Начало | Блог | SurePress L-6034VW предоставя дизайнерски решения на Superfast Labels

Блог

SurePress L-6034VW предоставя дизайнерски решения на Superfast Labels

SurePress L-6034VW предоставя дизайнерски решения на Superfast Labels

В последните 5 години Superfast Labels преминава почти изцяло към дигитални решения в производството на етикети и удвоява своя оборот.

Макар да анонсира внедряването на Epson SurePress L-6034VW в производството си без много шум, след 6 месеца успешно производство компанията Superfast Labels стига до заключението, че тази UV-мастиленоструйна печатна машина е от изключителна важност за растежа на компанията.

По това време и компанията Sittingbourne преминава от 100% флексо производство към 80:20% в полза на дигиталните решения. Те заменят четири Nilpeter печатни мапини с три принтера Epson и един Nilpeter.

„Винаги сме желали да насочваме компанията към пазара на етикети в Обединеното кралство, като търсим баланса между традиционните и новите технологии“, казва Andrew Miller, управляващ директор на Superfast Labels. „Внедряването на дигиталната машина за етикети на Epson ни позволява да постигнем това по-рано от предвиденото, като Epson добавя и сигурност, и одобрение от страна на клиентите ни.“

Преходът започва през 2012 г. с инсталацията на първата в страната Epson SurePress L-4033A, към която в последствие се добавя SurePress L-4033AW. И двете печатни машини са 6-цветни, като SurePress L-4033AW предлага и бяло, което дава възможност на компанията да работи с прозрачни, метализирани и хартиени медии.

„Ще бъда откровен и ще кажа, че качеството, надеждността и физическата издържливост са нашите водещи приоритети, когато избирахме Epson.“, казва Andrew Miller. „CMYK с оранжево и зелено позволява виртуално да пресъздадем всеки Pantone цвят и хексахром. Също така, репликираме сребърни и златни фолио цветове - нещо, за което също има много добър пазар.

„Тези машини са фантастични и нашето партньорство с Epson е наистина ефективно и подобрява репутацията ни на тема иновации и качество.“

С разрастването на бизнеса Superfast Labels вече търси решение за разширяване на капацитета, за да може да посрещне нарастващото търсене от дизайнери и брандове на широка гама от етикети за различни медии, храни, храни за домашни любимци, напитки и промишлени. Така Superfast Labels отново се объръщат към Epson, единствения доставчик, който може да предложи и двете - машини с мастила на водна основа и UV печатни машини за етикети.

Мастиленоструйната UV печатна машина SurePress L-6034VW е атрактивно решение с възможностите, които има - да се справи с широка гама етикетни приложения, гъвкав и продуктивен с високо качество на производство. Работи наистина бързо и позволява на Superfast Labels да се справят и с дълги тиражи.

„L-6034VW винаги работи на една скорост - нейната висока скорост върху всякакви медии. Има бял мат, но това, което ни изненадва най-вече е UV-дигиталният лак и способността да създава матови и гланцови ефекти на един и същ етикет, както и няколко невероятни тактилни характеристики. Когато се използва с пълният ѝ потенциал, тази машина наистина се превръша в нещо, което буквално променя правилата на играта и бизнеса."

„Предлагаме на дизайнерите печатни проби на стандартния дизайн на тяхната поръчка и след това им показваме как можем да работим заедно и да подобрим резултата значително. И дизайнерите наистина са впечатлени. Направихме също така и няколко дизайнерски експеримента с Epson, за да видим колко далеч може да стигне тази технология. Впечатлявайки клиентите още на ниво дизайн, ние печелим лоялност и ангажираност." казва Miller.

Скоростта на SurePress L-4033 е между 30 и 200 линейни метра - перфектна за къси дигитални тиражи - но на новата L-6034VW скоростта е над 250 линейни метра. Почти всички поръчки, свързани с цветове в момента се изпълняват от Еpson, докато за Nilpeter се справя само някои от поръчките със спот цветове, зависещи от дизайна.

„Ако някой не успее да приложи дигиталните възможности за печат, ще оцелее много трудно. Пазарът на етикети изисква иноватори и адаптивни играчи.Тези, които продължат да се държат за старите технологии и не се опитват да адаптират бизнеса си към изискванията за къси тиражи, отлично качество и ефекти и обслужване на високо ниво, ще бъдат практически неконкурентоспособни. А конкурентоспособност се постига само с най-ново дигитално оборудване.“, допълва Miller.

Epson предоставят качество и производителност на високо индустриално ниво, което Superfast решават да поддържат. Това е семеен бизнес, който Andrew Miller наследява от втория си баща, основател на компанията, и работи заедно със сестра си Джуди, която е финансов директор. Това е компания с много опит, ентусиазъм и желание за непрекъснато използване на нови технологии, които да допринасят за разширяване възможностите в производството на етикети. По този начин компаниятанепрекъснато да изненадват клиентите си.

 

Още по темата

 

Продуктова информация

Най-популярни
Последни