Начало | Блог | Как да бъдете доверен партньор в защитата на бранда на вашите клиенти

Блог

Как да бъдете доверен партньор в защитата на бранда на вашите клиенти

Как да бъдете доверен партньор в защитата на бранда на вашите клиенти

Темата за защита на бранда не е нова, но със сигурност повдига въпроси, на които може би не сте успели да си отговорите до момента. Всъщност как бихте могли вие като печатница да помогнете на клиентите си да защитят от измами и фалшификации създаденото от от тях? Бурното развитие на високите технологии днес предлага решаването на невъзможни на пръв поглед ситуации, и защо изобщо трябва да се използват подобни решения? Отговорите на тези въпроси, ще опитаме да покрием в тази статия.

Брандът на вашия клиент е най-ценният корпоративен ресурс, с който той/тя разполага. Да го защитят от измами и фалшификация е от стратегическо значение в среда, в която дигиталните технологии са се развили до толкова, че е изключително лесно да се фалшифицират всякакъв тип продукти. Измамни дейности като напечатването на купон; предлагането на стоки имитация; разбъркване на буквите в името на даден бранд и използване на логото му върху продукти или маркетингови материали, могат да нанесат сериозни щети върху печалбата и пазарната стойност на марката.

Един от начините за защита на марката е да се използват новите дигитални възможности за печат, които могат да спомогнат за нейното опазване и сигурност, както и на маркетинговите промоции срещу измами и фалшифициране. Да бъдете наясно с възможните заплахи, за които трябва да внимават вашите клиенти ви дава огромно предимство. Когато познавате техния пазар и им покажете, че ви е грижа за техния продукт, те с радост ще се обърнат към вас отново.

Възможностите за справяне с подобни проблеми са от ключово значение за компании от всякакъв размер, но те рядко знаят как точно могат да направят това. Много от тези проблеми могат да бъдат облекчени с дигитални приложения за печат и решения, които дават възможност за ограничаване и предотвратяване на измамни действия.

 

Защо да използвате решения за сигурност?

Посегателствата над сигурността имат негативен ефект не само върху финансовия резултат, но и върху имиджа на марката на вашия клиент. Ако вие сте способни да помогнете на вашите клиенти да предотвратят това, то ще можете да спечелите тяхното доверие за дълъг период от време. 

Марката може да бъде неблагоприятно засегната от фалшифицирания и имитаторска дейност. За да помогнете защитаването на марката на вашия клиент, е добре да ги посъветвате да отделят време, за да извършат одит заедно с вас на своя подход към защитата на тези активи. Решенията за защита трябва да са част от плана за всички маркетингови комуникации, промоции и материали.

Развитие в Дигиталния печат за Комерсиални печатници: 3 стъпки за успех

 

Печатни възможности за защита на марката

Използването на различни защити при печата затруднява и възпира имитациите. Видимите решения са отпечатани на видно място и са лесни за откриване, за да се забелязват от фалшификаторите и да става ясно, че вашият клиент защитава своята марка.

Употребата на баркодове, QR кодове, серийни номера, релефен печат и променливи данни правят по-трудна появата на измами, и може да се окажат ефективни в осуетяването на измамни дейности.

Неосезаемите решения не са видими с невъоръжено око, което ги прави изключително трудни за дублиране. Неосезаемите печатни методи включват водни знаци, микро печат, UV и флуоресциращи мастила, както и скрит QR код с данни, който се свързва с оборудване, изпращащо сигнали за измами или съобщения за опити за фалшифициране.

 

Подпис линия, отпечатана с микротекст, може да се използва за потвърждаване на автентичността или проверка при обратно изкупуване

 

Възможности за защита чрез дигитален печат

Иновативните дигитални печатни технологии позволяват използването на редица решения за сигурност, които могат да се използват самостоятелно или в комбинация. Дигиталният печат и променливите данни спомагат за безпроблемното включване на информация като уникални идентификатори във всеки печатен продукт. Флексо и офсетови печатници с дигитални станции позволяват лесно отпечатване на променлива информация. 

Разделителната способност на печата също се е подобрила, позволявайки техники като микропечат, които могат да помогнат за предотвратяване на фалшификати. Днес има избор от различни видове технологии, които ви позволяват да предложните на вашите клиенти решения, които ще осигурят качествена защита на най-скъпото им - тяхната марка. От решаващо значение е да бъдете наясно с тях и как можете да изградите слоевете на защита.

Някои от решенията, с които можете да бъдете привлекателни за вашите клиенти:

 

  • Листови дигитални печатни машини - много от тях вече съпоставими с високото качество на офсетов печат, с множество възможности за различни ефекти и нанасяне на защитни елементи само.
  • Ролни дигитални печатни машини - позволяват печат на гъвкави опаковки и пълноцветни рекламни материали с ниска себестойност за къси тиражи и множество възможности за защита на марката.
  • Дигитални печатащи глави - уникалната технология за интергация между конвенционален и дигитален печат ви позволява да използвате съществуващото си оборудване, с което да предложите много повече резултати на вашите клиенти, с ниски разходи за вас.

 

Променливите данни са метод на печат, с който индустрията и изискванията към нея се промениха драстично преди години. Днес, заедно с иновативните технологии, предлагащи този метод, коя по-добра, коя по-евтина - вече са налични и много видове "знание" как можем да създадем качествен персонализиран защитен печат за нашия клиент.

В остатъка от тази статия ще засегнем две основни теми:

  • Каква е разликата между променливи данни и персонализация
  • Методи за защита на марката с нашето оборудване и ресурси.

