Начало | Оборудване | Термални CTP експонатори за флексо фотополимерни клишета | Термални CTP експонатори за фотополимерни клишета | Flexcel NX Wide 5080 - термален CTP експонатор за флексо клишета с много голям размер
Flexcel NX Wide 5080 - термален CTP експонатор за флексо клишета с много голям размер Разгледайте галерия

Miraclon Flexcel NX Wide 5080 - термален CTP експонатор за флексо клишета с много голям размер

Термален експонатор със SqureSpot технология, предназначен за експонация на флексо клишета до 1270 х 2032 мм (50х80 инча), с възможност за хибридна опция за експонация на офсетови пластини

Свържете се с нас
Описание
Технически спецификации
Приложения
Компоненти
Ресурси
Блог
Новини

Описание

Kodak Flexcel NX 5080 е термален CTP експонатор за изработка на дигитални флексо клишета по патентованата технология NX с размер на клишето до 1270 х 2032 мм (50 х 80 инча). Технологията NX ви позволява да изработвате висококачествени флексо клишета, с които да печатате плътни цветове и финни преливки с качество близко до дълбокия печат. Технологията оформя стабилни печатни точки с плосък връх, които позволяват на печатницата да не прави специална обработка на файловете за печат.

Kodak NX поставя летвата за качество във флексо печата и не случайно много международни брандове изискват от своите печатници да изработват техните гъвкави и картонени опаковки с тази технология. Лесната за използване технология, спестяванията по време на печат и уникалното качество, сравнимо с дълбокия печат правят машината лесен избор за всяка флексо печатница. Хибридната опция на CTP системата ви позволява да експонирате и офсетови пластини в случай, че имате печатница за опаковки, която работи с двете технологии.

 

Изпрати запитване

 

Идеално CTP решение за печатници с клишета с голям формат до 1270 х 2032 мм.

Kodak Flexcel 5080 е идеалното решение ако търсите бърза изработка на висококачествени клишета. С технологията NX вие спестявате значителни разходи както по време на изработката на клишето, така и по време на печат. 

Системата е създадена за да ви позволи оперативност и възможност за разрастване:

 • Ако решите да разширите бизнеса си в печата на опаковки с офсетова технология, хибридната опция на Kodak Flexcel NX ви позволява да експонирате и офсетови пластини на същата система, без това да променя съществуващия ви начин на работа

 

Качествени флексо клишета с които постигате спестявания по време на печат

Благодарение на страхотната стабилност на печатните точки направени по технологията NX, печатниците могат да постигнат значителна оптимизация на своето производство

По-малко разход на мастило и материал заради значително подобреното разпределение на печатните точки и по-бързото постигане на оптимално намастиляване на клишетата произведени с Kodak Flexcel NX. Флексо клишетата ви позволяват да имате по-голяма свобода в настройките на машината, като в същото време някои клиенти отчитат до 20% намаление на разхода на мастило и печатен материал за настройки на машината.

По-малко клишета за печат на поръчките, благодарение на уникалната технология за създаване на микротекстура в плътните области Kodak DigiCap. Текстурата позволява значително по-висок пренос на мастило, което от своя страна ви дава възможност да отпечатвате плътни бели и спот цветове само с едно клише. Значителното увеличение на цветото пространство, което можете да постигнете благодарение на технологията Kodak Flexcel NX ви позволява да печатете голям брой от поръчки с фиксирана комбинация от цветове, което ви спестява значителни разходи за подготовка на поръчките.

Клишетата са значително по-издръжливи, както по време на печат, така и във времето благодарение на уникалната технология за създаване на печатни точки с плосък връх, които не натрупват мастило, не се повреждат по време на печат и разпределят напрежението от натиска много по-добре. Клиенти отчитат, че флексо клишетата изработени със CTP Kodak Flexcel NX издържда до 2-5 пъти повече от нормалните флексо клишета.

Възможност за печат с по-голяма скорост, благодарение на стабилността на клишетата по време на печат и това, че те запазват своите характеристики при по-голяма вариация на печатните условия. Използвайки клишетата Flexcel NX клиенти постигат между 10-15% по-висока скорост на печат при равни други условия, което увеличава броя поръчки, които могат да се отпечатат в рамките на работното време.

