Начало | Блог | Системата KODAK FLEXCEL NX - незаменим фактор за успех

Блог

Системата KODAK FLEXCEL NX - незаменим фактор за успех

Системата KODAK FLEXCEL NX - незаменим фактор за успех

За клиенти, работещи в сферите на флексо печат, опаковки и брандирани продукти

 

Откакто беше обявена за пръв път на drupa 2008, системата KODAK FLEXCEL NX промени из основи използването на флексо клишета и печата по целия свят. Kodak и уникалната технология на системата FLEXCEL NX ираят важна роля, като дават възможност на флексо процеса значително да подобри представянето си в производството на опаковки и етикети, в сравнение с дълбок и офсетов печат.

Технологията позволява разширяване на производството към сегменти с по-високо качество. Чрез непрекъснато разработване и усъвършенстване на продукта, включително технологията Kodak NX Advantage, системата KODAK FLEXCEL NX се утвърждава като решение за създаване на висококачествени флексо клишета, които дават възможност на печатниците да надминат границите на флексо печат за сгъваеми опаковки, картонени опаковки, етикети и гофрирани опаковки (преди и след отпечатването).

Въвеждането на промени в индустрията изисква целенасочено сътрудничество. Ето защо Kodak поставя акцент върху дългосрочните партньорства с всички участници във веригата за създаване на опаковки. За тази цел, Kodak е домакин на своите събития от серията Kodak Flexo Forum. На едно от тези събития, Lionel Carrasco, Мениджър разработване на опаковки в Nomad Foods Europe, подчертава огромното значение на последователността на печат и стандартизацията от гледна точка на собственик. Той подчертава необходимостта от опростяване печатния процес на опаковки. Описва и начина, по който преминават към използването на KODAK FLEXCEL NX в своите бизнеси, за да подобрят цялостното портфолио.

В друго събитие на Kodak, Graeme Kirk, Председател на Kirk Group, компания, базирана в Австралия, и Jason Goode, Мениджър опаковки и разработка на процеси в друг водещ австралийски производител на храни - Simplot, потвърждават стойността, която технологията Kodak допринася на цялостната верига от процеса. Kirk има огромен опит с използването на FLEXCEL NX, преминавайки от дълбок печат към флексо, като придава гъвкавост и по-бързо време за изпълнение на производството на опаковки. Всичко това без да компрометира качеството и отваряйки всички важни врати за стандартизация на печата.

Доставчиците на предпечатни услуги, дизайнерите на опаковки, печатниците, производителите на опаковки и собствениците на компании използват предимствата на качеството, производителността и стабилността на технологията FLEXCEL NX. Никой не е по-наясно за това от клиентите на Kodak, чиито бизнеси и пазарен потенциал са в положително развитие, именно благодарение възможностите на системата FLEXCEL NX.

Правилната технология в точното време

Пример за такъв клиент е компанията за флексо предпечат Mavigrafica във Фисиано, Италия, който идентифицира Kodak като идеален партньор, който му позволява да се диференцира от конкурентите. Mavigrafica е първият клиент, който инсталира системата FLEXCEL NX в Италия през 2008 г. “Успяхме да осъществим нашата мисия - да преобразуваме производството благодарение на клише, което предлага многобройни предимства за печатния процес”, казва Maurizio Vitale, собственик на Mavigrafica, който днес произвежда огромни количества флексо клишета за гъвкави опаковки и увеличава продажбите си година след година.

Сред първите потребители на технологията FLEXCEL NX е и Schawk Munich от Reproservice Eurodigital в Германия. “Kodak ни показа как тяхното ново решение за създаване на флексо клишета с плоски точки е идеално подходящо за отпечатване на широка тонална гама с фини растери, както и хармонични преливки и градиенти. FLEXCEL NX сега представляват 90% от обема на нашите клишета”, споделя Peter Hamm, Управляващ директор на Schawk, Мюнхен. Неговият колега от Schawk, Виена (Австрия) и Schawk, Будапеща (Унгария) Gyula Marlok добавя: “Благодарение на системата FLEXCEL NX днес можем да създаваме много работни места във флексо печата, които преди са били възможни единствено при дълбок или офсетов печат. Обратната връзка от печатници и собственици на производствени компании е изключително положителна.”

Рентабилните инвестиционни цели тласкат към нови пазарни сегменти и бизнес дейности

Graphipack, базирана в Тулуза, Франция, планира да използва системата FLEXCEL NX, за да разшири дейността си в сегмента за гъвкави опаковки. Компанията за предпечат е активна в дейността си с опаковки от 1998 г. насам, а през 2006 г. решава да специализира в производството на флексо клишета за опаковки. “Избрахме Kodak, за да станем по-конкурентни и да можем да осигурим на нашите клиенти най-висококачествени флексо клишета”, обяснява Oliver Raulot, Управляващ директор на този семеен бизнес. “В сравнение с други технологии за флексо клишета с висока разделителна способност, системата FLEXCEL NX значително увеличава производителността. Искаме да увеличим пазарния си дял в сгъваемите опаковки и да се разсраснем с 20%. Технологията FLEXCEL NX ни поставя в идеална позиция за постигане на тази цел.”