 

Информация по първата тема можете да намерите тук: Каква е разликата между печат с променливи данни и персонализация

Част от методите, които искаме да споделим с вас, ще намерите по-надолу в статията.

 

Методи за защита на марката

 

Сигурност/Червени флуоресциращи мастила

 

Възможността за печат на мастила, които са видими само при осветяване с UV или червени флуоресциращи източници на светлина, е отличен начин да се добави защита на печатния продукт. Тези невидими мастила също подпомагат автоматизацията на работния процес и проследяването при използване на подходящ баркод четец за откриване на латентното изображение.

 

Лаково покритие

Разнообразието от лакове може да бъде използвано за добавяне на 3D или обемни елементи върху печатния материал, на водни знаци или на цялостно лаково покритие. Всички тези решения могат да се използват за защита на документите от фалшифициране или копиране.

 

Магнитно мастило за автоматично разпознаване на символи (MICR)

Това решение за сигурност често се използва във финансовия сектор за програми за обратно изкупуване и обработка на чекове, където магнитното мастило позволява автоматизиране на четенето на отпечатания документ.

 

Микро печат

Възможността за отпечатване на една точка, която не е четлива без лупа, е често срещан защитен метод, използван във финансите, здравеопазването и застрахователните документи за предотвратяване появата на дубликати. Този печат се превръща в изключително силна защита, когато се комбинира с различни променливи данни, уникални за всеки документ. Например, линията за подпис на чек при обратно изкупуване може да бъде микро текст, отпечатан с името на получателя, сумата и до кога е валиден.

 

Печат на променлива информация

От серийни номера, имена, банкови сметки, гео кодове, до срок на годност, променливата информация предоставя друга възможност, която може да се използва, за да се ограничи, проследи и оторизира използването на печатния продукт или сделката която той представлява.

 

Печатни медии

Използването на специализирани медии/хартии за печат, с вградени решения за сигурност или текстури, които го правят трудни за дублиране, е друг начин за защита на крайния продукт.

Използват се редица технически методи за подобряване на сигурността на документите в индустрията за защитен печат. Защитният печат се извършва най-често върху защитна хартия, но може да се прилага и върху пластмасови материали. Докато повечето банкноти са направени от хартия, на основата на памучни влакна за допълнителна трайност, все повече страни започват да използват полимерни банкноти, за да направят фалшифицирането още по-трудно.

 

Червеното флуоресциращо мастило се вижда само когато се освети с UV или червена флуоресцираща светлина, което го прави ефикасен защитен метод

 

Работен поток и автоматизация

Защитните възможности често се използват за управление автоматизацията на работния процес и проследяване. Серийни номера, баркодове, QR кодове, и компоненти, съдържащи данни като идентификация за членство, са примери за дигитално отпечатани елементи, които могат да осигурят защита.

Внедряването на дигитално отпечатана защита може да бъде елементарно, като добавянето на латентно червено флуоресциращо изображение или символ за скъп входен билет, за да се удостовери, че представеният билет е оригинален. Може да бъде и сложно, като например отпечатването на видим или червен флуоресциращ баркод, който се сканира по време на обработката, като предоставя в реално време връзка със система за автоматизация, за да се потвърди, че това е единственото копие за това лице/сериен номер. А може да се използва и просто за проследяване пътя или местоположението на даден документ, предоставяйки в реално време информация за статуса на документа и етапите, през които е преминал до настоящия момент.

 

Сегменти и приложение

Дигиталният печат може да бъде използван за интегрирането на решения за сигурност в маркетингови материали и документи в широк спектър от сегменти:

  • Финанси - за чекове, промоции, сертификати
  • Здравеопазване - Членски карти, сертификати, комуникации/отчети, проверка срока на годност и оригиналността на лекарството от потребителя.
  • Пътуване/Почивка/Забавления - Билети, купони за намаления и оферти, лотарийни билети и игри
  • Търговия - Оферти с елемент на проследяване на възвръщаемостта, томболи, членски промоции и ваучери. Ангажираността в програми за клиентска лоялност. Проследяване използването на промоционални кодове.
  • Държавна администрация - Чекове, изборни бюлетини, паспорти, сертификати и документи с чувствителна информация

 

 

Банковите номера и сортиращи кодове, отпечатани с MICR мастило, посволяват автоматизирано обработване на документите

 

Светът на печата с висока сигурност е бързо развиващ се и вече всеки ден се отпечатват уникални номера и елементи върху множество документи, рекламни материали, опаковки и др. Скоростта трябва да бъде увеличена максимално, така че машините, които използвате за защита на продукцията да могат да поддържат темпото и изискванията на клиентите.

Възможността да се използва дигиталният печат за добавяне на защитни елементи към маркетингови материали и печатни промоции на вашия клиент е ефективен начин да им помогнете да марката и репутацията си, а вие да спечелите доверието им. 

Разнообразното портфолио на ГЕД от дигитални печатни решения на предлага защитни решения, които обхващат широк спектър от потребности, от защита на марката.


Вижте как можете да постигнете Драстично подобрение в гъвкавостта при дигиталния печат с новата дигитална печатна машина NEXFINITY от Kodak, 

както и как с NEXFINITY можете да постигнете 5 печатни ефекта от една дигитална машина с класически стил

Прочетете как печатните глави Kodak Prosper Plus увеличават възможностите за контрол на съществуващите машини

Най-популярни
Последни

Свързани продукти