Начало | Блог | 5 печатни ефекта от една дигитална машина с класически стил

Блог

5 печатни ефекта от една дигитална машина с класически стил

5 печатни ефекта от една дигитална машина с класически стил

Никой вече не се впечатлява само от качествени цветове - нито печатарите, нито клиентите. Те не са предимство, а базисна необходимост. Печелившата комбинация е добавянето и на впечатляващи ефекти, които да превърнат поръчките в малки произведения на изкуството, независимо дали става въпрос за опаковки на хранителни продукти, семейни фотографии или дори артистични творби.

NEXFINITY, която надгражда изключително успешната серия Kodak NEXPRESS, е една забележително гъвкава дигитална листова машина. Но заедно с това, тя използва много от класическите похвати на работа, познати от офсетовия печат, и така по-леко се вписва и в офсетова, и в дигитална обстановка.

Страхотното разнообразие от печатни приложения, съчетани с ниски разходи за работа, динамично изобразяване и много висока скорост (до 7200 А4 листа на час) променят начина на преценка кои поръчки за печат могат да бъдат приети. А отговор към клиентите “За съжаление не можем да изпълним поръчката Ви” рядко влиза в употреба.

 

За петата секция и свободата да нареждаш цветовете

NEXFINITY дава възможност за свободно нареждане на последователността на цветовете, за да можете да печатате много различни материали. Но перлата в короната на тази машина е нейната пета секция. С нейна помощ списъкът с приложения става толкова дълъг, че няма аналог в дигиталния печат.

На петата секция се постигат много довършителни ефекти, с които печатните продукти веднага грабват вниманието. И наистина, дигиталното злато, плътното бяло мастило грабват окото. Прозрачното мастило, което флуоресцира в червено под виолетова светлина, неоновите мастила, мастилата с метални частици няма да останат незабелязани. За да впечатлите клиентите с богатото ви портфолио, представете им и уникални мостри с матов завършек и лак с висок гланц.  

 

Приложенията, с които се раждат нови продукти

Ето и няколко интересни идеи с много потенциални посоки на развитие, различни за всяка печатница: 

Документи от сферата на сигурността

Флуоресциращото червено мастило е интересна алтернатива на това, за което иначе се използват “видими” баркодове за автоматизация на работния процес. В областта на сигурността на документи, на които е трудно да се направи копие с регулярни копирни машини. 

Към дългия списък на възможните нови продукти влизат и книги по специални изисквания и албуми, варианти за 2D баркодове и други.

 

fluorescentno-cherveno

 

 

Фотографии за спомени с истински цветове

За допълнителен цвят Kodak Nexfinity използва светло сиво мастило, което спомага за постигането на един още по-естествен вид на лицата от фотографиите. С негова помощ цветовете преливат хармонично и дават реалистично усещане за човешкото лице. 

Така печатниците могат да предложат на клиентите фотоалбуми и фотографии на ново и по-високо ниво.

 

 Fotografii-sivo-mastilo

 

Опаковки, рекламни материали, етикети с плътно бяло мастило

Важно е да подчертаем - и с висока добавена стойност. Само с едно преминаване на машината новото тонерно бяло мастило постига ниска прозрачност и особено висока плътност (с до 20% по-висока в сравнение с постигнатата плътност след няколко преминавания при други машини). 

Налична е опцията Auto White Blend, която създава впечатление, че бялото мастило е под CMYK мастилата върху цветни хартии, въпреки че то е нанесено в петата станция.

 

Plytno-bylo-mastilo

 

Красиви продукти с лак (без допълнителна машина)

Става въпрос за водни знаци, частичен лак, селективен лак само върху избрани обекти. Това е още едно поле за изява на творческите представи на клиентите с помощта на петата секция. Лакът е страхотен инструмент за подчертаване на ефектите от дизайна, особено когато е върху специфични, внимателно подбрани области. 

Голямо удобство идва с възможността за създаване само на едно копие, с което да стане видим реалният резултат, който се очаква от тиража.

 

 

Lak-katalog-1 Lak-katalog-2

 

Продукти върху повече видове картон и синтетични медии

Възможността за печат върху по-дебели печатни медии създава много широко поле за нови продукти, особено в областта на къси тиражи опаковки. В това число са: 

  • етикети;
  • малки сгъваеми картонени опаковки;
  • диференциращи търговски и издателски продукти 

Този тип печат върху повече видове медии се постига чрез опцията Substrate Expansion Kit. С нея става възможен и печатът с висока добавена стойност на продукти като стелажи в точката на продажба, знаци на търговски обекти, визитки, менюта, закачалки за врати.

 

Продуктите с Kodak Nexfinity

Логично е да се мисли, че технологиите в печата действат по един и същи начин навсякъде. И това не е лъжа. Но екипът на всяка печатница ползва и собствени правила, начини на печат и идеи как да изглеждат продуктите. 

Дигиталната машинa Kodak Nexfinity взема точно това предвид. Тя пази традиционния процес на работа на офсетовия печат и лесно се вписва във вече установените навици за работа. Но тя дава и широко поле за изява на творчески идеи, с които клиентите често искат да “експериментират”. 


Прочетете повече за възможностите за печат на класически и нови продукти с дигиталната Kodak Nexfinity.  

Разгледайте и други варианти на листови машини за дигитален печат Най-популярни
Последни