържат на печат с UV мастила, без да изискват изпичане.

Термалните пластини KODAK ELECTRA MAX предлагат:

  • Максимална устойчивост при печат с UV мастила - до 150,000 отпечатъка (без изпичане).

И още:

  • Максимална резолюция
  • Максимални икономии от химия
  • Максимална устойчивост в среди за печат с UV мастила без изпичане.

За печатници, които предлагат печат с UV мастила, но обмислят внедряването на безпроцесни пластини, KODAK SONORA XP могат да постигнат до 10,000 отпечатъка. Новите безпроцесни пластини SONORA UV, които са вече налични в някои региони на света- в това число Азия, Австралия и Нова Зеландия, Близкия Изток и Европейските пазари, предлагат още по-голяма тиражоустойчивост при приложения с UV мастила – до 30,000 отпечатъка.

 

Научете какви са Иновациите и предизвикателствата при печата с UV мастила
Най-популярни
Последни