Начало | Блог | Представяме продуктите на Adobe за качествен дизайн на печатни материали

Блог

Представяме продуктите на Adobe за качествен дизайн на печатни материали

Представяме продуктите на Adobe за качествен дизайн на печатни материали

От 2020 година ГЕД вече е сертифициран партньор за продуктите на Adobe - производителя на едни от най-разпознаваемите софтуерни продукти, включително сред компаниите за печат и предпечат. Продуктите на Adobe не само дават изключително полезни инструменти за работата, а и правят изпълнението ѝ по-приятно и креативно.

Компанията производител на емблематични софтуерни инструменти, включително Adobe Illustrator, Adobe Photoshop, Adobe Creative Flow, за целите на графичния дизайн както за начинаещи в дизайна и предпечата, така и за дългогодишни специалисти, е незаменимо име в света на печата. Партньорството на ГЕД с Adobe е една логична стъпка, която ни позволява да покриваме с портфолиото си още по-голяма част от цялостния печатен процес с най-добрия софтуер и оборудване за нуждите на печатните производства. 

 

Ролята на продуктите на Adobe в полиграфията е незаменима 

Компанията Adobe няма нужда от представяне. Малко са печатниците, предпечатарите и дизайнерите, които не ползват или не знаят за продукти като софтуерa за създаване и обработка на векторни изображения Adobe Illustrator, програмата за обработка на изображения и създаване на дизайн Adobe Photoshop, колекцията от десктоп и мобилни апликации Adobe Creative Cloud и други. И все пак, софтуерните решения на компанията са изключително разнообразни и дори дългогодишни специалисти рядко могат да познават в дълбочина всички или много от тези инструменти.

За специалистите в областта на печата толкова дълбоко познаване на всички инструменти не е и нужно поради две ключови причини:

 • Продуктите на Adobe са насочени към широка публика, която освен печатари и предпечатари, включва художници, фотографи, както и индустрии като финансова, онлайн търговия, телекомуникации и други;
 • Някои от продуктите на Adobe присъстват неизменно в печатния бранш, но не абсолютно всички са подходящи за него. 

Като водещ дистрибутор на оборудване, софтуер и консумативи за печатната индустрия и с внимателно подбрана продуктова гама, ние от ГЕД се концентрираме върху това, което е с най-висока стойност за нашите клиенти от сферата на полиграфията. Печатната индустрия е високотехнологична и новостите в нея са постоянно явление, затова е важна визията за подобряване не само на отделните фрагменти от изпълнението на една поръчка, а на цялостния процес, който успешно служи за много видове поръчки.

Сега можете да разгледате и изпратите запитване до ГЕД за продуктите на Adobe на абонамент или с постоянен лиценз, които да станат интегрална част от вашия процес на печат.

 

Връзката между индустриалния печат и софтуерните продукти на Adobe

В областта на индустриалния печат технологиите, оборудването и софтуерите не са отделни единици, съществуващи сами за себе си. Те са част от един цялостен процес, една екосистема, чието гладко управление и безпроблемна организация са това, което определя качеството на крайния продукт и това, дали клиентите ще останат доволни и ще заявяват още поръчки.

В ГЕД от дълги години работим с клиенти от печатния бранш, които са от всякакъв размер, а производството им покрива много ниши в печатните услуги - печат на етикети и опаковки, флексо, дигитален, широкоформатен печат, ламиниране и каширане и целия диапазон предпечатни дейности. Затова разбираме колко е важно всички средства в печата да работят в една синхронизирана система, която включва както машините и избора на консумативи, така и правилните софтуерни инструменти, подбрани с мисъл за конкретния тип печат. Този правилен подбор ги прави удобни за работа, съобразени с нуждите на съответната печатница и помага да се избегнат разходи за софтуерни инструменти и функционалности, които просто не са подходящи за печата. 

