Начало | Блог | Какво са безпроцесните пластини и как променят печатния процес

Блог

Какво са безпроцесните пластини и как променят печатния процес

Какво са безпроцесните пластини и как променят печатния процес

В предпечата, най-голямата промяна ще бъде елиминирането на етапа на проявяване

 

  • Без повече химия, както и свързаните с нея обработки, съхранение или изхвърляне
  • Без повече чистене на проявителната машина, смяна на части или притеснение дали нещо ще се развали
  • Без повече шум или миризма от проявителната и без повече да се бутаме в тясно помещение
  • И най-накрая без повече нужда от измерване на пластините, с цел да сме сигурни, че нищо не се е променило заради стара химия или разлика в температурата – пластините ще са точно в състоянието, което очаквате

 

Като изключим това Sonora XP са същите като всяка термална пластина.

 

Sonora XP могат да се експонират на почти всички популярни термални експонатори, включително всички CTP машини Kodak и могат да се използват както с ръчни така и напълно автоматични системи. Заради възможностите за бърза експонация на Sonora вие можете да постигнете максималната скорост на вашето CTP.

 

В печатния цех Sonora XP са съвместими с вашите съществуващи настройки и процеси. Те могат да се качват на листови машини, на хийтсет ролни и комерсиални колдсет машини. Могат да печатат всякакви комерсиални материали, вестници, опаковки и дори къси тиражи с UV мастила. Работят с всякакъв вид мастилени апарати и са съвместими с настоящата химия и разтворители, които използвате (pH в рамките на 3 – 8).

 

Sonora XP се монтират както всяка друга пластина и с тях се печата както с всяка друга пластина.

 

Също така, като следствие от това, че няма проявяване, пластините които идват в печатния цех са с постоянно и предвидимо качество. Това означава, че много по-малко пластини трябва да се изпращат на предпечата за повторна експонация, което спестява време и подобрява ефективността.

 

Забележете, че Sonora XP са наистина безпроцесни пластини, а не “chemistry free” пластини”. Chemistry Free пластините се нуждаят от проявителна машина (машина за измиване) и химия (гума или разтвор на измиване, който не е чиста вода), така че те не са много по-различни от стандартните пластини. Ако искате да получите ползите от безпроцесните пластини трябва да използвате безпроцесна пластина, която напълно елиминира етапа на проявяване (измиване).

Вижте това видео на английски език за да разберете повече за това как работи безпроцесната пластина на Kodak.

 

Прочетете история за успешното внедряване на пластините SONORA:
Steidl използва безпроцесните пластини Kodak Sonora XP за да печата ексклузивни фотографии, литература и различни публикации на международно известни марки

 

Желаете да се убедите в качеството и ползите на този продукт? Свържете се с нас за тестове, пробен печат и консултация.

Свържете се с нас

Най-популярни
Последни