 

Невероятно качество на печат с флексо клишета, което се доближава на качеството на дълбокия печат

Технологията Kodak Flexcel NX поставя летвата за качество на флексо печата, благодарение на редица уникални и патентовани фунцкии, които в комбинация ви дават възможност да печатате и най-взискателните и сложни поръчки без притеснение и с повторяемост във времето. Всичко това ви дава възможност да бъдете конкурентоспособни както във флексо печата, така и в поръчки, които традиционно не се печатат на флексо.

Използвайте предимството на по-доброто качество, благодарение на възможнностите за печат на финни детайли и плътни цветове. Цветовете са по-ярки и чисти, преливките са по-плавни и дизайните могат да се постигнат с по-голямо цветово пространство и повече тоналности.

Бъдете гъвкави по време на печат, като постигнете печат с фиксирана комбинация от цветове, печат с по-високи линеатури, по-малък минален размер на шрифта или дори като включите елементи за защита на дизайна.

Дайте на вашите клиенти опаковки, които продават техните продукти, независимо дали са етикети, гъвкави опаковки или картонаж.

Повтрояемите цветове при ретираж са от основно значение за брандовете и благодарение на Flexcel NX вие можете да сте спокойни и уверени, че ще постигнете стабилни и единтични резултати

 

CTP технология за клишета, която е лесна за използване

Колкото по-сложен е един процес, толкова по-големи са разходите свързани с него и възможностите за грешки. Премахването на сложните етапи в прозиводството е едно от предимствата на технологията Flexcel NX.

Опростеното портфлио от клишета ви позволява да избирате между Flexcel NXC клишета за печат на велпапе и Flexcel NXH клишета за всички останали приложения. Винаги във високо качество, винаги с висока резолюция. Това ви позволява да намалите и опростите склада си значително.

Клишета, които са винаги във висока резолюция. При Kodak NX няма нужда да избирате между "висока" и "ниска" резолюция. Всички поръчки са във висока резолюция, с едни от най-бързите скорости на експонация в индустрията.

Можете да разчитате на печата с клишета Kodak Flexcel NX, благодарение на уникалната технология за пресъздаване на дизайнитет върху клишето. Операторите на машините ще са доволни от скоростта на влизане в тираж и от това, че клишетата "просто работят" всеки път.

 

Ненадминато качество с ненадмината технология

Ненадминатите точки с плосък връх решават един от най-разпространените проблеми със стандартната технология за експонация на флексо клишета, при която достъпа на кислород по време на осветяването с UV светлина пречи на правилната полимеризация на клишетата и по този начин формира точки с формата на куршум, с обли върхове, които са нестабилни на печат, износват се по-бързо, имат по-голямо и неконтролируемо нарастване на точката.

Advanced DigiCap текстури за създававне на релеф в плътните области ви дават огромно предимство в качеството на печат. Софтуерното решение към системата Kodak Flexcel NX ви позволява да създавате микро текстура върху повърхността на всички елементи от пластината. Микро текстурата подобрява преноса на мастило и намалява нуждата от няколко клишета за печат на плътни цветове.

Хибридни растери Kodak Maxtone SX с които можете да постигнете голям контрол над сенките и преливките, като намалите назърняването чрез избор от 6 минимални размера точка - от 1х2 то 4 пиксела.

Стабилен печат, дори с малки печатни точки, благодарение на Kodak Hyperflex NX технологията за създаване на непечатни елементи с размер 5х20 микрона, които да повдигнат "пода" на клиешето, така че да се постигне стабилност и постоянност на печата.

 

Патентована Quantum лазерна глава със SquareSpot технология

Всички CTP експонатори от серията Flexcel NX са оборудвани с термална глава с патентованата технология Kodak SquareSpot, която дава възможност за експонация на точно определена квадратна точка. Всичко това води то стабилност на процеса, по-малко повторени пластини и много добро, постоянно качество на печат.

SquareSpot технологията е патентовано решение, което позволява на експонаторите да създават точни квадратни точки, които практически нямат зона на неопределеност. Това ви гарантира, че точката, която имате на файла, ще бъде същата като тази която се експонира и тя ще запази своята форма след проявяване на клишетата, независимо дали проявителят е нов или не е сменян отдавна.

