Начало | Блог | Направи всеки детайл видим с улавянето на образи на FLEX³PRO HDRC

Блог

Направи всеки детайл видим с улавянето на образи на FLEX³PRO HDRC

Направи всеки детайл видим с улавянето на образи на FLEX³PRO HDRC

Печатната точка представлява критичната връзка, нужна да се прехвърли една информация за изображение от цифрови данни към печатен продукт. Флексопечатната точка представлява специален триизмерен обект. Тя трябва да се създаде при процеса на изработка на флексо клишета по постоянен и повторяем начин, така че да бъде достатъчно стабилна, за да се справи с предизвикателствата на печатния процес. 

В печатната машина точката ще бъде изложена на голямо натоварване. Тя ще бъде притискана, дърпана и “ожулвана”, докато изпълнява ролята си да прехвърля мастило от анилокса към фолиото или хартията по много точен и повторяем начин.

 

Защо е нужен контролът на качеството на флексо точката

През последните години бяха представени много иновации, свързани с процеса на производство на флексо клишета. Сега флексопечатната точка може да бъде оформяна с помощта на различни технологии. Можем да произвеждаме плоски точки, да определяме контура на рамената им, и да нанасяме микро структури в повърхността на точката, целящи да осигурят възможно най-повторяем трансфер на мастилото и възможно най-високо качество на печат. 

Това прави процеса по контрол на качеството на флексо точката незаменим, особено в светлите области на дизайните. Малките детайли във формата на точката могат да направят разликата между печатен продукт от много високо качество и печатен продукт с дефекти, липсващи точки, високо нарастване на точката и други критични проблеми.

Вижте как формата на печатната точка влияе на усилието и износването на флексо клишетата.

 

Улавяне на образа чрез точките във флексо печата -  Peret има ново решение

Peret разработи нов HDRC (High Dynamic Range Capture, режим с разширен динамичен обхват) алгоритъм и го внедри в софтуера на FLEX³PRO версия 4.3. Новата HDRC функция автоматично улавя серия от образи с различно осветяване и параметри на камерата. При това улавяне той извлича всеки детайл от всеки отделен образ и ги комбинира в един общ образ. Изберете HDRC Flag и започнете процеса по улавяне както обикновено. Никакви допълнителни механични настройки на устройството не са нужни. След няколко секунди се показва HDR изображение (изображение с висок динамичен обхват).

Както можете да видите на снимката, всеки дребен детайл от формата на точката, гладкостта на полимера, структурата на повърхността, качеството на рамената на точките и т.н., вече се виждат лесно.

Софтуерното решение FLEX³PRO, версия 4.3 с HDRC е идеалният инструмент, с който да сте сигурни, че структурата и стабилността на точката ще издържат целия тираж на поръчката.


 Прочетете още интересна информация за качеството на точките във флексо печата.

Разгледайте повече за измервателните уреди на Peret в категорията Измервателни и контролни уреди за материали и структура

Най-популярни
Последни