Начало | Блог | 10 Неща, които всеки трябва да знае за системата KODAK FLEXCEL NX

Блог

10 Неща, които всеки трябва да знае за системата KODAK FLEXCEL NX

10 Неща, които всеки трябва да знае за системата KODAK FLEXCEL NX

Системата KODAK FLEXCEL NX трансформира флексо печата и буквално събужда индустрията от деня, в който се появява през 2008 г. Ето само няколко от нещата, които трябва да знаете за KODAK FLEXCEL NX.

1. Системата FLEXCEL NX е една от най-бързо развиващите се продуктови направления в Kodak.
Успехът на тази система превърна Kodak в безспорен лидер на иновациите в областта на флексо технологията за печатни клишета.

2. Флексопечатът е доминиращ печатен процес, използван за отпечатване на опаковки за различни видове потребителски продукти.
Производството на опаковки включва елементи като: разнообразни етикети, чанти, паучове, картонени кутии, както и кутии от метал или велпапе. Flexo технологията се използва в около 40% от всички произведени опаковки, което е значително голям процент, заеман от една технология за печат. Други технологии на печат, използвани при отпечатването на опаковки, включват: офсетов печат, дълбок печат, летърпрес (буквопечатане) и дигиталният печат.

3. Kodak предлага цялостно решение - Оборудване за експонация и клишета за флексо печат.
Клиентите правят първоначалната инвестиция в оборудване за експонация FLEXCEL NX и след това произвеждат клишета FLEXCEL NX за индивидуални поръчки. Оборудването за експонация и клишетата са специално проектирани да работят заедно, за да осигурят оптимална производителност при печат.

4. Пазарът на опаковки нараства с всяка следваща година,а делът на клишетата Kodak FLEXCEL NX расте дори по-бързо.
След представянето им на пазара през 2008 г., пазарният дял на клишетата FLEXCEL NX нараства значително с всяка година. През 2017 г. той е нараства със 17% в сравнение с предходната година. Пазарът на опаковки, от своя страна, също се разраства с около 4-5% годишно според Smithers Pira.

5. Клишетата FLEXCEL NX се използват от печатници за производство на опаковки за някои от водещите световни компании за потребителски продукти.
С над 500 инсталирани Flexcel NX системи и със силно присъствие по целия свят, спокойно може да се твърди, че опаковките на много от продуктите, които купувате всеки ден в местния супермаркет, са отпечатани с помощта на Kodak FLEXCEL NX.

6. Технологията FLEXCEL NX на Kodak допринася за развитието на флексо печата както по отношение на качеството, така и на ефективността.
FLEXCEL NX помогна на флексо печата да се превърне в атрактивен вариант за още по-голяма част от нуждите в производство на опаковки. В сегмента гъвкави опаковки (например чанти, торбички, обвиващи опаковки) много от клиентите на Kodak използват FLEXCEL NX, за да помогнат на компаниите да преместят производството на опаковки от дълбок към флексо печат. Тази стъпка води до поддържане или дори подобрение на качеството и намаляване на производствените разходи.

7. Kodak използва уникална филм технология, за да поддържа конкурентно си предимство.
С помощта на системата FLEXCEL NX Kodak създаде първата по рода си технология, използваща "стабилни печатни точки с плосък връх" и "микро моделиране повърхността на клишетата". Kodak прилага тази система, за да подобри качеството на печат и да увеличи ефективността и постоянството при печат. Конкурентните производители се опитват да следват тази тенденция, но истинското предимство на Kodak се крие в уникалния термален филм с висока разделителна способност (FLEXCEL NX Thermal Imaging Layer), който се използва в процеса на производство на клишета.

8. Водени от интереса към клишетата FLEXCEL NX, Kodak инвестират 15 милиона долара за изграждане на производствена линия в Weatherford, Оклахома.
Това е една от най-големите капиталови инвестиции на компанията от 2000 г. насам и ще бъде в подкрепа на съществуващата производствена база на Kodak в Yamanashi, Япония. В Weatherford също така се произвежда уникалния филм с висока разделителна способност (FLEXCEL NX Thermal Imaging Layer), който значително разграничава Kodak от конкуренцията.

9. Kodak създаде центрове за представяне на технологиите за флексо печат на опаковки (Flexo HUBs).

Първите такива центрове бяха открити през миналата година в Брюксел и Шанхай. Новите съоръжения демонстрират възможностите на най-новите технологии на Kodak за флексо печатната индустрия. Те служат като бази, в които експертите могат да си сътрудничат, за да развиват и в бъдеще производството на опаковки и етикети.

10. Забавен факт: Клишетата FLEXCEL NX са жълти - разбира се!

Жълтият цвят прави клишетата лесно забележими в помещенията сред останалите клишета, предлагани от конкурентите. Вече се е превърнало в нарицателно, когато клиентите (печатници), техните клиенти (собствениците на марки) и други участници в процеса (като доставчици на консумативи и т.н.) редовно питат за "тези жълти клишета Kodak", когато искат най-доброто за своя флексо печат.

 

Прочетете повече за Системата Kodak FLEXCEL NX - незаменим фактор за успех
Най-популярни
Последни

Свързани продукти