SquareSpot е в сърцето на стабилността на CTP машините на Kodak. Технологията осигурява:

 • точно и правилно разпределение на енергията по цялата площ на експонация
 • голямо ниво на сигурност с възможност за компенсиране на изгорели диоди
 • възможност за регулация на силата на лазера с много висока максимална мощност за постигане на висока скорост на експоанция и възможност за експонация на голям набор от офсетови пластини с различни изисквания
 • експонация на правилна квадратна точка без разсейване на енергията

Правилната форма на точката също така прави флексо клишетата по-устойчиви на вариации в качеството или живота на проявителя в проявителната машина, както и на вариации по време на печат. Клишетата влизат по-бързо в тираж, разпределят много по-добре мастилото и са изключително толерантни към водно-мастилния баланс.

 

CTP създадено за да експонира без вариации в качеството

Оборудването от серията Flexcel NX разполагат с фабрично вградени системи за следене на качеството и коменсация на неточности по време на експонация:

Геометрична компенсация - компенсира неправилната геометрична форма на пластините, така че изображението да е винаги експонирано с правилно позициониране

Температурна компенсация - CTP-то измерва температурата на околната среда и температурата на пластината, която е заредена за екпонация и компенсира изображението в случай, че пластината е по-студена, така че изображението да е правилно позиционирано, когато пластината се затопли и алуминия от който е направена пластината се разтегли в ширина

Динамичен автофокус - машината има вграден динамичен автофокус на лазерната глава, благодарение на което лазерът може да се фокусира на различно растояние от пластината за да компенсира различни неравности по пластините

 

Компактно CTP, което е лесно за използване и инсталация

Експонаторите на Kodak са едни от най-функционалните и същевременно най-лесните за използване CTP устройства на пазара. Машината може да се съчетава гъвкаво с голям набор от съществуващи конфигурации.

 • Перфектна свързаност с работния поток Kodak Prinergy
 • Възможност за работа със съществуващи работни потоци на трети производители, чрез включения пакет за обмяна на 1-bit TIFF файлове
 • Вградена система за автоматична диагностика, която отстранява множество грешки без намеса от оператор
 • Компактен дизайн, който дава възможност за ефикасна експонация на клишета с малки и натоварени помещения

 

Тестови клишета експонирани на Kodak Flexcel NX

Най-добрият начин да се уверите в качествата на CTP за термална експонация Kodak Flexcel NX е да видите реални отпечатъци, които са направени с клишета експонирани на Kodak Flexcel NX..

Пишете ни sales@gedbg.com с вашето име, фирма, адрес и телефон и ние ще се свържем с вас за да уточним детайлите и да направим реални производствени тестове.а

 

Демонстрация и тестове

Имате възможност да видите и тествате голяма част от нашите продукти, за да се уверите в тяхната функционалност и да видите как те биха оптимизирали вашата дейност. Правилната оценка на продуктите, техните опции и обхвата на дейностите по тяхното внедряване ви гарантира бърза възвращаемост на инвестицията и гладко преминаване към новите, оптимизирани методи на работа.

 • демонстрация на продукта и представяне на различни сценарии на работа;
 • тестове с реални поръчки и демонстрация на възможностите за решаване на реални казуси;
 • провеждане на тестове в реална производствена среда.

В случай че имате интерес към демонстрация на този продукт, можете да се свържете с нас през бутона "Свържете се с нас" по-горе, през формата за контакт на сайта или като ни пишете на sales@gedbg.com
 

Инсталация и обучение

Ние предлагаме цялостно обслужване на нашите клиенти и сме на ваше разположение по всяко време. Нашият опитен екип може да осигури:

 • инсталация на продукта след закупуването му;
 • интеграцията му с други продукти и системи;
 • обучение за използване на продукта, както и добри практики за работа;
 • цялостна поддръжка по време на експлоатацията му.

Нашият опит и инструменти за водене и реализация на проекти помагат за бързата и лесна интеграция на продукта и бързата възвращаемост на инвестицията.
 

Поддръжка

Нашите специалисти са обучени и сертифицирани от производителя и могат да осигурят поддръжка на вашите системи, така че да функционират максимално ефективно. Ние сме на разположение за:

 • въпроси и консултации, свързани с продукта и неговото приложение;
 • отстраняване на проблеми, свързани с продукта;
 • създаване на работни потоци и профили на работа;
 • обучение на персонала, както и на нови кадри, постъпили след закупуването на продукта.

