Начало | Блог | Интервю с вицепрезидента на Kodak във връзка с 10 години от пускането на системата Kodak FLEXCEL NX на пазара

Блог

Интервю с вицепрезидента на Kodak във връзка с 10 години от пускането на системата Kodak FLEXCEL NX на пазара

Интервю с вицепрезидента на Kodak във връзка с 10 години от пускането на системата Kodak FLEXCEL NX на пазара

Kodak отбелязва 10 години от пускането за първи път на FLEXCEL NX системата на пазара. Технологията в системата до голяма степен променя флексо пазара. В тази връзка ви представяме интервю с Chris Pane, Президент на Дивизия “Флексо Опаковки” и вицепрезидент на Kodak.

Как се зароди идеята за отпразнуване на трансформацията във флексо печата?

Флексо печатът като индустрия измина дълъг път през последните 10 години, а ние сме благодарни на нашите клиенти и партньори за помощта, която ни оказаха, за стимулиране на тази индустриална трансформация.

Горди сме да бъдем иновативен доставчик на ключова технология. С представянето на технологията KODAK FLEXCEL NX през 2008 година станахме пионери в използването на стабилни печатни точки с плосък връх за флексо клишета - концепция, която беше революционна за времето си, а в момента се приема като най-добра в сегмента си. Въведохме също използването на патентованата термална технология за висока резолюция, за да отговорим на някои от ограниченията на вече установената LAM технология за дигитални флексо клишета.

Не се страхуваме да бъдем различни и поставяме акцент върху сътрудничеството с ключови клиенти и други доставчици на технологии в бранша, които помагат да се постигне положителна промяна. Флексо печатът има светло бъдеще и смятаме, че това е нещо, което си струва да празнуваме.

Какво постигат клиентите на Kodak с FLEXCEL NX?

С помощта на технологията на Kodak, печатниците постигат качество и възможности на печат, които до момента бяха считани за недостижими за флексо.

Нашите клиенти достигат нивото на другите процеси на печат (дълбок, дигитален, офсетов) и постигат качествен паритет по отношение форматите на опаковките. В резултат на това собствените на марки могат да се възползват в по-голяма степен от гъвкавостта и ефективността на разходите, които предлага флексо процесът. Наши клиенти редовно пренасочват работа от други по вид печатни процеси към флексо или балансират натоварването между всички тях. Това е ниво на гъвкавост, което просто не съществуваше преди FLEXCEL NX.

Но това е всичко - технологията FLEXCEL NX също изигра ключова роля в стимулирането на стандартизацията и ефективността в печатния отдел, което се отразява на производителността и капацитета на печатниците. Като цяло флексо се трансформира от занаят в истински производствен процес - и нашите клиенти се наслаждават на факта, че не трябва да се прави компромис между качество и ефективност.


Каква е най-отличителната характеристика на FLEXCEL NX System?

Накратко - имаме страхотна технологична платформа, която все още има неоползотворен потенциал и предлага несравнима възвръщаемост на инвестициите на нашите клиенти. FLEXCEL NX System е изградена върху мощно диференцирано ядро за експонация и технология на материала. Взехме най-доброто от всичко, което бяхме научили като водещи новатори в продължение на много десетилетия в сферата на офсетовия печат, и го приложихме във флексо.

С течение на годините продължихме да отключваме възможностите на тази основополагаща технология, за да доставим нови и вълнуващи функции, като NX Advantage, модерна технология за създаване на микро текстура върху повърхността на всички елементи от клишетата, която работи на микро ниво, за да контролира и оптимизира доставянето на мастило от FLEXCEL NX клишетата до медиата. Развитието на всички функции през последните 10 години са съвместими с оборудването от предишните поколения.

Тези, които са инвестирали в системата FLEXCEL NX от самото начало, могат да продължат да бъдат на върха на флексо индустрията и да се възползват от значителна възвръщаемост на своята инвестиция.

Какво прави Kodak, за да отпразнува годишнината?

Освен, че ще осъществим редица вълнуващи проекти през годината, ще стартираме две съвсем нови инициативи.

За настоящи клиенти учредяваме награда, наречена Global Flexo Innovation Awards. Програмата е предназначена да разпознава водещи компании, стимулиращи развитието на трансформацията на флексо печата на опаковки. Нашите клиенти постигат успех с FLEXCEL NX System при всяка възможност. Това е нашият начин да отпразнуваме и техния успех.

Програмата е отворена за печатници, специалисти по предпечатна подготовка и брандове от цял свят, които могат да демонстрират значителен напредък в няколко области включително: използване на новаторски креативен дизайн, преминаване от други печатни процеси към флексо, подобрения в производствения процес и устойчив печат. Програмата ще бъде отворена към всякакви комерсиални опаковки, създадени с клишета KODAK FLEXCEL NX. Независим набор от съдии ще търсят участници, които наистина показват колко далече е стигнала флексо индустрията, както и потенциала за бъдещето.

За нови клиенти, по случай 10-та годишнината, представяме възможност да придобият лимитирано издание на KODAK FLEXCEL NX. Този версия идва с уникален външен вид, който отразява празничния дух на флексо печата, производството на опаковки и уникалната технология на Kodak. Само 25 от тези системи ще бъдат достъпни, от 2 април 2018 г., в световен мащаб и ще се продават на принципа "който дойде първи".

Повече информация за тази лимитирана оферта, пишете на sales@gedbg.com.

 

Разберете какви са 10-те неща, които всеки трябва да знае за системата KODAK FLEXCEL NX
Най-популярни
Последни

Свързани продукти