 

Най-подходящите софтуери за полиграфията от портфолиото на Adobe

Продуктите на Adobe са особено гъвкави и са подходящи за печатници с всякакъв вид печат. Все пак, някои от тези инструменти са насочени по-силно към дейностите, свързани с предпечатния процес и именно върху техните предимства искаме, образно казано, да насочим увеличителната си лупа:

 

Adobe Illustrator за създаване и обработка на векторни изображения

Софтуерът за създаване и обработка на векторни изображения Adobe Illustrator е подходящ за всичко от печатни до уеб приложения. С него се изготвят графики, лога, икони, илюстрации, опаковки на продукти, билбордове и др. 

Adobe Illustrator е еталон за създаване на дизайн и за предпечатна подготовка. Той предлага прекрасни възможности за творческото оформление на дизайните:

 • Поради това, че е векторно базиран, позволява дизайните да се увеличават и намаляват за много различни размери, без това да влошава качеството;
 • Създадените с Adobe Illustrator дизайни могат да се адаптират за различни цели като печатни материали, интернет страници, блог, социални мрежи;
 • Богат набор от инструменти за управление на типографски дизайни;
 • В контекста на предпечата, Adobe Illustrator е по-специално ориентиран към опаковки, етикети, кутии (еднолистови продукти).

В комбинация с други инструменти от портфолиото за полиграфията на ГЕД, Adobe Illustrator става мощен инструмент, естествено интегриран с цялостния работен процес в печатницата. Нашите опитни специалисти знаят как продуктите попадат в процесите, съществуващи в една печатница, включително за въвеждането на коректни настройки за предстоящия след това печат. 

Adobe Illustrator inside picture

 

Adobe Photoshop за дизайн и обработка на изображения

Софтуерът за творчески проекти за маркетинга, фотографията или графичния дизайн Adobe Photoshop е един от водещите продукти, превърнал се в нарицателно за дизайн и обработка на растерни изображения, с който можете:

 • Да обработвате професионално изображения и фотографии на компютър или iPad. Богати функции за изрязване, премахване на обекти, ретуширане и комбинация на снимки;  
 • Възможности за разнообразни обработки чрез цветови палитри и цветови ефекти;
 • Неограничена работа в слоевете и маските, както и работа със стилус или с докосване, когато се работи на iPad;
 • Автоматично запазване на работата в облак, за да не се губят промените по файла.
 • В контекста на печата Adobe Photoshop е ориентиран както към едностранични, така и към многостранични изделия от комерсиалния печат като реклами, каталози, списания, освен опаковките, етикетите, кутиите и други подобни.

Включването на Adobe Photoshop, включително на функционалностите от  най-новите му версии, в работата по печатните поръчки заедно с другите инструменти в печатния процес спомага за тяхното гладко изпълнение. Специалистите от ГЕД могат да ви насочат към възможните интеграции и успешни връзки между различни продукти по целия път на предпечата.

Adobe Photoshop inside picture

 

Adobe InDesign 

Софтуерът Adobe InDesign е насочен към обработката и оформлението на страници за печатни и дигитални медии. С него се създават дизайни за книги, включително електронни, плакати, интерактивни PDF файлове. Като част от печатното производство Adobe InDesign се използва широко с насоченост към многостраничните изделия и в областта на комерсиалния печат.

В ГЕД знаем как типичните продукти за предпечат и печат се свързват с продуктите на Adobe, за да изградят една качествена екосистема за гладко изпълнение на поръчките за печат.

 

Колекцията от приложения и облачни услуги Adobe Creative Cloud

Колекцията Adobe Creative Cloud обединява над 20 мобилни и десктоп приложения и редица услуги, които покриват широка гама от продукти: за дизайн, фотография, видео и много други. Той дава достъп до всички инструменти за креативна обработка на Adobe, комбинирани с ресурси за организация и следене на работата, както и:

 • достъп до решения за организация и достъп до собствените файлове и ресурси. 
 • възможност за споделяне на създадени дизайни, както и проследяване и връзка с други творци. 
 • необходимите ресурси за завършване на проекта, включително създаване и достъп до цветни палитри, избор на шрифтове и стокови изображения

В областта на печата Adobe Creative Cloud работи в успешна колаборация с работния поток. Екосистемата от приложения на трети страни и разработчици добавя функционалности, автоматизира задачи и свързва Adobe Creative Cloud с любимите ви приложения за съвместна работа и дизайн.

