Начало | Блог | 10 неща, които е важно да знаете за системата за печатни флексо клишета Miraclon Kodak Flexcel NX

Блог

10 неща, които е важно да знаете за системата за печатни флексо клишета Miraclon Kodak Flexcel NX

10 неща, които е важно да знаете за системата за печатни флексо клишета Miraclon Kodak Flexcel NX

Системата Flexcel NX трансформира флексо печата и буквално събужда индустрията към нови нива на производствени възможности за печатниците, които използват тази технология, от деня, в който се появява през 2008 г. 

В последните години NX се наложи в света като водещата технология за производство на флексо клишета. Премиствата, които тя предоставя на печатниците, им позволяват да бъдат изключително конкурентни в една динамична среда с постоянен натиск на цените.

 

Качествен флексо печат с много ниски разходи само на няколко крачки от вас

Използването на системата Flexcel NX ви позволява да правите своите клишета сами, да вземете повече поръчки, да защитите съществуващите си клиенти и да започнете да целите по-сложни проекти и по-висок клас поръчки за големи брандове.

Много собственици на марки дори изискват от своите печатници да използват технологията Miraclon Kodak Flexcel NX, просто защото знаят, че това ще донесе големи ползи на техните продуктови опаковки.

Ето само няколко от нещата, които трябва да знаете за системата.

 

1. Чрез използването на системата NX спестявате пари - много пари! 

Чрез използването на собствена система за експонация на клишета, можете да спестите почти двойно от настоящия ви разход за изработка на клишета от подизпълнители. 

Освен това технологичните възможности на Flexcel NX ви позволяват да спестявате изключително много разходи от мастила и машинно време. Химията, която се използва от системата, също е изключително малко, което също спестява значително количество пари.

 

2. Флексопечатът е доминиращ печатен процес, използван за отпечатване на опаковки за различни видове потребителски продукти

Производството на опаковки включва елементи като: разнообразни етикети, чанти, паучове, картонени кутии, както и кутии от метал или велпапе. Флексо технологията се използва в около 40% от всички произведени опаковки, което е значително голям процент, заеман от една технология за печат. Други технологии на печат, използвани при отпечатването на опаковки, включват: офсетов печат, дълбок печат, летърпрес и дигиталният печат. 

Системата NX може да поеме производството на всички изброени по-горе продукти и да ви помогне да постигнете отлични резултати.

 

3. Flexcel NX се предлага като цялостно решение - Система за оборудване за експонация и клишета за флексо печат

Оборудването за експонация и клишетата са специално проектирани да работят заедно, за да осигурят оптимална производителност при печат. В системата се включват термален експонатор; софтуер за управление на машината; специален ламинатор; специален филмов слой; иновативни клишета за флексо печат със стандартни дебелини, както и с дебелина подходяща за печат на велпапе; денситометър.

 

4. Пазарът на опаковки нараства с всяка следваща година, а делът на клишетата Kodak FLEXCEL NX расте дори по-бързо

С нарастването на продуктовите пазари и брандовете - производители на продукти за крайни потребители - се увеличава и нуждата от производство на всякакви видове печатни опаковки. Освен количеството, се увеличават и изискванията за цветове, отпечатани върху опаковката, а също така за цени и срокове.

С технологията Flexcel NX можете да отговорите на всички тези изисквания поради иновативните методи, с които тя постига високи резултати за крайния печатен материал.

 

5. Клишетата FLEXCEL NX се използват от печатници за производство на опаковки за някои от водещите световни компании за потребителски продукти

С множество инсталирани Flexcel NX системи и със силно присъствие на пазара, спокойно може да се твърди, че опаковките на много от продуктите, които купувате всеки ден в местния супермаркет, са отпечатани с помощта на флексо системата Miraclon Kodak Flexcel NX.

 

6. Технологията Flexcel NX допринася за развитието на флексо печата както по отношение на качеството, така и на ефективността

Flexcel NX помогна на флексо печата да се превърне в атрактивен производствен метод за още по-голяма част от нуждите в печата на опаковки. 

В сегмента гъвкави опаковки (например чанти, торбички, сгъваеми опаковки) много компании използват FLEXCEL NX, за да помогнат на брандовете да преместят производството на опаковки от дълбок към флексо печат. Тази стъпка води до поддържане или дори подобрение на качеството и значително намаляване на производствените разходи. 

 

7. Уникална филм технология, за да поддържа конкурентно си предимство

Системата Flexcel NX използва първата по рода си технология, използваща "стабилни печатни точки с плосък връх" и "микро моделиране повърхността на клишетата". 

Тази система подобрява качеството на печат и увеличава ефективността и постоянството при печат. Конкурентните производители се опитват да следват тази тенденция, но истинското предимство на NX се крие в уникалния термален филм с висока разделителна способност (FLEXCEL NX Thermal Imaging Layer), който се използва в процеса на производство на клишета.

 

8. Иновативни решения за контрол на преноса и полагането на мастило

Системата за флексо печатни клишета Flexcel NX ви позволява напълно ефективното прехвърляне на мастило с минимален брой отпечатъци - ключът за постигане на флексопечат от клас офсетов и дълбок. Това се постига чрез използване на минимално количество мастило, което да покрие напълно повърхността, без да се пълнят непечатащите зони и без да се причинява прекомерно нарастване на точката.

 

9. NX е изключително лесна и бърза за използване система за изработка на клишета за флексо печат

Всички възможности за пренос на мастило и качествен печат на системата са достъпни само с една машина и едно клише. Не са ви нужни големи и сложни складове или прехвърляне в различни машини за по-сложни поръчки.

Освен това, за да върви в постоянно печатно производство, системата има нужда от не повече от един човек, който да следи и поддържа поръчките.

 

10. Системата Flexcel NX е една от най-бързо развиващите се технологии.

След пускането на пазара през 2008 година, към технологията бяха добавени още няколко иновации, които позволиха на потребителите да максимизират нивата на своите производствени възможности.

Последната иновация е на Miraclon за системата е допълнителната технология PureFlexo, която спомага за подобряване на баланса между качество и ефективност в печатницата.

 

11. Печатай без отпечатък! 

Системата NX ви позволява да намалите екологичния отпечатък и да печатате в "по-зелена" среда. Това се дължи на възможностите да намалите реалния брой използвани клишета, както и използването на значително по-малки количества мастило, химия, електричество и енергия.

 

12. Допълнителна възможност: Предпечатна услуга от ГЕД

Ако нямате предпечатен отдел, който да обработва файловете за вашите клишета, не искате да създавате такъв отдел и този момент от производството ви притеснява - предпечатът за този тип клишета е изключително лесен, а в ГЕД можем да ви съдействаме с тази дейност по предпечат на вашите клишетата при нас. Свържете се с нашия екип и ние ще подготвим всичко, от което се нуждаете!

 

Иновативна технология за флексо печатни форми

Flexcel NX представлява изцяло нов подход в дигиталното създаване на флексо клишета, което позволява да се адресират много от проблемите на днешните печатници, които използват тази технология, както и да се подобрят някои от най-ключовите параметри, които могат да ви направят не само конкурентни, но и печеливши.

Едно от най-важните неща, които е добре да запомните - можете да постигнете високо качество и ефективност с много ниски разходи само и единствено с един вид материал. Няма нужда да поддържате различни видове материали за различни приложения, за различни резолюции и други подобни. Получавате всичко по възможно най-лесния за управление начин.


Разгледайте Термални CTP експонатори за флексо фотополимерни клишета

Вижте възможностите на Дигитални флексо фотополимерни клишета

Най-популярни
Последни

Свързани продукти