Начало | Блог | 10 години на непрекъснат успех: технологията KODAK FLEXCEL NX трансформира флексо печата

Блог

10 години на непрекъснат успех: технологията KODAK FLEXCEL NX трансформира флексо печата

10 години на непрекъснат успех: технологията KODAK FLEXCEL NX трансформира флексо печата

Тази година стават точно 10 години откакто Kodak променя границите на традиционното качество и производителност на флексо печата с революционен технологичен подход по отношение на производството на флексо клишета: системата KODAK FLEXCEL NX прави своя дебют на изложението за печатни решения drupa 2008. За първи път това решение от Kodak позволява на флексо печатниците и доставчиците на репро услуги да развият възможностите си за флексо печат с висока резолюция и да ги приложат в комерсиална, стандартна производствена среда.

 

Интервю с вицепрезидента на Kodak във връзка с 10 години от пускането на системата Kodak FLEXCEL NX на пазараСистемата FLEXCEL NX на Kodak предлага решение на някои от ограниченията на установената дигитална LAMS технология. Тя проправя пътя в употребата на стабилни печатни точки с плосък връх във флексо индустрията. Клишетата KODAK FLEXCEL NX позволяват на печатниците за опаковки да постигнат безпрецедентни нива на качество и да отстранят някои от ключовите променливи в производството на клишета. В резултат на това флексо печатниците не само повишават стандарта за флексо печат, но и сега също се конкурират за поръчки, традиционно произвеждани с дълбок, офсетов или дигитален процес на печат; цел която допреди появата на FLEXCEL NX е отвъд възможностите на флексо печатниците.

Първоначално Kodak пуска FLEXCEL NX като решение за малки до средни по формат клишета, но продължава да развива платформата, мултиплицирайки по този начин първоначалния успех. През следващите няколко години семейството на FLEXCEL NX е разширено с широкоформатни версии, което покрива всички сегменти - от тяснa, през средна до широка мрежа - във флексо сектора за производство на опаковки. Технологията на FLEXCEL NX печели световна репутация на процес, който съкращава разходи и позволява по-голяма ефективност и стандартизация в печатницата - с производство на гъвкави опаковки, сгъваеми кутии, етикети и гофрирани опаковки (предпечат и довършителни процеси)


Флексо иновации с необятен пазар и темп на растеж

“Технологията на системата FLEXCEL NX се разви до невероятно успешна история, която продължава да се пише - за Kodak като компания, за нашите партньори във флексо индустрията и за техните клиенти също. Междувременно продадохме над 500 машини FLEXCEL NX по целия свят, и редовно отбелязваме двуцифрени темпове на растеж в продажбите на клишета на годишна база. Това е доста над средното за индустрията ниво,” казва Chris Payne, президент на дивизия “Флексо опаковки” и вицепрезидент на Kodak. “Все повече флексо печатници, производители и доставчици на индустриални технологии от цял свят осъзнават как нашата FLEXCEL NX система с технологията си помага да се превърне флексо в индустриален процес на печат, който комбинира постоянно качествено производство с много ползи по отношение на разходите и устойчивостта.”

Заложената във FLEXCEL NX технология се подобрява и осъвременява през годините така, че отново и отново клиентите имат на своя страна нещо, което наистина ги отличава от конкурентите в динамичната пазарна среда. Технологията на Kodak NX Advantage - усъвършенствано моделиране на клишето, което контролира и оптимизира преноса на мастило от клишетата FLEXCEL NX до медиата - е само един от примерите в това отношение. Технологичният напредък не е нещо самоцелно: Kodak полага значителни усилия, за да гарантира, че всяко нововъведение ще бъде достъпно за съществуващите клиенти на FLEXCEL NX.


Ексклузивни анонси във връзка с 10-годишния юбилей: лимитирана версия на системата FLEXCEL NX и учредяване на награди Kodak’s Global Flexo Innovation Awards

10-годишнината на FLEXCEL NX дава възможност на Kodak да постави под светлините на прожекторите тази технология, като направи 2 много специални кампании:

  • За да отбележи десетата годишнина, Kodak представя лимитирана версия на системата FLEXCEL NX на пазара. Ограничена до само 25 броя за целия свят, системата е с унакален стайлинг с атрактивен модерен дизайн, символизиращ флексо печата, бизнеса с опаковки и уникалността на технологията на Kodak. Лимитираната версия на FLEXCEL NX може да бъде поръчана от 2 април 2018г.

 Kodak Flexcel NX

  • Паралено с това, Kodak представя и новоучредените награди Kodak’s Global Flexo Innovation Awards. Това иновативно състезание ще бъде свободно за участници от целия свят и ще празнува флексо трансформацията през последното десетилетие. Наградите имат за цел да отбележат достиженията и напредъка в производството на опаковки, производствения процес и устойчив печат, станали възможни с последните нововъведения във флексо печата. Всеки проект за комерсиални опаковки, отпечатани с клишета KODAK FLEXCEL NX, ще може да участва. Победителите в отделните категории ще бъдат избрани от независимо експертно жури и ще бъдат обявени на специална церемония в началото на 2019 г. Информация за това как ще се кандидатства ще бъде предоставена през април тази година.

“Повече от всякога сме убедени, че бъдещето на флексо е обещаващо. Kodak ще продължи да води напред “Флексо трансформацията” във всички сегменти, свързани с производството на опаковки,” коментира Chirs Payne. “Твърдия ангажимент и акцента, който поставяме върху сътрудничеството по време на това пътуване са ясни и очакваме с нетърпение следващите 10 флексо години.”

Разберете какви са 10-те неща, които всеки трябва да знае за системата KODAK FLEXCEL NX
Най-популярни
Последни

Свързани продукти