Продуктите за печат и предпечат са отделните елементи от една система на изпълнение на печатните поръчки, и всеки един от тези елементи има важна роля за системата. Ние от ГЕД разбираме каква е ролята на всички тези елементи и как се осъществява връзката помежду им. 

 

Успешна интеграция на редица продукти за полиграфията със софтуерите на Adobe 

Има множество софтуерни системи за полиграфията, които могат успешно и ефективно да се свържат с продукти на Adobe, специално подбрани за нуждите на предпечата. Само част от тях са: 

 • работният поток за дигитален, офсетов и флексо печат Kodak Prinergy, който разполага с плъгини за Acrobat Pro и Illustrator за интерактивна манипулация на файлове в определени етапи на работния поток 
 • софтуерното приложение Enfocus Switch за автоматизиране на повторяеми действия и интеграция на действията на различни апликации. То разполага с т.нар.”конфигуратори” за връзка с продукти на Adobe, позволяващи динамична обработка на растерни и векторни изображения или оформления на издания по зададени параметри, автоматично, през някой от софтуерните на Adobe;
 • Уникалният редактор на PDF файлове PACKZ, който има възможност за интерактивна връзка с Adobe Illustrator и Adobe Photoshop за специфична обработка на определени елементи от дизайн за етикети или опаковки в PDF формат.
 • плъгините за Adobe Illustrator от Prinergy Set и/или самостоятелните инструменти на Kodak Prinergy Tools, с които можете да извършвате много повече дейности в Adobe Illustrator за по-малко прехвърляне на файловете между различни програми за обработка и допълване на възможностите на Adobe Illustrator със специфични функции, присъщи на специализиран софтуер.

Продуктите на Adobe покриват критични части от процеса на печат и предпечат. Възможността за интеграцията им с други софтуерни решения, характерни за дейността в печатниците, ги прави ценен актив в ежедневния работен процес. 

 

Цялостна система за печатното производство с ГЕД и продуктите на Adobe

Ставайки сертифициран партньор на Adobe, ГЕД обогатява портфолиото си с продукти така, че печатниците имат възможност да поръчат от едно място необходимите средства за изграждане на цялостна система за работа в печата, включително за комплексните цели на индустриалния печат. В ГЕД ще намерите на едно място необходимите софтуери, оборудване и консумативи, както и възможност за надграждане на вече налични системи, включително ако имате налични продукти на Adobe:

 • консултация за възможните интеграции и успешни комбинации между различните продукти по целия път на предпечата и печата;
 • възможност за надграждане на вече налични системи, включително ако вече разполагате с продукти на Adobe;
 • знание как продуктите попадат в процеса на една печатница, включително за въвеждането на коректни настройки за предстоящия след това печат;
 • техническа поддръжка на български език.

 

Как да се свържете с ГЕД

ГЕД ООД е вашият надежден и стабилен партньор с богата и внимателно подбрана продуктова гама. Ние доставяме цялостни решения, на които можете да разчитате от първия ден. Нашата цел е те да станат част от вашия процес, като го оптимизират и направят по-ефективен.

Изпрати запитване за Продуктите на Adobe

 


 

Разгледайте продуктите от категорията Софтуери за творчество и дизайн

Вижте повече за програмата за обработка на изображения и създаване на дизайн Adobe Photoshop

Запознайте се с важните детайли за колекцията за десктоп и мобилни апликации Adobe Creative Cloud

Най-популярни
Последни