Начало | Блог | Защо да изминавате наполовина пътя към устойчива среда?

Блог

Защо да изминавате наполовина пътя към устойчива среда?

Защо да изминавате наполовина пътя към устойчива среда?

Изминете го на 100% с пластини SONORA X. Същата производителност с по-малко време, разходи и енергия.

 

Традиционната обработка на офсетови пластини използва химия, вода и енергия, за да  ги оформи и да ги подготви за печат. Безпроцесните пластини премахват всички разходи и загуби от обработка чрез химия. Хиляди печатници в световен мащаб са приели еко политика за подобряване на околната среда в своите отдели за предпечатна подготовка, като са преминали към безпроцесни пластини.

Прочетете Безпроцесни пластини - Какво? Защо? Как?

Някои печатници обаче са неспокойни относно преминаването към безпроцесна технология, но и за тях има опция за промяна - път “наполовина”. Тези печатници могат да използват пластини с ниско съдържание на химия (наричани още "без химикали"), вместо традиционните пластини с проявяване, както и почистващ апарат вместо традиционен проявител. Те намаляват химията, като използват обикновено лепило вместо традиционен проявител. Така пестят вода, оборудването е по-малко и се поддържа и използва по-лесно.

Защо обаче да правим тази “половин” стъпка в посока еко развитие? Защо да не елиминираме влиянието от обработката върху околната среда, заедно с всичкиразходи и променливи, свързани с него?, Защо да не работим без никакви процеси на проявяване?

Наясно сме с притесненията на клиентите относно безпроцесните пластини. Екипът на Kodak за научноизследователска и развойна дейност разработи силна нова технология, която предразполага печатниците да предприемат пълната стъпка към безпроцесната обработка. Няма нужда пътят да се изминава само наполовина.

Новата KODAK SONORA X може да замени пластините с проявяване в повечето приложения. Така до 80% от печатниците могат да преминат към безпроцесни пластини. 

 

Ако мислите да изминете пътя наполовина, може би е добре да помислите отново и да попитате какви са причините да не предприемете пълната стъпка към безпроцесната обработка?

 

 

 

 

Ако мислите да изминете пътя наполовина, може би е добре да помислите отново и да попитате какви са причините да не предприемете пълната стъпка към безпроцесната обработка?

 

 

 

 

 

 

Нуждаете ли се от дълги тиражи?

Пластините SONORA X могат да постигнат дължини до 400 000 отпечатъка при ролни печатни машини и 200 000 отпечатъка върху листови печатни машини. Дължините на тиражите зависят от много фактори и много от клиентите на Kodak постигат много повече отпечатъци от тези спецификации.

Използвате ли UV или нискоенергийна UV печатна машина?
Пластините SONORA X са идеални за UV и нискоенергийни UV приложения, постигайки дължини на тиражите до 75 000 импресии.

Имате ли притеснения за надраскване на пластините?
Със SONORA X може да се работи точно както с пластината с проявяване. Тя е с подобрена устойчивост на надраскване в сравнение с други безпроцесни пластини.

Имате бърз термален експонатор и искате да увеличите производителността в предпечата?
Необходимата лазерна енергия за пластините SONORA X е 120 mJ / cm2, така че те дават възможност на всички експонатори да постигнат максимална производителност. Освен това, като елиминирате стъпката за проявяване и променливостта, можете да достигнете до моментът на печат още по-бързо.

Изискват ли вашите клиенти високо качество на печат? При пластините SONORA X е възможно да се използват до 450 lpi и 20 микрона FM, в зависимост от способността на експонатора. Освен това премахването на променливостта при обработка ви позволява да управлявате по-лесно качеството и цветовата консистенция.

Защо се въздържате?
Използвайте 100% пластини SONORA X. Те не правят неща наполовина! 

 

По-устойчив процес за печеливш бизнес с пластините SONORA X
Най-популярни
Последни