Използвайки иновативната флексо технология на Kodak, доставчикът на специализирани услуги за предпечатна подготовка Magnegraf, базиран в Тераса, близо до Барселона, Испания, също се радва на огромен ръст. Magnegraf е първата компания, която използва FLEXCEL NX System и първият партньор, сертифициран от Kodak за клишета FLEXCEL NX в Испания. През пролетта на 2017 г. фирмата открива дъщерно дружество - Prepack - в Мурсия, за да разшири географското си присъствие в страната. В него е инсталирана и система KODAK FLEXCEL NX.

“Благодарение на нашия положителен опит и гарантираните качествени резултати с тази система, без никакво съмнение инсталирахме технологията FLEXCEL NX в Prepack. Клишетата, произведени с FLEXCEL NX, предлагат на печтатниците за опаковки ясни качествени предимства, както и спестяване на време и разходи”, обяснява Juan Mesa, Продуктов мениджър в Magnegraf. “И двете наши компании са изключително доволни от партньорството, продуктите и услугите на Kodak, защото ключов елемент от нашата корпоративна философия е 100% съвместим с високо качество, което Kodak предлага.”

Пазарът има нужда от клишетата FLEXCEL NX

Много компании за предпечат на файлове за опаковки откриват, че все повече клиенти - печатници и собственици на производствени компании - търсят специално клишета FLEXCEL NX. Сред тях е и J.J. Disengraf от Molina de Segura, Испания, компания с повече от 25 години история в индустрията. За да завърши своята гама от възможности за производство на флексо клишета, фирмата наскоро инвестира в широкоформатна система FLEXCEL NX.

“Tази технология на Kodak се дискутираше усилено на пазара. Разгледахме възможностите и предимствата на системата FLEXCEL NX и много бързо разбрахме, че ще трябва да я добавим към нашето портфолио", потвърждава Jesús Serrano, един от основателите на J.J. Disengraf. “Този всеобхватен спектър от възможности за производство ни даде истинско предимство пред нашите конкуренти.”

Американската печатница за опаковки Temkin International, позиционирана в САЩ, Канада и Колумбия, е още един клиент, който след закупуването ѝ за пръв път преди шест години вече не може да си представи живота без технологията FLEXCEL NX. Днес Temkin използва всички разширени функции на системата FLEXCEL NX. John Cowens, Директор на операциите за печат и предпечатна подготовка споделя: “Тъй като компанията работи 24 часа в денонощието, е изключително важно всяка смяна да може да постигне идентични резултати, без значение кой оператор контролира процеса. Работният прозорец е много по-широк с технологията FLEXCEL NX, което улеснява целия екип. Екипът използва технологията за всяка поръчка, независимо от сложността.

Спечелване на клиенти с технологията FLEXCEL NX

Great Lakes Label, производител на етикети в Гранд Рапидс, Мичиган, САЩ, прави голямо впечатление на клиентите печатайки с FLEXCEL NX. Компанията успява да спечели поръчки от значими клиенти, които преди това са настоявали за oфсетова или дигитала технология, но сега избират флексо печат, заради увеличаване качеството и намаляване на разходите. Производителят на хранителни стоки Koeze Company е само един пример, цитиран от основателя на Great Lakes - Tony Cook. “Пасера и качеството ни на печат всъщност бяха по-добри от етикетите, които клиентът получаваше от дигиталния печат.” Той добавя, че Koeze оценява и факта, че Great Lakes са успели да съчетаят и дори да надминат качеството на изображенията от своя продуктов каталог за офсетов печат.

Letra Graphix, базирана в Ахмедабад, Индия, също е в бизнеса с етикети повече от 20 години. Като печатница за етикети с ясен ангажимент към висококачествена технология, обслужваща индустрията за потребителски стоки, Letra Graphix използва клишета FLEXCEL NX в партньорство с дългогодишния си доставчик на услуги за предпечатна подготовка Pinmark Blocks. “Стабилността на точките с клишето FLEXCEL NX е силно израсена и клишетата са в състояние да направят ясни кръгли точки, остри в целия тонален обхват за растер от 175 до 220 lpi”, обяснява директорът на компанията Nirav Shah. “Няма никакво подуване на клишето дори след деветчасова работа. Това ни поддържа продуктивни, като вършим висококачествена последователна работа.”, допълнва Shah.

Това са само някои от многото примери на клиентите на Kodak, които демонстрират, че технологията FLEXCEL NX не само повишава качеството и производителността на флексо печата, но също така позволява на потребителите да се развиват целенасочено и устойчиво.

Най-популярни
Последни

Свързани продукти