Начало | Блог | Коя е най-подходящата пластина за печат с UV мастила?

Блог

Коя е най-подходящата пластина за печат с UV мастила?

Коя е най-подходящата пластина за печат с UV мастила?

Kodak и ГЕД често биват запитвани коя е най-подходящата пластина за приложения, които изискват печат с UV мастила. Много печатници обмислят възможността да се възползват от печат с UV мастила, особено сега, когато технологии като H-UV и LED-UV предлагат допълнителни ползи за печатниците на комерсиални продукти. Изключително важно за тях е да използват пластини, които могат да се справят с печат с UV мастила.

 

Съвместимост на мастилата с други компоненти от системата за печат

Преминаването към система за печат с UV мастила изисква пълен преглед на всички текущи компоненти, които преминават през печатната машина. Доставчиците на печатни услуги не само ще променят мастилата си, но и ще трябва да съблюдават за съвместимостта им с химията на печатната машина, офсетовите платна, печатни медии и др. 

Системата за печат с UV мастила също може да изиска промяна на пластините, с които се печата, тъй като новите химия и препарати за печат могат да разтварят покритието на пластината и да доведат до значително по-малки тиражи.

Изпичането на пластината е една опция, която може да осигури по-голяма трайност и устойчивост към химията, но съществуват и пластини, които са проектирани да издържат на печат с UV мастила, без да изискват изпичане.

 

Безпроцесните пластини от последно поколение Kodak Sonora Xtra

Офсетовата пластина Kodak Sonora Xtra не се нуждае от проявяване в проявителна машина. Тя може да се качи на печатната машина директно след експонация на термално CTP. В статията 16 въпроса за работата с безпроцесните пластини за офсетов печат Kodak Sonora и тяхната технология отговаряме на често срещани питания във връзка с последното поколение безпроцесни пластини на Kodak.

Покритието на пластината е устойчиво на агресивните UV мастила и дава възможност за лесно постигане на голяма част от тиражите в това приложение.


Научи повече и изпрати запитване за безпроцесните пластини Kodak Sonora Xtra на нашата страница!

Най-популярни
Последни