В случай че се интересувате от възможностите за поддръжка, които можем да предложим, можете да се свържете с нас, като изпратите имейл на help@gedbg.com

 

Изпрати запитване

Технически спецификации

Скорост за експонация на TIL фил
> 12.5 кв.м. на час с DigiCap NX 
> 6.5 кв.м. на час без DigiCap NX
Време за експонация на TIL филм
С DigiCap
> 3.5 филма на час за най-големия размер
> 9.5 филма на час за най-малкия размер

Без DigiCap
> 2 филма на час за най-големия размер
> 5.5 филма на час за най-малкия размер
Размер на TIL филма
> 640 x 838 mm за да се направи клише 610 x 762 mm
> 838 x 1097 mm за да се направи клише 800 x 1067 mm
> 940 x 1230 mm за да се направи клише 900 x 1200 mm
> 1097 x 1554 mm за да се направи клише 1067 x 1524 mm
> 1283 x 2062 mm за да се направи клише 1270 x 2032 mm
Повтаряемост
> 16 микрона между две последователни проявявания на филм оставен на барабана
Резолюция
> 2400 dpi
Растери
> 300 lpi maximum linescreen (0.4% to 99.6%)
> Kodak DigiCap NX Patterning
> Kodak Maxtone Screening and Kodak Maxtone CX Screening Kodak
> HyperFlex Ready Imaging Technology
> Kodak Staccato Screening
Работен поток
> Kodak TIFF Front End Software 
> Опционално: Kodak Prinergy Work ow System
Скорост на експонация на офсетови пластини (хибридна опция)
> 20 пластини на час за размер 830 х 1030
> 12 пластини на час за размер 1600 х 2062
Размери на офсетовите пластини (хибридна опция)
> Минимум 394 х 394 мм.
> Максимум 1600 х 2083 мм.
Растери (хибридна опция)
> 450 lpi max. линеен растер
> 20 микрона Kodak Staccato Screening
Пасер (хибридна опция)
> 25 микрона (1.0 mil) между изображението и пасерите
Размери
> 78 x 134 x 277 cm
Тежест
1760

Блог

Какво представлява технологията за експонация на флексо клишета Kodak NX, какви предимства има тя за флексо печатниците и как им помага да правят повече с по-малко

Какво представлява технологията за експонация на флексо клишета Kodak NX, какви предимства има тя за флексо печатниците и как им помага да правят повече с по-малко

Прочетете в детайли
ЧАСТ 2 - Какво представлява технологията за експонация на флексо клишета Kodak NX, какви предимства има тя за флексо печатниците и как им помага да правят повече с по-малко

ЧАСТ 2 - Какво представлява технологията за експонация на флексо клишета Kodak NX, какви предимства има тя за флексо печатниците и как им помага да правят повече с по-малко

Прочетете в детайли
Интервю с вицепрезидента на Kodak във връзка с 10 години от пускането на системата Kodak FLEXCEL NX на пазара

Интервю с вицепрезидента на Kodak във връзка с 10 години от пускането на системата Kodak FLEXCEL NX на пазара

Прочетете в детайли
Системата KODAK FLEXCEL NX - незаменим фактор за успех

Системата KODAK FLEXCEL NX - незаменим фактор за успех

Прочетете в детайли
10 години на непрекъснат успех: технологията KODAK FLEXCEL NX трансформира флексо печата

10 години на непрекъснат успех: технологията KODAK FLEXCEL NX трансформира флексо печата

Прочетете в детайли
Равносметка: Новините за Kodak от Expoprint

Равносметка: Новините за Kodak от Expoprint

Прочетете в детайли
DELTASACS отговаря на гъвкавите пазарни очаквания за опаковките с KODAK FLEXCEL NX System

DELTASACS отговаря на гъвкавите пазарни очаквания за опаковките с KODAK FLEXCEL NX System

Прочетете в детайли
Спестете разходи и възстановете баланса между качество и ефикасност с PureFlexo иновацията за флексо печат

Спестете разходи и възстановете баланса между качество и ефикасност с PureFlexo иновацията за флексо печат

Прочетете в детайли
Вашата регистрация е успешна!
За да достъпите този ресурс моля, попълнете формата за регистрация!

Ако вече имате направена регистрация моля, натиснете тук.

captcha

* Полетата са задължителни!

Регистрация
Вход
Вход
Забравена парола
Вход

Свързани продукти