Начало | Блог | DELTASACS отговаря на гъвкавите пазарни очаквания за опаковките с KODAK FLEXCEL NX System

Блог

DELTASACS отговаря на гъвкавите пазарни очаквания за опаковките с KODAK FLEXCEL NX System

DELTASACS отговаря на гъвкавите пазарни очаквания за опаковките с KODAK FLEXCEL NX System

Скорошната инсталация на системата KODAK FLEXCEL NX за производство на клишета в DELTASACS предоставя сигурност за фирменото им ноу-хау. От компанията също очакват и рекордни изисквания от страна на своите клиенти по отношение на високото качество.

Основана преди почти 100 години, Deltasacs е европейският лидер в производството на малки и средни чанти и торбички. Торбички с картонено дъно; плоски торби; торбички с цип или със специално затваряне; отпечатване на филм, който се поставя на макари; деметализация и ламиниране, всичко това са продукти, чрез които репутацията на производителя е добре подсигурена.

Портфолиото от клиенти на компанията се състои от големи имена в хранително-вкусовата, фармацевтичната и козметичната промишленост, както и дистрибутори на опаковки откартонени торбички. С два производствени обекта във Франция (Pont Evêque в Isère и Saint-Jean de Muzols в Ardèche) и един в Будапеща, Унгария, Deltasacs има 45 служители и оборот от 7 милиона евро, от които 25% са международни сделки. Deltasacs съзнателно съблюдава опазването на околната среда в целия си производствен поток. Освен това, Deltasacs е сертифицирана по ISO 9001 за качеството на процесите и ISO 22000 за безопасност на храните.

След внимателно проучване на това, което предлага пазарът, Deltasac избира системата KODAK FLEXCEL NX Wide 3548. "Намерихме в Kodak, с тяхната система за експонация и нейните клишета FLEXCEL NX, възможност да отговорим на очакванията на пазара за оптимална експонация и съвместно производство на клишета", казва Laurent Perrier, Директор производство.

Два месеца след инсталацията, системата KODAK FLEXCEL NX вече отваря нови пазари за Deltasacs: "Качеството на печат на FLEXCEL NX е изключително. От техническа гледна точка, сега можем да приемем работа, която изисква много фин градиент", казва Perrier.

 

Когато Deltasacs изпълнява тестове за своите клиенти, положителните резултати не закъсняват. Наред с безкрайните възможности и ясен и ярък образ, Perrier подчертава разширяването на цветовата гама и предвидимостта на цветовете. "Тираж след тираж, от един ретираж до друг, цветовете винаги съвпадат. Това ни спестява много време", добавя той.

В помещението за печат, системата FLEXCEL NX, предлага голяма гъвкавост при печат. Тя бе оценена благодарение на ергономичността, компактността и лекотата на използване в предпечата.  "Точното естество на клишетата значително намалява времето за настройка. В резултат на това, сме много конкурентни в сравнение с дигиталния печат и сега можем да се позиционираме в количества от порядъка на 5000 броя", казва Perrier. Това е важна възможност за за Deltasacs, тъй като позволява на клиентите да уточняват по-добре продуктите на пазара, на който оперират, и да се адаптират в реално време към регулаторните промени.

Deltasac непрекъснато се стреми да прави нововъведения с предлаганите от фирмата продукти. За бранд, изграден върху “органична основа”, компанията наскоро направи специална торбичка, симулираща текстуриран и гранулиран материал. "Марките, които правят биологични продукти, са много внимателни и загрижени към околната среда. Тази органична торбичката ги интересува заради екологичния дизайн. Не само, че теглото на опаковката е сведено до минимум в сравнение с пакетираното количество, но и на допир, усещането не е това като на пластмасова торба", казва Perrier. "Системата KODAK FLEXCEL NX може да се справи с всички технически предизвикателства и да подобри въздействието на продуктите отрафта върху заобикалящата ги среда".

Perrier споделя за финал: "Искахме да намерим технологията, с която да постигнем възможно най-добри резултати и да се възползваме максимално от нашите флексо печатни машини. Системата KODAK FLEXCEL NX отговаря на нашите очаквания."

Gilles Corbé, мениджър продажби, Kodak France, добавя още: "Едно от основните предимства на системата FLEXCEL NX е опростяването на процесите на предпечат и флексо печат. Ние сме изключително щастливи, че допринасяме за на Deltasacs.”

 

Искате да разберете повече за клишетата FLEXCEL NX?
Свържете се с нас за тестове и консултация. 
Свържете се с нас
Най-популярни
Последни

Свързани продукти